Nascholingen

Numerology-Archetypes-Spirits-CM_cursus
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

De Chinese geneeskunde en filosofie zijn diep verweven met numerieke systemen, zoals duidelijk blijkt uit concepten als de Drie Machten, Vier Niveaus, Vijf Elementen, Zes Divisies en Zeven Emoties. Deze talrijke systemen vormen, samen met de Vijf Elementen Archetypen en de Vijf Spirits, de basis van traditionele Chinese medische praktijken.

Maar de Chinezen waren niet de enigen die getallen lieten spreken! Ook de Grieken ontwikkelden een heel interessant systeem: Numerologie. Deze workshop zoomt in op de intrigerende verbindingen tussen Numerologie en de Chinese geneeskunde. Hoewel ze afkomstig zijn uit verschillende culturele en historische achtergronden, gebruiken beide vakgebieden de kracht van getallen om diepgaande inzichten te bieden in het beter begrijpen van patiënten, vrienden, familie en zelfs uzelf.

Deze analyse biedt u intrigerende perspectieven en inzichten die normaal gesproken niet toegankelijk zijn via de traditionele studie van deze concepten alleen. Door de parallellen en contrasten tussen deze systemen te onderzoeken, krijgt u een meer omvattende en verhelderende kijk op wat het betekent om mens te zijn, en hoe het Authentieke Zelf wordt opgebouwd.

David is een inspirerende docent met veel ervaring. Enerverend, uiterst deskundig en leuk. Ik ging weg met goede inzichten die ik meteen in de praktijk kon brengen. Ik kijk uit naar de volgende keer dat ik aan zijn lezingen mag deelnemen.

Roger SvenssonCM therapeut met specialisatie vruchtbaarheidsbehandelingen (Graz Oostenrijk; 2019 - Stockholm Zweden; 2022)

De kracht van getallen

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof Numerologie en Chinese geneeskunde niets met elkaar gemeen hebben. Het is tamelijk juist om te zeggen dat er in de periode dat deze systemen werden ontwikkeld, weinig tot geen contact was tussen Griekenland en China.

Numerologie, ontstaan in Griekenland rond het midden van de 500e eeuw voor Christus, gebruikt getallen om individuele Archetypen te definiëren, waaronder 'Heersende' of 'Levenspad'-nummers, 'Persoonlijk Jaar'-nummers en de 'Pijlen van Pythagoras' afgeleid van geboortedata.

De Chinese geneeskunde en filosofie, diep geworteld in numerieke concepten als de Drie Machten, Vier Niveaus, Vijf Elementen, Zes Divisies en Zeven Emoties, omvatten ook de Archetypen van de Vijf Elementen en de Vijf Spirits. Deze werden in verschillende perioden ontwikkeld, voornamelijk tussen 400 en 100 v.Chr., waarbij de fundamentele concepten zelfs eeuwen daarvoor ontstonden.

De verbinding maken

Wat hier fascinerend is, is dat veel cijfers uit de Numerologie wijzen op een relatie met het orgaansysteem van de Chinese geneeskunde. Er is ook een intrigerend verband tussen Numerologie en de Archetypen van de Vijf Elementen en de Vijf Spirits.

Dus waarom zouden we de Numerologische Archetypen niet analyseren, vergelijken en contrasteren met het Vijf Elementen Archetypesysteem en de Vijf Spirits? Wat er dan gebeurt, is als het insteken van een stekker in een stopcontact: het brengt een constante stroom van nieuwe informatie en inzichten op gang. Deze synergie versterkt ons begrip van gezondheid en welzijn en verlicht beide gebieden op manieren die ze afzonderlijk niet zouden kunnen bereiken. Net zoals elektriciteit een inactief apparaat transformeert in een functionerend gereedschap, brengt deze fusie een dynamisch nieuw perspectief op traditionele praktijken en overtuigingen, waardoor een dieper begrip van de menselijke natuur en gezondheid tot leven komt.

De waarde van het begrijpen en implementeren van de verschillende Archetypen en Spirits in uw kliniek kan niet worden onderschat. Ze geven u een beter inzicht in de persoonlijkheid van uw patiënt – hoe zij in hun wereld functioneren; hoe ze in elkaar zitten! Dit helpt u ook bij de behandeling van de emotionele onrust, stress en geestelijke gezondheid van uw patiënt. Het helpt uw patiënten met hun gevoelens van vreugde en tevredenheid, en zelfs hun zelfgevoel.

Deze fascinerende workshop is zowel theoretisch als praktisch – waardoor u de kans krijgt om uw individuele archetypen en geesten beter te leren kennen. Het geeft u hulpmiddelen die u onmiddellijk in de kliniek kunt gebruiken en die vrijwel zeker het leven van uw patiënten, uzelf en de mensen in uw omgeving zullen veranderen.

Ik vind David Hartmann een geweldige docent. Ik heb het geluk gehad een aantal van zijn cursussen over acupunctuur te hebben kunnen bijwonen en zijn vaardigheden op verschillende manieren te kunnen oefenen. Vanaf de eerste minuut trekt hij je aandacht met een stortvloed aan kennis en referenties, die hij perfect weet over te brengen. Hij is het type genereuze leraar die je alles kan geven en een sterke interesse in je wekt om verder te studeren. David maakt vanuit zijn hart verbinding met de mensen met een nederige en oprechte houding, waardoor het gemakkelijk en prettig is om met hem te leren.

Felip CaudetCM therapeut met specialisatie Japanse moxibustion (Graz Oostenrijk; 2022 - Gold Coast Australië; 2023)

Opmerking:

Deelnemers ontvangen aanvullend materiaal (naast de PowerPoint-dia's) om te helpen bij het analyseren, beoordelen en diagnosticeren. Ze ontvangen ook een bonusartikel over ‘Numerology and the 27 Club’.