Yin Zwart Konijn Voorspelling 2023

Het Jaar van de Water Tijger betekende het einde van de winterslaap en we werden wakker – vaak geactiveerd door een katalyserende gebeurtenis of gebeurtenissen. Emoties en zintuigen kwamen in beweging wat ons bewustzijn prikkelde en een pad onthulde. Nu, voor het Jaar van het Water Konijn, zijn we helemaal wakker. Net als dieren die in de natuur hun voedsel verzamelen, zijn we overal ter wereld bezig met ons doel en volgen we het pad dat vorig jaar is gerealiseerd. Het konijn vertegenwoordigt de donder die de grond schudt, die onze ware aard ontsluit en ons voortstuwt.

Ik ben vereerd en nederig om de traditie van Lillian Pearl Bridges van het schrijven van de Chinese astrologievoorspelling te mogen voortzetten. Haar nagedachtenis leeft voort en haar leringen over yin/yang, de vijf elementen en de energetica van de 12 Chinese dieren leven voort in deze voorspelling. Ik zal mijn best doen om haar nalatenschap te eren. Ook heb ik gedurende meer dan een decennium het geluk gehad om te studeren bij Meester Zhongxian Wu, die verschillende boeken heeft geschreven (zie hieronder) over het onderwerp, vele met zijn vrouw, Dr. Karin Wu. Deze worden verwerkt in deze voorspelling. Ik hoop dat u de volgende informatie nuttig vindt bij het navigeren in het komende jaar.

Hartelijke groeten,

CT Holman Director of Development for the Lotus Institute

---

23_Black_Rabbit_480x480

2023 is het jaar van het Yin Water Konijn. Het Konijn (Mao) is de vierde aardse tak van de 12 Chinese dierenriemdieren. Het vertegenwoordigt bloeiende, groeiende en uitdeiende energie. Volgens Meester Wu "ziet het orakelscript voor Mao eruit als een poort die opengaat, die de aarde voorstelt die haar deur opent zodat alles kan groeien." (Wu, 2014, p.115). De mensheid beseft haar ware aard en stroomt, zich bewust van haar authenticiteit, langs het levenspad. Het nieuwe jaar begint op 22 januari en het konijn verschijnt op 4 februari.

Elk jaar bestaat de Chinese kosmologie uit drie aspecten: een van de 12 Chinese dierenriemdieren, een van de vijf elementen en yin dan wel yang. Deze drie aspecten geven informatie over de energie van het jaar en dragen bij aan het begeleiden van een mens bij het maken van keuzes. Dit jaar wordt, net als vorig jaar, vertegenwoordigd door water dat bovenop hout staat. Om het jaar qi beter te begrijpen, zal ik eerst de symboliek en kwaliteiten van de drie aspecten uiteenzetten en vervolgens bespreken hoe ze verschillende facetten van het leven beïnvloeden.

Konijn: Konijn vertegenwoordigt de maand maart en de tijd van 05.00 uur tot 07.00 uur, wanneer dieren uit hun grotten tevoorschijn komen en met hun staart kwispelen in de warme lentelucht. Krachtige qi bouwt zich op en breidt zich uit met nieuwe levensenergie. Konijn wordt geassocieerd met het hout element, de kleur groen en de windrichting oost. Persoonlijkheidskenmerken omvatten wijsheid, ambitie, vaardigheid, geheimhouding en vitaliteit. Konijnen rennen snel, maar nemen ook de tijd om uit te rusten en vriendelijkheid te tonen. Konijnen leven in holen, veilig verborgen onder de grond, waardoor ze hun levendige energie kunnen herstellen. Ze beschikken over grote strategische kwaliteiten en weten wanneer ze moeten handelen of terugtrekken, dus 2023 heeft een geweldig potentieel om een plan in actie te brengen.

De behendige aard van het konijn stelt ons in staat om alle obstakels die zich in 2023 voordoen te omzeilen. Er kunnen oude patronen of overtuigingen zijn die je tegenhouden en de behendigheid van het konijn stelt je in staat om deze los te laten en het gewoon te doen! Gelukkig zijn konijnen geen risiconemers of vechters, en hun voorzichtige karakter stelt je in staat om voorzichtig vooruit te gaan en vooruitgang te cultiveren terwijl je rekening houdt met alle verschillende uitkomsten. De deuren staan open en de groei gaat snel.

