Nascholingen

TranscendingTrauma_website
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: cliënten met ernstige emotionele aandoeningen hebben GEEN behoefte aan ontspanning of aan het KALMEREN VAN DE SHEN. Dit is misschien wel wat ons is geleerd of wat we denken dat dit is wat ze nodig hebben als u naar hun klachten kijkt. Maar met deze cursus verzekert Sohial Farzam u, na jarenlang praktijkbeoefening en onderzoek, dat ze iets anders nodig hebben! Ze hebben een transformatie nodig! Geen ontspanning.

Stel uzelf de volgende vragen:

• Kent u de ware definitie van het woord emotie? • Worden we geboren met standaardemoties? • Wat als stress, angst, depressie, PTSS en verslavingen de intelligente reactie van het lichaam zijn op iets diepers? • Wat zeggen Neijing Su Wen/Ling Shu, Nan Jing en Dao De Jing over emoties? • Welke invloed heeft trauma op ons lichaam, onze fysiologie, onze persoonlijkheid en onze overtuigingen? • Hoe kunnen we cliënten helpen trauma los te laten? • Wat zijn de neurowetenschappelijke, fysiologische, psychologische implicaties van emotionele onevenwichtigheden? • Zijn er kruiden, vitamines en supplementen die optimale behandelresultaten kunnen bieden?

Aan het einde van deze cursus kunt u alle antwoorden op een volkomen begrijpelijke manier geven. Tegen die tijd zal het allemaal zo logisch en vanzelfsprekend voor u zijn dat u misschien niet eens meer merkt hoe u eeuwenoude oosterse en ultramoderne westerse kennis hebt verweven tot nieuwe baanbrekende inzichten.

Elk jaar vragen we ons als therapeuten vaak af bij welke cursus onze praktijk het meest gebaat is en hoe het ons zal helpen betere resultaten te bereiken. De psycho-emotionele cursus van Sohial is die cursus! Hij heeft een verbazingwekkende synthese gecreëerd van westerse psychologie met TCM-toepassingen, die in alle eerlijkheid ongeëvenaard is.

Met zijn cursus kun je behandelen op het niveau van Shen, wat volgens mij een must is voor elke chronische aandoening.

Als je een expert wilt zijn, moet je van deze expert leren.

Peter MejiaAcupuncturist (Melbourne, Australië)

Onderwerpen die tijdens deze tweedaagse aan bod komen:

• Intentie en voorwaarden van een behandelaar | De evolutie van het bewustzijn | De integratie van hemel, mens en aarde • De drijfveer van menselijke waarden | De wetenschap van pijn, trauma en TCM | Kwantumfysica/genezing in TCM • De organen en persoonlijkheidskenmerken | De 3 niveaus van emotionele penetratie | Het 3 Hersenen- en TCM-model • Het 8 wondermeridianen | TCM- en Westerse Wetenschappelijke Geneeskunde (WWG) modellen van angst, depressie, verdriet, woede, bipolariteit, stress, PTSS • Psycho-spirituele oorzaken van ziekten | Volledige analyse van 50 acupunctuurpunten voor emotionele empowerment • Analyse van Shen, Yi, Po, Zhi en Hun | En veel veel meer...

Enkele onderwerpen nader bekeken...

1 Kwantumfysica, TCM-klassiekers en de 3 hersengebieden...

Tijdens deze module gaat u een fascinerende integratie meemaken tussen klassieke en moderne TCM en leren hoe de diepgaande kennis van genezers duizenden jaren geleden perfect in lijn was en is met de huidige gedachten in de kwantumfysica en genezing.

U gaat ook inzien dat de evolutie van de hersenen zodanig is dat deze voortdurend verandert en zich vormt om ons te helpen ons doel en onze bestemming in het leven te maximaliseren.

2 De wetenschap en effecten van emotionele pijn en trauma (TCM en westerse modellen)...

U krijgt uitgelegd hoe trauma al begint in de baarmoeder, een vervolg krijgt bij het geboorteproces en zich verder ontwikkeld gedurende het daaropvolgende leven. U leert de eeuwige impact van trauma op het lichaam begrijpen en hoe we deze effecten meenemen in onze fysiologie. U gaat begrijpen hoe trauma onze persoonlijkheid en beslissingen gedurende het hele leven beïnvloedt en verandert, u leert de vele verborgen symptomen die we in ons lichaam met ons meedragen herkennen en wat de algehele impact van dat alles is op ons leven en dat van uw cliënten. Sohial zal u ook uitleggen hoe we dit inzicht in trauma kunnen gebruiken voor het verwerken, verschuiven en oplossen van trauma en uiteraard ook voor het loslaten uit het lichaam. We zullen de volledige behandelingsopties verkennen die beschikbaar zijn met TCM en de 8 wondermeridianen en ook wat de westerse geneeskunde te bieden heeft, evenals welke hersengebieden getroffen zijn en hoe deze veranderingen ons gedrag en onze beslissingen karakteriseren.

