Docenten met geplande cursussen

Jonas Brenner

Jonas Brenner

Jonas Brenner begon met het beoefenen van Tai-Chi Chuan in 1988 (Yang-stijl zoals onderwezen door Meester Kai-Ying Tung) en geeft les in deze stijl van Tai-Chi Chuan sinds 1995.

Daarnaast heeft hij ook verschillende stijlen van Qi Gong en Martial Arts-stijlen bestudeerd, zoals Xin yi liu he quan, Tang Lang (Chow Gar) en Krav Maga.

Lees meer
Poney Chiang

Dr Poney Chiang

Dr. Poney Chiang behaalde een doctoraat in biomedisch onderzoek aan het Institute of Medical Science, Universiteit van Toronto, gevolgd door een masterdiploma in traditionele oosterse geneeskunde aan het Pacific College of Oriental Medicine in New York. Hij is adjunct-professor en oprichter van het Integrative Acupuncture Certificate Program voor de Faculteit der Gezondheid van de York University (Toronto). Poney is ook professor aan het American Neuro-Acupuncture Institute in Santa Fe, New Mexico.

Lees meer
Sohial Farzam_website

Sohial Farzam

Sohial Farzam is een in Australië geregistreerde acupuncturist, een vak dat hij al meer dan 20 jaar beoefent. Hij was ook 14 jaar lang docent aan het Endeavour College of Natural Health (formeel bekend als het Australian College of Natural Medicine) in Melbourne, Australië. Onlangs heeft hij het lesgeven aan de universiteit stopgezet om zijn onderwijs naar een groter publiek te kunnen uitbreiden, zowel nationaal als internationaal.

Sohials belangrijkste specialiteit ligt op het gebied van psycho-emotionele onevenwichtigheden en emotionele empowerment. In Australië is hij een bekende acupuncturist op het gebied van emotioneel welzijn in een multimodaal gezondheidscentrum.

Hij geeft momenteel veel seminars over psychologische en geestelijke gezondheidsproblemen in Australië en Nieuw-Zeeland en is gastheer van veel sprekers uit de industrie.

Lees meer
Paul Freedman__

Paul Freedman

Paul Freedman is geboren en getogen in het Amerikaanse Philadelphia. Na zijn studie aan de California University of Pennsylvania, besloot hij in 1986 zijn horizon te verbreden. Freedman vertrok naar Venezuela, Bonaire en later Curaçao. De liefde bracht hem in 1989 naar Nederland.

Lees meer
David Hartmann March 2019

David Hartmann

Na zijn middelbare school begon David Hartmann bijna meteen met het behalen van een Diploma of Applied Science (Chinese Medicine). Op 23-jarige leeftijd studeerde hij in 1997 af aan het Australian College of Natural Medicine in Brisbane. Daarna richtte hij zijn eigen acupunctuurkliniek op waar hij sindsdien zijn patiënten behandeld.

Lees meer
Roy Pronk

Roy Pronk

Roy Pronk begon zijn reis in de gezondheidszorg met zijn afstuderen in fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam in 1992, gevolgd door een opleiding manuele therapie aan de School voor Manuele Therapie in 1995. Gedreven door zijn passie om een brug te slaan tussen de oosterse en de westerse geneeskunde, besloot hij de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde - Acupunctuur te gaan volgen aan de TCM-Academie waar hij in 2010 afstudeerde.

Lees meer
Jonathan Shubs

Jonathan Shubs

Natuurgeneeskundige in traditionele Chinese geneeskunde met Advanced Federal Diploma of Higher Education (Zwitserland); Ac. dipl. TCM-FVS, FNMTC, NVS, EMR, ASCA.

Lees meer
BeverleyDeValois2023

Beverley de Valois, PhD LicAc FBAcC MBLS

Beverley geeft internationaal lezingen en is een productieve auteur, met talrijke publicaties, waaronder haar boek Acupuncture and Cancer Survivorship: Recovery, Renewal, and Transformation, uitgegeven door Singing Dragon in juli 2023.

Beverley is een Onderzoeker in Integratieve Geneeskunde in het Supportive Oncology Research Team (SORT) in het East and North Hertfordshire NHS Trust, inclusief het Mount Vernon Cancer Centre. Al bijna 25 jaar richt ze zich op het gebruik van acupunctuur in de ondersteunende zorg voor mensen die leven met en na kanker.

Lees meer

Overige docenten

Nicholas Van Bergen Garner

Nicholas Van Bergen Garner

Nicholas studeerde in 1994 af als acupuncturist aan het Scandinavian College of Acupuncture, behaalde het diploma fysiotherapie in 2000 en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de praktijk en als docent.

Lees meer
Peggy Bosch_nw

Peggy Bosch

Peggy Bosch is psychologe, acupuncturiste en Heilpraktikerin. Zij was werkzaam in verschillende psychiatrische afdelingen, waaronder TBS, verslavingszorg, algemene psychiatrie en traumapsychiatrie.