23_anastasia-taioglou-CTivHyiTbFw-unsplash_480x480

Water: Water is het element van het jaar en wordt traditioneel geassocieerd met de kleur zwart, daarom wordt 2023 een Zwart Konijn-jaar genoemd. 2022 kenmerkte ook het waterelement dat de houten aard van de tijger voedde (water is de moeder van hout). Konijn zit ook in de houtfamilie, waardoor het houtaspect dit jaar bijzonder sterk is. De aard van water is om te stromen en veranderingen te accepteren. Het geeft ons een groot uithoudingsvermogen en ondersteunt de actieve, uitbreidende energie van 2023. Water wordt geassocieerd met mystieke energie, die de nadruk blijft leggen op de magische aspecten van het leven, zoals astrologie, fengshui en andere mystieke kunsten die we in 2022 zagen. Afgelopen jaar hebben velen van ons verhoogde emoties ervaren vanwege het vermogen van water om veel emoties vast te houden, omdat het absorbeert en resoneert. Dit jaar brengt ook meer emotionaliteit met zich mee en er kunnen vaak pieken van angst zijn die de houtenergie kunnen overweldigen, waardoor passiviteit ontstaat. Dit is te vergelijken met het overstromen van een bos. Zorg ervoor dat je de emotie managet door verbinding te maken met de aarde en aardende qi in het dagelijks leven te brengen die de emotie van water beheerst.

Yin: Yin wordt gesymboliseerd door rust, nacht, maan, vrouw, zich terugtrekken, etc. Dit helpt om het actieve houtelement in evenwicht te brengen en de energie van het jaar te harmoniseren. Yin staat voor Moeder Aarde en gevoelens van veiligheid, vastgehouden en gekoesterd worden, wat ons in staat stelt om met een innerlijke stilte door de groeiende groei van 2023 te navigeren. Yin water is het meest yin, wat zachtmoedigheid, zachtheid en het vermogen om hardheid te overwinnen betekent. Het zorgt voor een sterke spirituele verbinding en stelt ons in staat om af te stemmen op de wijsheid van het universum. Yin water geeft ons de middelen om de geest tot rust te brengen, een vloedgolf te maken en uiteindelijk afstand te nemen van beslissingen uit het verleden om een nieuw traject te creëren dat hopelijk het vervullen van onze verplichting inhoudt om een offer te brengen aan de menselijke familie. Dit resoneert met de medelevende persoonlijkheid van het konijn, dat yin hout is.

23_sebastian-unrau-sp-p7uuT0tw-unsplash

De jonge boompjes die in 2022 zijn ontsproten, groeien nu uit tot bomen die omhoog reiken naar de zon. Bomen groeien niet alleen, strijden om water en voedingsstoffen. Ze groeien in gemeenschappen en communiceren via hun wortelsystemen, delen grondstoffen en waarschuwen elkaar voor ziekteverwekkers en gevaar (onderzoek populair gemaakt door wetenschappers zoals Suzanne Simard, auteur van Finding the Mother Tree, dat bevestigde wat verschillende inheemse volkeren over de hele wereld eeuwenlang geloofden). We hebben allemaal een wortelstek die wordt gevoed door het yin water van het jaar, wat ons wijsheid geeft om ons ware zelf te kennen en ons het meest welvarende pad laat zien voor onze reis en ons partnerschap met alle levende wezens.

Weer: Zoals vorig jaar voorspeld, werden de effecten van de opwarming van de aarde intenser. In de Verenigde Staten verwoestte de orkaan Ian (een combinatie van wind en water die de elementen van 2022 waren) de oostkust en recordhittegolven verschroeiden Europa. Verschillende landen hebben te maken gehad met droogte en overstromingen. Deze extremen houden waarschijnlijk aan in 2023.

