Nascholingen

TuiNa_website
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Tui Na, een eeuwenoude vorm van Chinese manuele therapie, heeft een rijke geschiedenis van duizenden jaren. Als één van de vier hoofdtakken van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), naast acupunctuur, kruidengeneeskunde en Qi Gong, is Tui Na uitgegroeid tot een krachtige geneeskunst.

De vroegste vermeldingen van Tui Na gaan terug tot de Shang-dynastie (1700 v.Chr. - 1100 v.Chr.). De Huangdi Neijing (The Yellow Emperor's Inner Classic), geschreven rond 200 voor Christus tijdens de Han-dynastie, biedt fundamentele kennis van TCM, inclusief de Tui Na-principes. En de Shang Han Lun (Verhandeling over koudeschadestoornissen), geschreven door Zhang Zhongjing (150-219 n.Chr.), beschrijft verschillende massagetechnieken.

Deze traditionele Tui Na-cursus is gebaseerd op een Tui Na-systeem ontwikkeld door generaals en martial arts meesters, die zich concentreerden op interne cultivatie (Qi Gong) en holistische behandeling door gebruik te maken van een diep begrip van de energiestroom in de meridianen van het lichaam. Het verschilt daarom van de moderne Tui Na die tegenwoordig op scholen wordt onderwezen en die zich alleen richt op de uitlijning van het bewegingsapparaat, manuele therapie en revalidatie van blessures.

The Power of Traditional Tui Na vertegenwoordigt een compleet genezingssysteem voor de diagnose en behandeling van acute en chronische pijn, letsel aan het bewegingsapparaat en inwendige aandoeningen. De methoden die in deze cursus worden onderwezen hebben een lange en rijke geschiedenis en staan bekend om hun snelheid en efficiëntie bij het produceren van spectaculaire resultaten bij het oplossen van aandoeningen van het bewegingsapparaat. De kennis ervan is eeuwenlang traditioneel overgedragen in familielijnen of van meester op discipel binnen de martial arts. Tegenwoordig is deze kunst grotendeels verloren gegaan in China.

Compleet Tui Na Klassiek Genezingssysteem

Het complete Tui Na Klassieke Genezingssysteem bestaat uit vier niveaus, elk voortbouwend op de vorige.

Level 1 (15-16 maart 2025) richt zich op een regulerende Tui Na-behandeling voor het hele lichaam en is ontworpen om de therapeut te voorzien van krachtige behandelings- en diagnostische hulpmiddelen die onmiddellijk toepasbaar en praktisch zijn. Een sterke basis van interne cultivatie in Qi Gong zal de student gezondheid en welzijn bieden en de basis leggen voor de interne kracht die van cruciaal belang zal zijn voor sommige van de middelmatige en geavanceerde behandelings- en diagnostische technieken.

Level 1 leert de “Full Body Sequence” en is ontworpen rond een regulerende tuina-behandeling voor het hele lichaam, die in drie delen is verdeeld: -de rug -de onderste ledematen -de nek, het gezicht en de bovenste ledematen

Hoewel deze drie delen samen dienen als een geïntegreerde regulerende behandeling voor het hele lichaam, kunnen ze ook afzonderlijk worden gebruikt. Door de volledige lichaamsreeks uit te voeren, kan de student zestien handtechnieken leren in de context van een daadwerkelijke behandeling.

Het belangrijkste element in deze reeks is wat het Back Protocol wordt genoemd, dat de drie delen van de volledige lichaamsreeks met elkaar verbindt.

Let op: In deze Level 1 module worden de basis handtechnieken voor dit Tuina-systeem aangeleerd; vaardigheid in deze technieken is vereist om door te gaan naar de volgende levels.

Level 2 (21-22 juni 2025) introduceert specifieke behandelingen voor aandoeningen van de bovenste ledematen. Voortbouwend op de concepten en technieken die in het vorige niveau zijn geïntroduceerd, worden aanvullende handtechnieken opgenomen in behandelingen die de nadruk leggen op een globale aanpak. Studenten zullen ook Dao Yin-oefeningen leren.

Level 3 (20-21 september 2025) introduceert aandoeningen van de rug en onderste ledematen. Deze behandelingen zijn een natuurlijke uitbreiding van het Rugprotocol geïntroduceerd in Level 1. De rug en de onderbuik zijn in alle opzichten het begin van de benen. Studenten leren een nieuwe reeks Qi Gong-oefeningen, specifiek gericht op de drie delen van de wervelkolom.

Level 4 (10-11 januari 2026) introduceert de behandeling van interne aandoeningen. Er worden subtielere en uitdagendere handtechnieken geïntroduceerd, die zich richten op de interne organen en de orgaanregulerende aspecten van Tui Na benadrukken om aandoeningen als astma en hoge bloeddruk te behandelen. Op dit niveau leren studenten vibrerende Qi Gong.

Over de docent

Jonas Brenner onderscheidt zich als Tui Na-beoefenaar vanwege zijn toewijding traditionele Tui Na-technieken die zelden in de moderne praktijk voorkomen te behouden en te onderwijzen. Hij is opgeleid onder gewaardeerde meesters en legt de nadruk op holistische genezing en interne cultivatie (Qi Gong), waarbij hij een unieke aanpak biedt die klassieke principes combineert met kennis van vechtsporten. Zijn uitgebreide curriculum met vier niveaus biedt praktische, onmiddellijk toepasbare vaardigheden, terwijl hij een sterke focus behoudt op eeuwenoude diagnostische en behandelingstechnieken. Door deze grotendeels verloren gegane kunst nieuw leven in te blazen, stelt Jonas beoefenaars in staat transformatieve zorg te bieden die geworteld is in eeuwen van wijsheid.

Conclusie

The Power of Traditional Tui Na biedt een unieke kans om een eeuwenoude, maar uiterst effectieve geneeskunst onder de knie te krijgen. Door deze cursus te voltooien, verkrijgt u een ongeëvenaarde expertise in traditionele Tui Na, waardoor u het volledige potentieel ervan ontgrendelt om diepgaande genezing te brengen voor uw patiënten en uzelf.

Na het leggen van een gedegen basis met een full-body regulering behandeling in het eerste weekend, gaat Jonas tijdens de volgende drie weekenden dieper in op gespecialiseerde behandelingen, geavanceerde technieken en de interne cultivatie die nodig is om Tui Na onder de knie te krijgen. Hij doet dit, zoals generaals en martial arts meesters duizenden jaren geleden hebben gedaan, door gebruik te maken van een diep begrip van de energiestroom in de meridianen van het lichaam.

En dat is precies de bedoeling waar TCM over moet gaan!