Nascholingen

Applied I Ching2_cursus
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Acupunctuur is voor de ervaren beoefenaar een voortdurende ontdekkingsreis naar nieuwe kennis en vaardigheden. Deze cursus biedt een unieke kans om 12 specifieke behandelingspatronen onder de knie te krijgen, geworteld in zowel oude wijsheid als moderne inzichten. Ze zijn gebaseerd op de I Ching Ba Gua, de Unified Acupuncture Theory (UAT) en de Balance Method.

Deze 12 patronen zijn zeer geschikt voor de behandeling van diverse interne functionele problemen, met een speciale focus op angst en slapeloosheid. Ze bouwen voort op drie centrale concepten: dynamische interacties, statische interacties en de Channel code. Samengevoegd bieden deze concepten een uitgebreide behandelmethode voor zowel problemen van het bewegingsapparaat als functionele aandoeningen, interne onevenwichtigheden en psychologische en emotionele toestanden.

Fantastische cursus, gegeven op een gemakkelijk te begrijpen manier, veel momenten waarop bij mij een lichtje ging branden. Heel gelukkig. Geweldige docent!

LerroyCursist (Verenigd Koninkrijk; 2018)

Waar hebben we het over:

De I Ching Ba Gua, al meer dan drie millennia een gewaardeerd onderdeel van de Chinese filosofie, vormt een basisbegrip. De acht trigrammen symboliseren de essentiële principes van de realiteit. Het begrip daarvan is van onmisbare betekenis voor uw TCM-praktijk.

De Unified Acupuncture Theory (UAT), ontwikkeld door Jonathan Shubs, integreert op elegante wijze diverse traditionele acupunctuursystemen en benadrukt de cruciale rol van kanaalinteracties bij het bepalen van gezondheid en aandoening.

De Balance Method, diep geworteld in klassieke teksten zoals de I Ching (Yijing) en Nei Jing, gebruikt een gestructureerde benadering gebaseerd op patronen en symmetrie. De methode put uit de relaties beschreven in de Ba Gua van de I Ching en andere fundamentele concepten van de Chinese geneeskunde.

De Channel Code fungeert als gids om de complexe energiepaden van het lichaam te verkennen. Hierbij wordt inzicht verschaft in de meridianen en de Qi die er doorheen stroomt. De complexe onderlinge relaties en hun diepgaande effecten op zowel fysiologische als psychologische gezondheid worden uitgebreid besproken.

Cursusdoelen:

Tijdens deze cursus leert u zowel dynamische als statische interacties herkennen en toepassen. U krijgt een diepgaand inzicht in de principes achter de Channel Code en leert hoe u de Guas effectief op individuele kanalen kunt toepassen. De specifieke symptomen en indicaties van elk van de 12 patronen zullen geen geheimen meer voor u hebben.

Verder duikt u in de basisparadigma's achter de creatie van de 12 patronen. Dit omvat het begrijpen van de zes niveaus van Yin en Yang, de drie niveaus van het UAT-model, en de fijnere punten van de relaties tussen middag en middernacht in combinatie met in- en uitgangspunten.

Met deze kennis in uw achterzak zult u met gemak behandelingen ontwerpen voor elk patroon, waarbij u verrassend genoeg slechts acht naalden in totaal nodig heeft. Bovendien leert u de zes patronen toepassen die essentieel zijn voor verticale kanaaldiagnose, of het nu gaat om pijn of andere meridiaan-gerelateerde problemen.

Cursusindeling:

•Algemene Inleiding •Introductie tot het UAT-model •Onderzoek naar Dynamische & Statische Interacties •Verkenning van de Channel Code •Uitgebreid Overzicht van de 12 Patronen •Dynamiek van de Zes Niveaus van Yin en Yang •Drie lagen van de Unified Acupuncture Theory •Middag en middernacht dynamiek & Kernpunten •Strategieën voor verticale meridiaan diagnostiek •Patronen m.b.t. depressie, slapeloosheid en angst •Strategieën voor het tegengaan van externe pathogenen •Afsluitende discussie over theoretische grondslagen

Conclusie:

De cursus "Applied I Ching Acupuncture" belooft een verrijkende ervaring te worden, waarbij eeuwenoude Chinese wijsheid en moderne technieken hand in hand gaan. Onder de bezielende leiding van Jonathan Shubs krijgt u een gestructureerde en logische leerervaring voorgeschoteld. Na afloop van deze cursus zult u deze concepten moeiteloos in uw dagelijkse praktijk kunnen toepassen. En als u ooit twijfelde over de kracht van acht naalden, dan is dit uw kans om verbaasd te staan!

Dit is een van de beste seminars die ik heb bijgewoond. Ik heb zo veel geleerd van het theoriegedeelte, maar het was ook fantastisch om te zien hoe we het in de praktijk konden brengen en welke effecten het meteen had. Ik kijk ernaar uit om het geleerde zelf in de praktijk te brengen.

Dit heeft de manier waarop ik denk over welke acupunten ik kies en hoe ik acupunctuur in de toekomst zal gaan beoefenen volledig veranderd.

KathrenCursist (Australië; februari 2020)