Het konijn vertegenwoordigt de tweede maand van de lente wanneer het weer warmer wordt en de natuur bloeit. Er heersen windstormen, zoals zandstormen, orkanen en stofcyclonen. Lentedonder schudt gewoonlijk de aarde, wat meer aardbevingen zou kunnen betekenen, zoals we vorig jaar zagen in Peru, Japan, Iran, Fiji en Indonesië. De bevingen zullen vooral onder de oceaan plaatsvinden. Het weerpatroon geassocieerd met het konijn is yang ming (droogte). Dit, gecombineerd met de yin-wateraard van het jaar, zou de temperaturen in evenwicht kunnen brengen en een warme, comfortabele lente en zomer kunnen opleveren met in het algemeen milde herfst- en wintertemperaturen. Het hele jaar door brengt de levendige aard van het konijn echter tijden van extremen met zich mee. Noordelijke zones zullen meer neerslag hebben, terwijl zuidelijke regio's intense hitte zullen doorstaan. De effecten van de opwarming van de aarde vormen een uitdaging voor het vermogen om het weer te voorspellen, aangezien de mens zich heeft bemoeid met Moeder Natuur en verrassingen waarschijnlijk zijn. Veel wetenschappers voorspellen dat we dicht bij een omslagpunt komen, vooral in de Amazone, waar de ontbossing doorgaat en de bovengrond die werd vastgehouden door de weelderige boompopulatie wegspoelt. Uitgaande van de grote kans op extreme regenval in 2023 zullen er meer overstromingen zijn. Dit is de wake-up call van de mensheid om harmonie met Moeder Natuur te creëren. Het konijn wordt geassocieerd met yin hout – bomen. Bomen zijn levende wezens die leven in bosgemeenschappen die zorgen voor schone lucht en veel geneeskrachtige middelen. Hopelijk zien wij mensen door de bomen het bos, beginnen we rechten voor de natuur op te stellen en leven we in harmonie met de natuur, wat uiteindelijk de gezondheid van alle wezens ten goede komt.

23_jm-lova-RRaTDuKHPH8-unsplash__

Gezondheid: Het konijn vertegenwoordigt sterke levensenergie en een uitbreiding van het zelf. Het symboliseert de tijd van 05.00 uur tot 07.00 uur, wat een geweldige tijd is om energie te cultiveren, dus dit jaar staat voor transformatie en een bloeiende qi. De donder geassocieerd met 2023 genereert sterke lever-qi die combineert met het yang-metaal om metaalenergie te maken. Ademhalingstechnieken om vitale energie op te bouwen worden aanbevolen, zoals 'boxademhaling' (langzaam, gelijkmatig, diep, soepel door de neus ademen in slechts vier secondensegmenten: in, vasthouden, uit, vasthouden). 2023 brengt visioenen en verbindt ons met het mysterie van het leven. Deze visies stellen ons in staat geweldige strategieën te ontwikkelen om verstandige beslissingen te nemen, terwijl we die geloofssystemen loslaten die niet langer ons hoogste goed dienen.

Er kunnen frustraties ontstaan die de spijsvertering overweldigen, dus zorg ervoor dat u niet te veel eet of drinkt. Regel je leverenergie door middel van lichaamsbeweging zoals zwemmen en laat je hun (etherische ziel) vrij vliegen door je geest te laten zweven door je dromen te volgen. Dit zorgt voor een sterk afweersysteem om ziekteverwekkers af te weren. Het observeren van deze suggesties voorkomt problemen met de spijsvertering, zoals constipatie, hunkeren naar voedsel en maagproblemen. Aangezien dit jaar yin water is, hebben je nieren extra rust nodig. Verjong uw energie door een dutje te doen en acht uur slaap te krijgen om oedeem, mobiliteitsproblemen - vooral lopen - bloedproblemen, lage rugpijn, slecht geheugen, verminderd libido en onvruchtbaarheid te voorkomen. In wezen gaat 2023 over het zoeken naar balans tussen actie en rust. Het Yin Water Konijn schenkt ons het vermogen om te leren hoe we onze qi kunnen harmoniseren en onze drang om het voorwaartse momentum van de komende jaren te navigeren versterken.

Voeding: Verhoog de consumptie van gestoomde groenten zoals boerenkool en spinazie. Introduceer meer zuur en gefermenteerd voedsel. Het toevoegen van twee eetlepels appelciderazijn per dag aan groenten of warm water bevordert een gezonde lever en spijsvertering. Overweeg voor vleeseters om meer varkensvlees en lamsvlees te eten. En voor de avontuurlijke mensen: probeer een bouillon te maken van lever, nieren en pezen.

24_ecosia-800x533-1

Zaken: Nieuwe zakelijke ondernemingen floreren en er dienen zich veel kansen aan. 2023 is een geweldig jaar om geld te verdienen, vooral voor die ondernemingen die zich richten op mededogen en de natuur ten goede komen, zoals gezondheidszorg, duurzame bosbouwpraktijken, dierenredding en mensenrechtenorganisaties. De zoekmachine Ecosia (ecosia.org), die herbebossing ondersteunt, wint aan kracht en geeft Google een run voor zijn geld. Reizen floreert dit jaar, dus elke branche die met reizen te maken heeft, zal hiervan profiteren. Bedrijven die worden gerund door vrouwen en bedrijven die vrouwen ten goede komen, slagen. De bouw gaat onverminderd door en bedrijven die met hout te maken hebben, floreren. Voor die mensen die van overheidssteun hebben geleefd, is het tijd om je doel te ontdekken en aan het werk te gaan in een veld dat je zielsverlangen voedt.

