Your browser is not supported by this website. Upgrade to a modern browser for full functionality.
;
International Lectures
east – west
medicine – philosophy – management

Maatregelen ivm COVID 19

International Lectures organiseert de komende cursussen in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Het Conferentiehotel volgt de maatregelen en adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM met betrekking tot het coronavirus (COVID 19) die gelden voor ieder hotel in Nederland.

Dat houdt in dat met ingang van 25 februari alle maatregelen zijn komen te vervallen.

AbdAcu

Abdominal Acupuncture

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

De populariteit van Abdominale acupunctuur is de afgelopen jaren enorm toegenomen, zowel in China als in het Westen. Nadat Professor ZhiYun Bo in 1991 zijn onderzoek afsloot en de richtlijnen voor behandeling volgens de Abdominale acupunctuur-techniek naar buiten bracht, wordt zijn methode zelfs een "Wonder therapie" genoemd. Het is de vijfde keer dat IL deze succesvolle, uiterst praktische en door cursisten hooggewaardeerde 3-daagse organiseert.

InschrijvenSluiten
Aanvang
24 maart 2023 om 11:30
Einde
26 maart 2023 om 15:00
Tarief
579,00
Cursustaal
Engels

Het toepassen van abdominale acupunctuur bij de behandeling van aandoeningen, het harmoniseren van de Zang Fu en het versterken van de Yuan Qi is gebaseerd op de theorieën van het Taoïsme, de Traditionele Chinese Geneeskunde, de Bagua en de 5 Elementen.

De techniek is gebaseerd op de regulatie van de navel (Ren-8 Shenque) als centraal punt. Het wordt beschouwd als het eerste systeem van regulatie, de basis van het meridiaansysteem en de verdeling van Qi en Bloed door het hele lichaam. Hierdoor ontstaat er macroscopische controle.

De ontwikkeling van het navel regulatiesysteem is verdeeld in twee systemen: het eerste systeem is gelocaliseerd in de oppervlakkige laag van de huid en wordt het perifere systeem (bewegingsapparaat) genoemd. Het wordt vertegenwoordigd door de Heilige Schildpad, die uit het meridiaan systeem bestaat. Het tweede systeem ligt in een diepere laag van het abdomen en wordt het viscerale of Zang Fu systeem genoemd. Het wordt vertegenwoordigd door de BaGua.

Het doel van de behandeling is lichaam en geest aan te passen, harmoniseren en opnieuw in evenwicht te brengen. Door de acupunctuurbehandeling te richten op het gebied van de buik en de navel kunnen alle lichaamsdelen worden behandeld, aangezien de energiestromen van het gehele lichaam in dit gebied samenkomen.

Abdominale Meridiaan Systeem AMS

De navel is het centrale punt van het lichaam. Het hoofd is gelokaliseerd op de top bij Ren-12 en de wervelkolom eindigt bij Ren-3. De bovenste ledematen beginnen bilateraal bij ST-24, wat overeenkomt met de schouders. De onderste ledematen beginnen bilateraal bij ST-26, wat overeenkomt met de heupen. Door middel van het stimuleren van specifieke acupunctuurpunten op de buik kunnen probleemgebieden worden bereikt, wat veelal tot onmiddellijke verlichting van de klachten van de patiënt leidt.

Verstevigen van Yuan Qi

Volgens de BaGua en de lokalisatie van de punten in het abdominale gebied, corresponderen Ren-12 en Ren-10 met het Vuur element, waarmee Nahemelse Qi, de Milt en de Maag kunnen worden getonifieerd. Ren-6 en Ren-4 corresponderen met het Water element, waarmee Voorhemelse Qi en de Nieren kunnen worden getonifieerd. Door het gebruik van deze basale puntencombinatie kunnen moeilijke en gecompliceerde gezondheidsproblemen goed worden behandeld.

Naaldtechniek

Het naaldgebruik is oppervlakkig en er is geen "de qi", waardoor de behandeling pijnloos is en door de meeste patiënten goed wordt verdragen.

Abdominale acupunctuur wordt steeds populairder in China en in het Westen door zijn efficiëntie bij de behandeling van chronische, langdurige aandoeningen zoals problemen van het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, duizeligheid, slapeloosheid, chronisch vermoeidheidssyndroom, spijsverteringsaandoeningen, enz.

Dag 1 en 2 bestaan uit theorie, dag 3 uit praktijk en een patiëntendemonstratie.

Opmerkingen

  • Als u patiënten wilt inbrengen, neem dan per mail contact op met International Lectures.
  • Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van een Tsunmeter. Ter info: Tuvia geeft tijdens de les een Tsunmeter in bruikleen, na afloop dient u deze weer in te leveren.
  • Via de websites zoals www.acuprime.com, www.sanopharm.com of www.docsave.eu kunt u ook zelf een Tsunmeter aanschaffen. Advies is om dat na de les te doen.
  • Bij de abdominal acupuncture wordt gebruik gemaakt van '0.22 x 40 needles with guide tube'. Gelieve deze naalden zelf mee te nemen naar de cursus.
  • Acupuncturisten hebben de abdominal acupuncture 3-daagse van Tuvia Scott als zeer goed, uiterst effectief en buitengewoon waardevol beoordeeld!

Planning

  • 24 maart 2023 | 11:30—17:00
  • 25 maart 2023 | 9:00—16:00
  • 26 maart 2023 | 8:00—15:00

Doelgroep

Acupuncturisten, student acupunctuur

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij NVA (code AT), NWP (8 punten; categorie Acupunctuur) en Zhong (Categorie 1, 19 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

Vereiste voorkennis

Basis TCM

Tarieven

  • Regulier tarief 579,00

incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3)

Inschrijven