De pracht van het leven wordt weerspiegeld in de tienduizend dingen tussen hemel en aarde

Welkom

De wereld om ons heen is een wonder. Een belevenis.

Een eeuwenoude, eeuwigdurende kracht waarin leven ontstaat en vergaat, waarin de natuur zijn gang gaat en waarin de mens ervaringen opdoet, probeert te begrijpen en zin wil geven.

Met duizelingwekkende vaart vliegen we de ruimte in, bouwen we computers, produceren we informatie, en krijgen we ziektes, zowel individueel als in groter verband, omdat we ons hebben laten meeslepen in het avontuur van het ontdekken van iets nieuws en zijn vergeten stil te blijven staan bij het rijke leven waaruit we tot in de kleinste details blijken te bestaan.

Aan de andere kant ontdekken we in datzelfde tempo ook dat we te maken hebben met een wereld waarin we volgens de wetten van de quantum-theorie op ieder moment van de dag kunnen kiezen, “wie” of “wat” we willen zijn. We kunnen de tijd stil zetten en leven in het “nu” dat bestaat uit ontelbare mogelijkheden.

In die wereld wil International Lectures u vertellen, hoe groot het wonder is, hoe mooi de belevenis, hoe enorm de krachten waaruit het leven bestaat. Met verhalen over hoe anderen tegen diezelfde wereld aankijken, sinds de oudheid tot en met de dag van vandaag. Vooral vanuit ideeën die in de oosterse wereld bijvoorbeeld over gezondheid, strategisch denken en de rijkdom van het leven zijn ontwikkeld. Ideeën die ons de mogelijkheid geven ons op fysiek, mentaal en spiritueel vlak te ontwikkelen. Soms heel praktisch, soms met stof tot nadenken, altijd met de ruimte u het wonder van het leven op een andere manier te laten ervaren