Politiek: Konijnen vermijden vechten. In plaats daarvan slaan ze met hun achterpoten op de grond om een roofdier af te weren en daarom zullen leiders dit jaar kiezen voor een opgeblazen houding in plaats van de strijd aan te gaan. Russische pogingen om Oekraïne te veroveren worden niet gesteund en leiders uit andere landen zullen de oorlog vermijden. De elementaire aard van hout van het jaar wordt geassocieerd met wapens en andere wapens, dus er zullen voortdurende inspanningen worden geleverd om deze te beheren en er kunnen verschillende bijeenkomsten zijn over wapenrechten.

Mensenrechten worden dit jaar sterk ondersteund, vooral vrouwenrechten, aangezien dit een yin-jaar is. Er zullen voortdurende protesten zijn met betrekking tot de voortplantingsrechten van vrouwen en we zullen meer door vrouwen geleide protesten zien, zoals wat er in Iran gebeurt. Naast mensenrechten zal er ook meer aandacht komen voor dierenrechten en natuurrechten. Pogingen om de rechten van bomen en bossen vast te leggen komen op de voorgrond en wetgevers zal worden gevraagd om wetgeving aan te nemen om deze levende wezens te beschermen. Water zal ook aandacht krijgen en wetgevers zullen strikte regels opstellen voor bedrijven die watervoorraden kopen. 2023 ondersteunt de natuur en er komt meer aandacht voor klimaatverandering. Er zal ook een sterke drang naar vrijheid zijn en veel landen zullen autonomie zoeken.

23_aswathy-n-srMHHWCTvcU-unsplash_480x480

Sociaal: Talenten komen naar voren en een gevoel van vrijheid bloeit op. 2023 benadrukt compassievolle communicatie en tederheid met elkaar. Het bevat ook hout en water, beide elementen die de aarde kunnen belasten, zodat het gemeenschapsgevoel kan worden uitgedaagd en er voedseltekorten blijven bestaan. Werk om contact te maken met vrienden en familie om dit netwerk te koesteren, net zoals bomen met elkaar verbonden zijn via hun ingewikkelde wortelsystemen. Hoewel u zich soms alleen kunt voelen, moet u onthouden dat uw humanitaire inspanningen en ethische streven naar gerechtigheid het grotere goed ondersteunen en uw spirituele verbinding met het universum verbeteren.

Mode: Vorderingen in de damesmode worden werkelijkheid. Rood is de favoriete kleur van het konijn voor sociale bijeenkomsten en presentaties. Atletische uitrusting blijft de industrie domineren en er zullen meer inspanningen worden geleverd om 'groene' kleding te produceren, zoals T-shirts gemaakt van gerecyclede materialen.

Beurs: De economie bloeit. De markt bloeit en er kan veel geld worden verdiend, vooral door die bedrijven die de natuur respecteren en als sociaal bewust worden beschouwd. Overweeg om te investeren in ondernemingen op basis van duurzaamheid, zoals zonne- of windenergie. Elektrische auto's blijven in populariteit groeien en verwachten dat deze bedrijven hoge winsten zullen zien.

Communicatie/interpersoonlijke relaties: Net als vorig jaar bruist 2023 van passie en moedigt het nieuwe relaties aan en verdiept het bestaande partnerschappen. Zorg voor directe, meelevende communicatie en cultiveer nederigheid. Er is een beroemd Chinees spreekwoord dat ik van Meester Wu heb geleerd: Een grote boom wordt door de wind geteisterd. Dit betekent dat wanneer je bekendheid en erkenning toenemen, mensen je vaak bekritiseren en proberen te kleineren. Sta rechtop met gratie en vriendelijkheid en zorg ervoor dat u alle wezens eert; koester uw welwillendheid. De emoties lopen dit jaar hoog op, dus werk aan tederheid. Het houtaspect van het jaar kan worden geïnterpreteerd als een grappenmaker die graag op knoppen drukt en de ware aard van een persoon onthult. Wees bereid om de verschillende energetische maskers die je draagt in je interacties af te zetten en je authentieke zelf te onthullen. Doe je best om degenen die je onrecht hebben aangedaan te vergeven. Laat oude pijn los, want hierdoor kun je onbelemmerd je pad bewandelen.