Lees meer
Lisa Garner Wright

Lisa Garner Wright

Lisa Garner Wright is in 2012 afgestudeerd als acupuncturist en heeft een diploma Master Kinesioloog en Chiropractor voor paarden. Ze is opgeleid als facial reader en is gespecialiseerd in gezichtsacupunctuur.

Lees meer
CT Holman

CT Holman

CT Holman is een internationale spreker en heeft twee studieboeken geschreven: Treating Emotional Trauma with Chinese Medicine en Shamanism in Chinese Medicine. Hij is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Chinese geneeskunde en heeft een drukke praktijk in Salem, Oregon.

CT heeft gestudeerd bij verschillende vooraanstaande docenten in China en de VS. Om de effectiviteit van muziek bij medische behandelingen te benadrukken, nam hij een cd / mp3 op met de titel Resonating Vitality - Chinese Medicine Drum Treatments. CT geeft les aan het Oregon College of Chinese Medicine voor zijn doctoraatsprogramma, behoudt de functie van Director of Development voor het Lotus Institute van Lillian Bridges, behandelt mensen internationaal met telegeneeskunde, voert een mentorprogramma uit in zijn kliniek en heeft verschillende videocursussen beschikbaar op zijn website.

Voor meer informatie: www.redwoodspring.com

ONDERWIJS ERVARING

China Books Seminars in Sydney and Melbourne Australia: Treating Emotional Trauma with Chinese Medicine Three Day Seminar (November 2018 and February 2019); 2018-2019

Speaker at British Acupuncture Council Conference: Treating Emotional Trauma with Chinese Medicine; 2018

Chinese Medicine Seminars – Denmark, Mexico, Sweden, Germany, and USA: Treating Emotional Trauma, Shamanic Drum Healing, Facial Diagnosis, Qi Gong, Channel Palpation; 2014-Present

Speaker at TCM Rothenberg Kongress: Presented Facial Diagnosis in Chinese Medicine, Cardiology, and Chinese Medicine Shamanic Drumming; 2015, 2016, 2017

Webinars/Podcasts/Radio Interviews (e-Lotus, Healthy Seminars, Qiological, Dr.’s Perspective); 2017-Present

Lotus Institute Teacher and Director of Development – “Master Face Reading Program”: Teach Applied Chinese Medicine facial diagnosis, train interns, and develop CEU’s for program; 2013-Present

Qi Gong Instructor – “Shamanic Qi Gong”: Instructed a weekly class at Indigo Yoga Studio in Salem, OR; 2010-2012

Mentor for Licensed Acupuncturists and Chinese Medicine Students: Instruct master and doctoral students; 2003-Present

KLINISCHE ERVARING

Redwood Spring, PC, Salem Oregon Licensed Acupuncturist and Certified Herbalist: General Family Practice (average 2500 patient visits per year); 2001 – Present

Aspen Chinese Medical Clinic, Flagstaff, AZ: Practiced in a private clinic, an integrated clinic, and an off-site clinic on the Hopi Reservation; 2000 – 2001

OPLEIDING

Facial Diagnosis: Lillian Pearl Bridges: Earned Certification as Master Face Diagnostician and Lotus Institute Teacher; 2009-Present

Qigong, Divination, Astrology, Stems/Branches, and Calligraphy: Master Zhong Xian Wu: Completion of the Level 5 Training of Life Long Program and Awarded Teacher Certification; 2009-Present

Channel Theory and Palpation: Dr. Wang Ju-Yi (Beijing and US); 1999-2005

Master Tung Acupuncture: Dr. Wei Chieh Young and Susan Johnson; 2009-2014

Pulse Diagnosis (Shen-Hammer Lineage): Brian LaForgia and Brandt Stickley; 2009-2012

Chengdu University of Chinese Medicine: Residency in Internal Medicine, Oncology and Pediatrics; 2000

American College of Traditional Chinese Medicine – M.S. in TCM; 2000

PUBLICATIES/OPNAMES

“Shamanism in Chinese medicine”: Textbook published by Singing Dragon; 2020

“Heart and Gallbladder Qi Deficiency causing Sleep Disturbances”: European Journal of Oriental Medicine (December); 2018

“Introduction to the Treatment of Emotional Trauma with Chinese Medicine”: Journal of Shiatsu Therapy Association of Australia; 2018

Treatment of Emotional Trauma with Chinese Medicine: Textbook published by Singing Dragon; 2018

Resonating Vitality – Chinese Medicine Drum Treatments CD/MP3: Recording of drum rhythms and guided meditations based on the five elements ; 2017

“Treatment of Emotional Trauma and PTSD with Chinese Medicine”: Journal of Chinese Medicine Number 112; 2016

“Channel Palpation and the Utilisation of Classical Theory”: Journal of Chinese Medicine Number 92, Co-author; 2010

Applied Channel Theory in Chinese Medicine: Co-Editor for book, contributed case studies, and assisted with organization of text; 2008

Sluiten
SybillHuessen_BW

Sybill Huessen M.S. TCM

Sybill Huessen is niet meer. Een schok voor iedereen die haar heeft gekend. Een stralende ziel, een gouden hart, een geweldig mens waar ik heel wat memorabele uurtjes mee heb doorgebracht. Gelachen hebben we! De wereld de revue laten passeren. Elkaar geplaagd met sportuitslagen tussen Nederland en Duitsland. Van heerlijk eten genoten met wijn die zij hoogstpersoonlijk altijd eerst zelf even wilde proeven voordat ze hem goedkeurde.

