Nascholingen

ApplNanJing_cursus
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Deze 2-daagse cursus, zorgvuldig samengesteld door Jonathan Shubs, neemt u mee in de oude wijsheid van de Nan Jing (The Classic of Difficult Issues; het meest waarschijnlijk geschreven door meerdere auteurs gedurende de Han dynastie, 25–220 AD) zoals die is verwoord in de hoofdstukken 16 en 69. Het verhaal van Nan Jing onthult een uniek begrip van complexe medische concepten en legt een solide basis voor het therapeutisch traject waarmee we bij iedere patiënt te maken hebben. Jonathan zal u daarnaast de 5-elementenlogica van de Sa'am 4-naaldtechniek en de Nan Jing-buikpalpatie bijbrengen. Hierdoor hebt u geweldige hulpmiddelen voor het verifiëren van uw diagnose en leert u hoe u, ondanks dat u maar weinig punten gebruikt, toch grote therapeutische effecten kunt bereiken. Daarnaast krijgt u direct feedback over de effectiviteit van uw behandeling van uw patiënten. Hoe mooi is dat!

Ik heb van elk moment genoten! Elke keer dat ik aanwezig ben, word ik verrast door het hoge niveau van de lessen en de praktische toepassing ervan in de kliniek.

MargaretCursist (Nederland; september 2020)

De 4-naaldstechniek van Sa'am:

Ontdek de innovatieve Koreaanse Sa'am 4-naaldsacupunctuurtechniek die resoneert met de ritmische harmonie van de energieën van het lichaam. Deze techniek, minimalistisch in zijn aanpak met slechts vier naalden, opent deuren naar tal van genezingsmogelijkheden omdat het in staat is elke meridiaan in het lichaam te tonifiëren, verspreiden, verwarmen of af te koelen, waardoor diepgaande energetische verschuivingen mogelijk zijn.

Nan Jing buikpalpatie:

Leer hoe u in Nan Jing-stijl de buik kunt palperen. Dit diagnostisch hulpmiddel is geworteld in de oude Chinese geneeskunde en verfijnd in de Japanse acupunctuurpraktijk. Onder Jonathan’s deskundige begeleiding ontrafelt u de filosofie en praktijk van buikpalpatie, waardoor uw diagnostische nauwkeurigheid wordt vergroot en u tot een beter geïnformeerde en interactieve behandeling in staat bent.

Klinische toepassingen in de praktijk:

Dankzij de grotere diagnostische nauwkeurigheid zult u meer vertrouwen krijgen bij het behandelen van een groot aantal complexe patronen, met name bij interne en psycho-emotionele aandoeningen.

Dankzij de goed uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk krijgt u een grondig begrip van de 5 elementen, meridiaaninteracties en het interactieve karakter van deze oude genezingssystemen. U zult merken, als u de nieuwe praktische vaardigheden en het bredere perspectief op holistische genezingsbenaderingen toepast bij uw eigen patiënten, hoe deze oude wijsheid volledig tot zijn recht komt in de hedendaagse praktijk.

Over Jonathan Shubs:

Jonathan Shubs is een doorgewinterde Naturopathic Practitioner in TCM met een Advanced Swiss Federal Diploma, gespecialiseerd in acupunctuur. Met een bloeiende acupunctuurkliniek in Lausanne, Zwitserland en als bedenker van het Unified Acupuncture Theory-systeem, brengt Jonathan een schat aan praktische en theoretische expertise mee naar deze cursus. Zijn unieke pedagogische aanpak staat garant voor een onvergetelijke leerervaring waarbij de oude medische wijsheid en moderne acupunctuurtechnieken toegankelijk en boeiend worden gemaakt.

Doel van de cursus:

Na afloop van de cursus zullen de deelnemers bedreven zijn in het identificeren van het getroffen element, het selecteren van de juiste behandelingspunten en het toepassen van buikpalpatie voor een nauwkeurige diagnose en onmiddellijke feedback.

Ze zullen ook de interactieve aard van de 5 elementen begrijpen en daardoor hun praktische toepassing om de Qi in een meridiaan te versterken, verspreiden, verwarmen of af te koelen met behulp van het 5-elementensysteem.

Cursusoverzicht:

Dag 1

• Introductie en theorie van 5 elementen • Uitleg van de basisconcepten van dynamisch 5-elementengebruik met klassieke referenties • Concepten van versterken en verspreiden in de naaldtechniek • Hoe de 6 Yin-kanalen te versterken • Buikpalpatie met demo

Dag 2

• Hoe de 6 Yang-kanalen te versterken • Buikpalpatie met demo • Hoe de 6 Yin-kanalen te verspreiden • Hoe de 6 Yang-kanalen te verspreiden • Gebruik van dynamische 5-naaldstechniek in de kliniek • Voorbeelden en casestudies • Praktijkgericht oefenen

Concluderend:

Deze cursus is meer dan een leerervaring; het is een avontuur naar het hart van de traditionele Chinese geneeskunde, dat een genuanceerd inzicht belooft, begeleid door een zeer ervaren docent. Grijp deze kans om uw inzicht te verdiepen, uw vaardigheden aan te scherpen en uw holistische genezingsrepertoire te verbreden en geniet van de wijsheid van de oude Chinese geneeskunde, de innovatie van moderne acupunctuurtechnieken en de verrijkende begeleiding tijdens deze fascinerende cursus!

De leraar is duidelijk een expert op het gebied van de UAT. Hij presenteert de inhoud duidelijk en op een manier die het gemakkelijk maakt om te leren. Hij is behoorlijk geduldig. Het was echt een plezier om de stof te leren en ik ga het meteen in de praktijk brengen.

De les werd gegeven in een leuke interactieve dialoog. Veel visuals en onmiddellijke implementatie maakte het gemakkelijk om “gebruiksvriendelijk” te leren. Ik weet nu dat ik een acupunctuursysteem heb gevonden dat pijn onmiddellijk en effectief behandelt.

DalethCursist (Australië; februari 2020)