Toekomst: De universele energie blijft zich uitbreiden. Dit momentum kan in twee richtingen gaan, de ene ten gunste van het zoeken naar dominantie en controle over anderen, de andere ten gunste van het eren van alle wezens en het ondersteunen van het grotere goed. De keuze is aan jou. De krachtige energie van vorig jaar en dit jaar culmineert in 2026, het jaar van het Yang Vuurpaard, dat zowel explosief als een zegen van creativiteit kan zijn.

23_lingchor-vGbWyQdE1a4-unsplash

Een Chinese astrologiekaart bestaat uit vier dieren. Veel mensen geloven dat ze gewoon het dier zijn op basis van het jaar waarin ze zijn geboren; dit is incorrect. De horoscoop van een persoon bestaat uit een jaar-, maand-, dag- en uurdier. Elk dier heeft invloed op een andere levensfase: het jaardier heeft betrekking op de kindertijd, het dagdier heeft betrekking op de volwassenheid, het uurdier heeft betrekking op de latere jaren (na de leeftijd van 60 jaar) en het maanddier heeft invloed op je algehele leven. De volgende informatie over specifieke dieren is het nuttigst als u zich concentreert op het dier dat betrekking heeft op uw huidige levensfase. Raadpleeg het boek van Master Wu, The 12 Chinese Animals, om uw jaar, maand en uurdier te bepalen. Voor uw dagdier kunt u een astrologiereading inplannen met Meester Wu of de verschillende beschikbare Chinese astrologie-apps raadplegen; ik heb geen aanbevolen app.

Charms (talisman): Konijn behoort tot een veelbelovend drietal dieren: konijn, schaap en varken, dus schaap en varken hebben dit jaar extra geluk. Voor die konijnen die in 2023 60 worden, die krijgen ook extra veel geluk. Echter, voor konijnen die geen 60 worden, zal het ervaren van Chinees geluk en pech de uitdagingen van het jaar compenseren. Chinees geluk en pech wordt gedefinieerd als verhuizen naar een nieuw huis of nieuwe stad, een baby krijgen, reizen, een nieuwe relatie beginnen of trouwen. Draag een charm van een hond om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De hond is de geheime vriend van het konijn. Voor die dieren die dit jaar voor uitdagingen staan (hieronder aangegeven met een sterretje) hebben ze baat bij een hondencharm. Deze charm kan een amulet zijn, een klein beeldhouwwerk, een miniatuur houten beeldje, of voor degenen die met hond(en) leven, breng gewoon meer tijd door met je geliefde dier(en). Iedereen kan een hondencharm gebruiken om geluk te vergroten.

23_caroline-baasch-CX8iMtVt5XM-unsplash_480x480

Individuele Dierenvoorspelling voor 2023

Rat: Je doet dit jaar extra wijsheid op. Dit motiveert je om de wereld in te gaan en spirituele kennis naar de menselijke familie te brengen. Je uitstekende overlevingsvaardigheden worden gevoed door de extra waterenergie van het jaar. De houtaard van het jaar voedt je creativiteit en je zult merken dat je grote groepen mensen charmeert. Pas op dat je niet laks bent in je inspanningen. De emotionele aard van het jaar kan ervoor zorgen dat je vastloopt in oude overtuigingen/patronen. Gebruik het momentum van het konijn om jezelf door het jaar heen voort te stuwen naar het geluk dat je te wachten staat in 2024!

Os: Je bent van nature een aards dier, en het extra water van 2023 kan je denken vertroebelen en leiden tot miscommunicatie. Oefen aardingstechnieken en wandel in de natuur. Je bent goed in het verwerken van informatie, dus streef ernaar om je te concentreren op actie en overdenkingsbeslissingen te vermijden. Konijn verbetert de besluitvorming die je het hele jaar door zal begeleiden. Overweeg een hondencharm mee te nemen om de overweldigende natuur van het water van het jaar te voorkomen. Gebruik je aardse attributen om als een container voor water te fungeren en de wijsheid van het jaar te verzamelen. Als je geaard blijft, kun je enorme wijsheid behouden en rechtstreeks naar je doelen gaan.