3 De hypo- en hypertoestanden van de vijf geesten en hun implicaties voor gedrag...

We weten in TCM dat de 5 geesten (Shen, Yi, Po, Zhi en Hun) invloed hebben op emotionele eigenschappen. Maar in welke mate? Hoe karakteriseren en vormen de 5 Geesten/5 zangorganen onze persoonlijkheid? Hoe beïnvloeden ze elke karakteristieke eigenschap en emotionele reactie? Hoe beïnvloeden de hypo- en hypertoestanden van de geesten onze niveaus van zelfvertrouwen, assertiviteit, vertrouwen, het opbouwen van banden, mededogen, obsessie, narcisme, wrok, vergevingsgezindheid (of het gebrek daaraan), drift, seksuele geaardheid, uitstelgedrag, liegen, hatelijk gedrag, dominant gedrag, onderdanigheid en nog veel meer?

4 Een diepgaande analyse van stress, angst, depressie, PTSS, verdriet, verslavingen en nog veel meer...

Wat als angst, depressie, bipolaire stoornissen en verslavingen een normale en mechanisch intelligente reactie van het lichaam zijn om ons te helpen bij het opnieuw evalueren van ons verleden, heden en toekomst en onze illusoire angsten en bedreigingen? Dit is een krachtig onderdeel van de twee dagen waarin u baanbrekende informatie zult leren die volledig zal veranderen wat u momenteel weet over al deze veel voorkomende emoties en hoe deze onze geest en lichaam beïnvloeden.

We zullen vanuit CCM-, TCM- en WM-modellen de fysiologische, psychologische en farmacologische verbindingen tussen het lichaam, de geest en de hersenen onderzoeken bij deze uitdagingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg.

5 De psycho-emotionele toepassingen van 50 van de krachtigste acupunctuurpunten voor emotionele empowerment...

U weet ongetwijfeld dat punten hitte opruimen, stagnatie verplaatsen, bloed verplaatsen, wind verdrijven, vocht oplossen en shen kalmeren. Maar wist u dat elk punt een verhaal heeft? Een aangeboren natuur? Een persoonlijkheid?

Deze module is veruit één van de meest geliefde en interessante onderdelen van de cursus. U krijgt een grondig inzicht in de psychologie van punten, combinaties, technieken en associaties met fysiologische veranderingen die positieve transformaties kunnen veroorzaken. U gaat dit deel GEWELDIG vinden!

Sohial is met recht dé autoriteit op het gebied van Psycho-Emotionele stoornissen. Niet alleen is zijn TCM-kennis ongeëvenaard op dit gebied, maar zijn westerse interpretatie van de emoties en hun relaties met de hersenchemie laat de TCM- en de Westers Wetenschappelijk Geneeskundige (WWG)-kant van de emoties perfect samenvloeien. Sohial is een gepassioneerde en heldere docent die u volledig zal inspireren en u van alle vaardigheden zal voorzien die u nodig hebt om de zwaarste psycho-emotionele gevallen te behandelen die zich in uw kliniek melden.

Hamish ReidAcupuncturist Docent Spreker (Melbourne, Australië)

Ik heb zojuist twee van de meest inspirerende dagen gehad over psycho-emotionele aandoeningen van een echte expert op dit gebied. Sohial bracht een geheel nieuwe laag van inzicht in de emoties op een manier die ik nog nooit eerder had meegemaakt en zeker in niets leek op wat ik op de universiteit had geleerd, of na 16 jaar in de praktijk van andere seminars.

De integratie van psychologie, menselijk gedrag en TCM was dynamisch en diepgaand, om nog maar te zwijgen van de toevoeging van neurowetenschappen en kwantumfysica. Sohial presenteert met veel enthousiasme en humor en maakt daardoor zo'n diepgaand onderwerp gemakkelijk herkenbaar en heel begrijpelijk.

Savoula ZakisAcupuncturist (Melbourne, Australië)

Geïnspireerd! Geweldig om een cursus bij te wonen die de perspectieven niet beperkt tot wat er binnen/buiten de gebaande paden ligt. Aanmoediging om naar het kunstwerk dat TCM is te kijken en het op zoveel mogelijk manieren te bekijken. Geweldig presentatie tempo en stijl.

JayAcupuncturist & Tui Na (Brisbane, Australië)

Mijn ervaring van de afgelopen twee dagen was ongelooflijk. Mijn persoonlijke groei was net zo snel als Sohial praat. Ik zou niet aarzelen om dit seminar aan iedere therapeut aan te bevelen. Het overbrugt de kloof van duizenden jaren kennis naar de hedendaagse samenleving.

De toevoeging van Sohials psychologische bekwaamheid maakt de reis compleet. Zeer gewaardeerde ervaring. Ga zo door.

Grayson FongAcupuncturist (Sydney, Australië)