Docenten met geplande cursussen

Nicholas Van Bergen Garner

Nicholas Van Bergen Garner

Nicholas studeerde in 1994 af als acupuncturist aan het Scandinavian College of Acupuncture, behaalde het diploma fysiotherapie in 2000 en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de praktijk en als docent.

Lees meer
Paul Freedman__

Paul Freedman

Paul Freedman is geboren en getogen in het Amerikaanse Philadelphia. Na zijn studie aan de California University of Pennsylvania, besloot hij in 1986 zijn horizon te verbreden. Freedman vertrok naar Venezuela, Bonaire en later Curaçao. De liefde bracht hem in 1989 naar Nederland.

Het jarenlang beoefenen van yoga maakte Freedman ervan bewust dat het menselijk lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het leidde tot een contact met de rijke wereld van de Oosterse natuurgeneeskunde.

Aangetrokken tot deze benadering van de gezondheid van de mens, besloot Freedman in 2006 de opleiding tot acupuncturist te volgen. Na afronding daarvan in 2009 vulde hij zijn opleiding direct aan met een cursus westerse kruiden met Jeremy Ross. Datzelfde jaar startte hij de praktijk Acupunctuur Woerden. Hier behandelt Freedman sindsdien mensen volgens de holistische benadering van de Oosterse natuurgeneeskunde.

Dieper inzicht in kruiden

Paul Freedman heeft de oosterse kruidenopleiding van ICEAM gevolgd van Arnaud Versluys. Wat deze opleiding bijzonder maakt is de uitgebreide polsdiagnostiek die door dr. Tian Hemming, ontwikkeld is. Arnoud Versluys is de enige directe opvolger van dr. Hemming waardoor deze kennis vrijwel uniek is.

De laatste jaren heeft Paul besteed aan het systematisch in kaart brengen van de kruidenformules van de Shan Hang Lun, op basis van the Yellow Emperor’s Classic. Daarbij werd hij gefascineerd door de systematische overeenkomsten tussen de kruidenformules en de diagnostische en therapeutische classificatiemethodes. Deze kennis past hij dagelijks in zijn praktijk met prachtige resultaten toe. Paul wil zijn inzichten graag doorgeven aan zijn TCM-collega’s.

Werkervaring

TCMWoerden.com Chinese Herbal Medicine Educations 2020-Heden Praktijk Acupunctuur Woerden 2009-Heden Leidse Universitair medisch centrum, Leiden 2005 tot 2010, Stralingslaborant Bio-Imaging, Leiden, 2002-2005 Core Tech Laborant Erasmus medisch centrum Rotterdam, 1992-2002, Stralingslaborant Diving Instructor Coral cliff diving, Curacao, 1987-1989

Opleidingen

TCMA/OTCG Chinese Herbal Medicine Education 2018-2020 ICEAM.org International Canonical East Medicine: Arnaud Versluys, 2012-2017 Graduate number 298 Clinical strategies for stubborn cases: A palpatory approach: Kiiko Matsumoto, 2015 Endorfine herstel plan: Lucas Flamend, 2014 Gynaecologie: Differentiaaldiagnostiek: Martine Cornelissen, 2014 Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit: Martine Cornelissen, 2014 Japanse acupunctuur advanced class: Andy Harrop, 2013 One needle treats 1000 sicknesses. Use of Wu Xing for treatment strategies, Yair Maimon. 2011 Treating the side effects of western medicine with western herbs, Jeremy Ross, 2011 Foundations of Japanese Acupuncture, Andy Harrop, 2010, Traditional Chinese Medicine Academy. Acupunctuur, 2009 Combining Western herbs and Chinese Medicine, Jeremy Ross, 2009 Seminar with Giovanni Maciocia, covering: Headaches, Asthma and allergic Rhinitis, Menopausal problems, Endometriosis, Polycystic ovary syndrome. 2007 Basis Vakopleiding Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeswijze. 2006 Radiologisch Therapeutisch Laborant, Erasmus medisch centrum, Rotterdam 1996 California University of Pennsylvania 1986, bachelors in science Abington High school, Abington Pennsylvania 1981

Sluiten
CT Holman

CT Holman

CT Holman is een internationale spreker en heeft twee studieboeken geschreven: Treating Emotional Trauma with Chinese Medicine en Shamanism in Chinese Medicine. Hij is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Chinese geneeskunde en heeft een drukke praktijk in Salem, Oregon.

Lees meer
Jan Willem Ilbrink

Jan Willem Ilbrink

Jan Willem Ilbrink is sinds zijn opleiding Klassieke Acupunctuur (2006) werkzaam als TCM-therapeut en heeft vele vervolgopleidingen en nascholingen gedaan. Hij heeft onlangs zelf de cursus "Kinesiologie en acupunctuur van de emotie" ontwikkeld.

Lees meer
Tuvia-Scott_2022

Tuvia Scott

Tuvia Scott beoefent en doceert Chinese geneeskunde sinds 1990. Nadat hij van jongs af aan al bezig was met vechtsporten, tai ji en qi gong, begon hij Chinese geneeskunde te studeren in Israël en vervolgde hij zijn studies in China, de VS en Europa op het gebied van 5 Elementen, Taoïstische Healing en Abdominal Acupuncture. Hij richtte het Israëlische Centrum voor Abdominal Acupuncture op en geeft workshops in Israël en Europa.