Tijger: Je behoort tot de houtfamilie (tijger en konijn) en zou dus veel geluk moeten hebben met het nemen van beslissingen, het vergaren van rijkdom en het bereiken van doelen. Voorwaartse actie-energie overheerst in 2023, wat ervoor kan zorgen dat de tijger voortijdig handelt en hard communiceert. Het zou verstandig zijn om anderen te raadplegen over belangrijke beslissingen en medelevende interacties te bevorderen. Een promotie in leiderschap is waarschijnlijk en je wordt mogelijk gevraagd een rol als gezagsdrager te aanvaarden. Dit jaar zal je vermogen verstevigen om de verschillende aspecten van het leven in evenwicht te brengen om je voor te bereiden op de komende jaren van uitbreidende energie.

Konijn*: Een geluksjaar voor degenen die 60 worden. Alle andere konijnen zouden voor uitdagingen kunnen komen te staan bij het vinden van de balans tussen activiteit en rust, aangezien 2023 in de Chinese cultuur bekend staat als een geluksjaar voor konijnen (zie hierboven voor uitleg). Harmoniseer je actie en rust om je inherente vitaliteit te behouden. 2023 staat symbool voor de tienerjaren en er kunnen gevoelens van irritatie en afleiding ontstaan. Ontwikkel je vriendelijkheid en je zult erkend worden voor je tederheid en mededogen. Streef in de omgang met anderen naar duidelijke communicatie. Er kan een neiging zijn om terughoudend te zijn in je besluitvorming en activiteiten, dus gebruik de energie van het jaar om jezelf voort te stuwen op uw pad.

Draak*: in het Chinese sjamanisme staan ze bekend als de regenmaker. Draken zijn mystieke, transformerende wezens en 2023 daagt je uit om je manieren te veranderen en volledig te herzien. Het jaar presenteert obstakels die, als ze met succes worden omzeild, beloningen zullen opleveren. Er kunnen frustraties ontstaan en emoties kunnen de spijsvertering beïnvloeden, wat kan leiden tot maagproblemen. Om dit te voorkomen kun je de longen en dikke darm versterken door middel van ademhalingstechnieken en het loslaten van oude overtuigingen. Je bent misschien overdreven kritisch in persoonlijke relaties, dus cultiveer je medelevende aard. Je zult er baat bij hebben om naar anderen te luisteren en opties zorgvuldig te beoordelen voordat je verder gaat. Als je eenmaal hebt besloten, ga dan verder en zet je in. Je kunt het!

Slang: De vurige aard van slang wordt geaccentueerd door de houtenergie van het jaar die je charmante, enthousiaste en krachtige karakter aanwakkert. Je innerlijke warmte bevordert geweldige communicatie en je ontwaakte bewustzijn straalt. Het wateraspect van 2023 kan je creativiteit wat temperen; het biedt echter wel extra wijsheid die je in je carrière kunt gebruiken, door innovatieve ontwerpen en ultramoderne vervoerswijzen te onthullen. Gebruik dit jaar om je studie te verdiepen en meer kennis op te doen over een bepaald interessegebied. Neem de tijd om je gevoelens te uiten en nederigheid te cultiveren. Gebruik je intrinsieke aantrekkelijkheid om het publiek te boeien en je creaties te promoten.

Paard: De houtnatuur van 2023 voedt je gepassioneerde aard en voedt je opwinding, dus doe je best om de waterige aard van het jaar aan te boren en rustige tijd te zoeken om op te laden en opwinding of prikkelbaarheid te vermijden. Dit zal je helpen je levendige aard in balans te brengen met het uitputten van je reserves. Het wateraspect van 2023 kan wat angst en twijfel veroorzaken, dus communiceer van hart tot hart met je naasten. Wanneer je voor een taak staat, vertrouw dan op je inherente uithoudingsvermogen om deze tot een goed einde te brengen. Misschien begin je dit jaar een gepassioneerde relatie. 2023 zou een gunstig jaar zijn om zwanger te worden en/of een nieuw bedrijf/carrière te beginnen.

Schaap: 2023 brengt geluk! Je vitaliteit en vriendelijkheid zullen stralen en je zult je taken gemakkelijk voltooien en mogelijk nieuwe verantwoordelijkheden op je nemen. Zorg ervoor dat je naar anderen luistert en alle voor- en nadelen duidelijk afweegt voordat je verder gaat, en zorg ervoor dat je je concentreert op dingen die je graag doet om jezelf niet te verliezen of te versnipperen. Passie is er in overvloed in 2023 en je zult meer romantiek beleven met je partner. Als je single bent, kan dit het jaar zijn om je soulmate te ontmoeten. Je zult genieten van financiële overvloed en een comfortabel leven.