Lees meer
Jan Willem Ilbrink

Jan Willem Ilbrink

Jan Willem Ilbrink is sinds zijn opleiding Klassieke Acupunctuur (2006) werkzaam als TCM-therapeut en heeft vele vervolgopleidingen en nascholingen gedaan. Hij heeft onlangs zelf de cursus "Kinesiologie en acupunctuur van de emotie" ontwikkeld.

Lees meer
YairMaimon14_nw

Yair Maimon

Dr. Maimon is een internationaal bekende figuur op het gebied van Integratieve en Chinese Geneeskunde met meer dan 25 jaar klinische, academische en onderzoekservaring in de Verenigde Staten, Europa en Israël.

Lees meer
Elisabeth Rochat_nw

Elisabeth Rochat de la Vallée

Elisabeth Rochat de la Vallée is geboren in Parijs in 1949. Ze behaalde er Master Degrees in klassieken, literatuur en in filosofie en een Diplôme d’études approfondies in Chinees. In 1970 studeert ze Chinese taal, in samenwerking met pater Claude Larre.

Lees meer
KenRose_nw

Ken Rose

Na het behalen van zijn Bachelor of Fine Arts aan het California Institute of the Arts in 1972 volgde hij tussen 1992 en 1998 de Apprenticeship training in Taijiquan, Chinese medicine and Daoist Yang Sheng aan de Shengdu University of TCM in China.

Lees meer
ElisaRossi_nw

Elisa Rossi

Elisa Rossi is MD, acupuncturist, heeft een 4-jarige studie voltooid in de klinische psychologie, is gediplomeerd Jung psychotherapeut en heeft een universitaire graad in de filosofie.

Lees meer
Robin Saraswati CU_nw

Robin Saraswati Markus

Dr. Robin Saraswati Markus doceert al meer dan 25 jaar Chinese geneeskunde. Ze heeft Nourishing Life gelanceerd, een instituut voor vruchtbaarheid en een lang leven gebaseerd op de principes van Yang Sheng: The Ancient Chinese Science of Longevity.

Lees meer
Yan Schroen_nw

Yan Schroën

Yan Schroën (1964) volgde opleidingen in Natuurgeneeskunde, Acupunctuur en Biochemie in Nederland en studeerde Taoïstische Filosofie en Traditionele Chinese Geneeskunde in de Volksrepubliek China. Is sinds 1991 werkzaam in verschillende praktijken en klinieken in Nederland en China.

Lees meer
Tuvia-Scott_2022

Tuvia Scott

Tuvia Scott beoefent en doceert Chinese geneeskunde sinds 1990. Nadat hij van jongs af aan al bezig was met vechtsporten, tai ji en qi gong, begon hij Chinese geneeskunde te studeren in Israël en vervolgde hij zijn studies in China, de VS en Europa op het gebied van 5 Elementen, Taoïstische Healing en Abdominal Acupuncture. Hij richtte het Israëlische Centrum voor Abdominal Acupuncture op en geeft workshops in Israël en Europa.

Lees meer
Daniel Snijders

Daniel Snijders

Daniel Snijders (1946) heeft sinds 1999 een praktijk voor acupunctuur. Voordien was hij P&O manager in een aantal grote ondernemingen. Het werken met mensen is hem daarom niet vreemd. De grote omslag kwam met zijn studie Acupunctuur, waarin hij de mens veel dichter kon benaderen in al zijn facetten.

Lees meer
Gali Stoffman 2019_nw

Gali Stoffman

Gali Stoffman, MD, studeerde in 1997 af aan de Universitaire School voor Geneeskunde van Tel Aviv. Ze studeerde vervolgens Traditionele Chinese Geneeskunde, evenals Theorie van Stammen en Takken en specialiseerde zich in Kindergeneeskunde.

Lees meer
Amos Ziv_nw

Amos Ziv

Na zijn eerste kennismaking met de traditionele Chinese Geneeskunde op 18-jarige leeftijd, tijdens de Tai Chi-lessen als biologiestudent, heeft Amos Ziv ernaar gestreefd de westerse wetenschappelijke kennis te integreren met klassieke Chinese energetische paradigma's.

Lees meer