Lees meer
Jonathan Shubs

Jonathan Shubs

Natuurgeneeskundige in traditionele Chinese geneeskunde met Advanced Federal Diploma of Higher Education (Zwitserland); Ac. dipl. TCM-FVS, FNMTC, NVS, EMR, ASCA.

Lees meer

Overige docenten

Peggy Bosch_nw

Peggy Bosch

Peggy Bosch is psychologe, acupuncturiste en Heilpraktikerin. Zij was werkzaam in verschillende psychiatrische afdelingen, waaronder TBS, verslavingszorg, algemene psychiatrie en traumapsychiatrie.

Lees meer
Lisa Garner Wright

Lisa Garner Wright

Lisa Garner Wright is in 2012 afgestudeerd als acupuncturist en heeft een diploma Master Kinesioloog en Chiropractor voor paarden. Ze is opgeleid als facial reader en is gespecialiseerd in gezichtsacupunctuur.

Lees meer
David Hartmann March 2019

David Hartmann

Na zijn middelbare school begon David Hartmann bijna meteen met het behalen van een Diploma of Applied Science (Chinese Medicine). Op 23-jarige leeftijd studeerde hij in 1997 af aan het Australian College of Natural Medicine in Brisbane. Daarna richtte hij zijn eigen acupunctuurkliniek op waar hij sindsdien zijn patiënten behandeld.

Lees meer
SybillHuessen_1-2016__nw

Sybill Huessen M.S. TCM

Sybill Huessen, M.S. TCM, heeft een graad in zowel Chinese Geneeskunde als Ergotherapie. In 1996 behaalde zij een Master of Science in Traditional Chinese Medicine aan de “Academy of Chinese Culture and Health Sciences” in Oakland, Californië.

Lees meer
YairMaimon14_nw

Yair Maimon

Dr. Maimon is een internationaal bekende figuur op het gebied van Integratieve en Chinese Geneeskunde met meer dan 25 jaar klinische, academische en onderzoekservaring in de Verenigde Staten, Europa en Israël.

Lees meer
Elisabeth Rochat_nw

Elisabeth Rochat de la Vallée

Elisabeth Rochat de la Vallée is geboren in Parijs in 1949. Ze behaalde er Master Degrees in klassieken, literatuur en in filosofie en een Diplôme d’études approfondies in Chinees. In 1970 studeert ze Chinese taal, in samenwerking met pater Claude Larre.

Lees meer
KenRose_nw

Ken Rose

Na het behalen van zijn Bachelor of Fine Arts aan het California Institute of the Arts in 1972 volgde hij tussen 1992 en 1998 de Apprenticeship training in Taijiquan, Chinese medicine and Daoist Yang Sheng aan de Shengdu University of TCM in China.

Lees meer
ElisaRossi_nw

Elisa Rossi

Elisa Rossi is MD, acupuncturist, heeft een 4-jarige studie voltooid in de klinische psychologie, is gediplomeerd Jung psychotherapeut en heeft een universitaire graad in de filosofie.

Lees meer
Robin Saraswati CU_nw

Robin Saraswati Markus

Dr. Robin Saraswati Markus doceert al meer dan 25 jaar Chinese geneeskunde. Ze heeft Nourishing Life gelanceerd, een instituut voor vruchtbaarheid en een lang leven gebaseerd op de principes van Yang Sheng: The Ancient Chinese Science of Longevity.

Lees meer
Yan Schroen_nw

Yan Schroën

Yan Schroën (1964) volgde opleidingen in Natuurgeneeskunde, Acupunctuur en Biochemie in Nederland en studeerde Taoïstische Filosofie en Traditionele Chinese Geneeskunde in de Volksrepubliek China. Is sinds 1991 werkzaam in verschillende praktijken en klinieken in Nederland en China.

Lees meer
Daniel Snijders

Daniel Snijders

Daniel Snijders (1946) heeft sinds 1999 een praktijk voor acupunctuur. Voordien was hij P&O manager in een aantal grote ondernemingen. Het werken met mensen is hem daarom niet vreemd. De grote omslag kwam met zijn studie Acupunctuur, waarin hij de mens veel dichter kon benaderen in al zijn facetten.

Lees meer
Gali Stoffman 2019_nw

Gali Stoffman

Gali Stoffman, MD, studeerde in 1997 af aan de Universitaire School voor Geneeskunde van Tel Aviv. Ze studeerde vervolgens Traditionele Chinese Geneeskunde, evenals Theorie van Stammen en Takken en specialiseerde zich in Kindergeneeskunde.

Lees meer
Amos Ziv_nw

Amos Ziv

Na zijn eerste kennismaking met de traditionele Chinese Geneeskunde op 18-jarige leeftijd, tijdens de Tai Chi-lessen als biologiestudent, heeft Amos Ziv ernaar gestreefd de westerse wetenschappelijke kennis te integreren met klassieke Chinese energetische paradigma's.

Lees meer