Aap: De welvarende en uitbreidende kwaliteiten van 2023 zullen je snelle geest en spontane karakter voeden. De beperkende energie van het jaar kan ervoor zorgen dat je je haast en ongeduldig bent over je taken, dus het zou verstandig zijn om de wateraspecten van het jaar te gebruiken om te stromen en op te laden. Je zou baat hebben bij sociale activiteiten en je verstand gebruiken om je doelen te bereiken, terwijl je je nederigheid cultiveert. Er kunnen dit jaar irritaties en frustraties ontstaan. Zorg ervoor dat je ze niet persoonlijk opvat en profiteer van de bloeiende nieuwe energie van het jaar om oude patronen los te laten. 2023 is een geweldige tijd om negatieve overtuigingen los te laten, dus om de weg vrij te maken voor geluk dat naar je toekomt in 2024!

Haan*: Je uitstekende observatievermogen zal je het hele jaar door begeleiden. Er kunnen momenten zijn waarop je je opgejaagd voelt en snel door een activiteit heen wilt of je aangetrokken voelt tot directe, intense uitspraken. Zorg ervoor dat je methodisch naar je doelen toewerkt, je communicatie met anderen verzacht en vriendelijkheid bevordert. Er zijn tijden dat je je misschien geagiteerd voelt en wilt vechten, maar ervoor kiest om eventuele negatieve situaties op te lossen met je beroemde humor. Gebruik de extra wateraard van het jaar om je inherente intuïtie te voeden, je vloeistoffen te voeden en visioenen te krijgen van het komende jaar, met veel geluk!

Hond: Het geluk dat je in het tijgerjaar hebt ervaren, blijft dit jaar voortduren omdat je de speciale vriend van het konijn bent. Je intuïtie blijft bloeien en je artistieke en helende vermogens schitteren. Zorg ervoor dat je dagelijks oefent en je zachtaardige aard voedt, zodat je kunt meegaan met de actie van 2023. Familieproblemen kunnen dit jaar aanhouden, dus concentreer je op jouw waarheid en laat het gaan. Passie groeit sterk, wat een huidige relatie nieuw leven kan inblazen of een nieuwe minnaar kan opleveren. Je eerlijke aard wordt gevierd en er kan een beroep worden gedaan op je inherente moed om op te komen voor mensenrechten en dierenrechten.

Varken: Je geniet dit jaar van veel geluk! Je intelligentie wordt gevierd en je wordt gevraagd je kennis met de wereld te delen, waar je gemakkelijk aan toekomst tijdens tijden van rust door middel van droomreizen. Het krachtige momentum van het jaar lanceert je in de publieke belangstelling en je bereikt moeiteloos je doelen. Er wacht een promotie in leiderschap en je brengt je medelevende, zachtaardige karakter naar de mensen om je heen. Misschien merk je dat je het voortouw neemt bij projecten om anderen te helpen. Naast al deze mogelijke verbeteringen, geniet je van leuke, ontspannende tijden. Maak gebruik van je stromende aard en bevaar de golf van kosmische qi in 2023!

*Draag een hondencharm om geluk te brengen voor het jaar: Konijn (tenzij je 60 wordt), Draak en Haan zullen baat hebben bij het dragen/dragen van een charm. Schaap, hond en varken hoeven geen talisman te dragen.

23_gavin-allanwood-hcxqLJjI99E-unsplash

Voor wie op zoek is naar verdere informatie: Naast de drie aspecten van 2023 – Yin Water Konijn – kunnen we dieper graven en inzichten verkrijgen uit de aardse takken. Elk Chinees dier wordt geassocieerd met een aardse tak die een orgaan, een acupunctuurkanaal en een weerpatroon vertegenwoordigt. Konijn wordt geassocieerd met het leverorgaan, het kanaal van de dikke darm en het weerpatroon yang ming (droogte).

Lever: De lever bestuurt de pezen. Met alle activiteiten die in 2023 worden verwacht, kunnen herhaaldelijke verwondingen vaak voorkomen. Zorg ervoor dat je pezen voedt door meer eiwitten te eten, visoliesupplementen te nemen en veel water te drinken. De lever wordt ook geassocieerd met moed en besluitvorming en staat daarom dit jaar voorop. Je zult worden geroepen om deel te nemen aan het leven door vooruitgang te boeken op je pad en te evolueren naar je ware zelf. Gebruik de strategische aard van het jaar om keuzes te maken die je vermogen ten goede komen om de mensheid het beste te dienen. Observeer, net als een generaal op een slagveld, alle mogelijke opties voordat je met de juiste timing kiest en verder gaat.

Dikke Darm meridiaan: Het konijn wordt geassocieerd met de tijd van 05.00 uur tot 07.00 uur, wat, zoals hierboven vermeld, een ideale tijd is voor cultivatie zoals Qigong, yoga, ademhalingstechnieken, enz. Dit is de tijd van de dikke darm en wordt gesymboliseerd door loslaten. De dikke darm beweegt naar beneden terwijl de lever omhoog gaat. Deze combinatie is als het tai ji-symbool dat de dans van energie in het lichaam weergeeft. Als deze organen gezond zijn, stroomt de energie in het lichaam harmonieus. Woede en wrok blokkeren deze stroom en kunnen een groot aantal problemen veroorzaken, met name ademnood, indigestie, obstipatie, hoofdpijn en explosieve buien. Zorg ervoor dat je meegaat met de veranderingen in 2023 en laat het verleden los. Een nuttige visualisatie is om je voor te stellen dat je zuivere, heldere universele energie door je longen en alle poriën van je huid inademt, en de oude energie uitademt en laat verdwijnen in de aarde.

Yang Ming: Het weerpatroon van 2023 is droogte. Dit kan de kans op droogte en slechte bodemintegriteit vergroten. Aangezien dit jaar ook wordt geassocieerd met yin water, kan er enige balans zijn tussen energieën. Yang ming kan echter nog steeds invloed hebben op vloeistoffen in het milieu en in ons lichaam. Droge huid, lippen, darmen en weefsels zullen vaker voorkomen, dus streef ernaar om meer vocht binnen te krijgen.

Met dank aan:

Dank aan de geweldige Lillian Pearl Bridges voor al haar fantastische lessen en haar vrijgevigheid in het delen van haar wijsheid. Haar geest leeft voort! Dank aan meester Zhongxian Wu en zijn voorvaderen voor alle inzichtelijke kennis om de universele qi te begrijpen en te navigeren. Dank aan Rick Breen voor zijn geweldige redactionele werk.

Lillian_and_CT__

Bronnen/Aanbevolen literatuur:

Bridges, L. (2012) Face Reading in Chinese Medicine (Second Edition). London: Churchill Livingstone Elsevier. Duveen, J. (2022) Applying Stems and Branches Acupuncture in Clinical Practice. London: Singing Dragon. Holman, C. (2020) Shamanism in Chinese Medicine. London: Singing Dragon. Holman, C. (2018) Treating Emotional Trauma with Chinese Medicine. London: Singing Dragon. Nester, J. (2020) Breath. New York: Riverhead Books. Powers, R. (2018) The Overstory. New York: W. W. Norton & Company. Simard, S. (2021) Finding the Mother Tree. New York: Vintage Books. Wu, Karen T. (2018) Calculating the BaZi. London: Singing Dragon. Wu, Master Z. (2010) The 12 Chinese Animals. London: Singing Dragon. Wu, Master Z. (2011) Chinese Shamanic Cosmic Orbit Qigong. London: Singing Dragon. Wu, Master Z. and Wu, K. (2014) Heavenly Stems and Earthly Branches TianGan DiZhi, The Heart of Chinese Wisdom Traditions. London: Singing Dragon. Wu, Master Z. (2009) Seeking the Spirit of the Book of Change. London: Singing Dragon. Wu, Master Z. (2006) Vital Breath of the Dao. St. Paul: Dragon Door.

Disclaimer:

Alle informatie in deze voorspelling is gebaseerd op de oude Chinese wijsheidstradities en is alleen bedoeld voor amusementsdoeleinden. Er is geen expliciete of impliciete garantie van resultaten van het gebruik van deze informatie, en individuele gebruikers zijn als enige verantwoordelijk voor hun eigen interpretatie of toepassing op hun eigen omstandigheden. Verder is de informatie geen vervanging voor juridisch, medisch of psychologisch advies, evaluatie en/of behandeling, en is het ook niet bedoeld als vervanging daarvan. U bent van harte welkom om dit bericht te delen, maar vermeld wel de bron.

© CT Holman: President of Redwood Spring PC and Director of Development for Lotus Institute Bezoek CT Holman's website voor meer informatie.