Your browser is not supported by this website. Upgrade to a modern browser for full functionality.
;
International Lectures
east – west
medicine – philosophy – management

Maatregelen ivm COVID 19

International Lectures organiseert de komende cursussen in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Het Conferentiehotel volgt de maatregelen en adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM met betrekking tot het coronavirus (COVID 19) die gelden voor ieder hotel in Nederland en vraagt uw medewerking bij het volgende:

5 Spirits, © Felix Mittermeier

The Five Spirit Animals of Chinese Shamanism

Online

Als de vijf spirits (zhi, hun, shen, yi en po) van iemand optimaal in harmonie zijn met elkaar, vormen zij een helder vat tussen hemel en aarde en resoneren zij met de vijf universele spirit-dieren (mystieke krijger, groene draak, rode feniks, gele vogel en witte tijger). In iedere persoon is een uniek percentage van iedere spirit aanwezig. CT Holman zal dieper ingaan op hun energetische aard, hoe ze met elkaar omgaan, welke invloed ze hebben op het algehele lichaamsecosysteem en wat hun relatie is met de eeuwig aanwezige universele energieën.

InschrijvenSluiten
Aanvang
9 april 2022 om 08:30
Einde
10 april 2022 om 16:00
Tarief
314,00
Cursustaal
Engels

Inleiding

Door nauwkeurige observatie van de natuur ontwikkelden oude sjamanen een manier om de verschillende schommelingen in de natuur te verklaren en te categoriseren. Ze begrepen niet alleen hoe de patronen die in de natuurlijke wereld werden waargenomen ook van toepassing waren op het menselijk lichaam, maar ook hoe het in de loop van de tijd veranderde en hoe op persoonlijk niveau bepaalde spirituele stoornissen leidden tot specifieke ziektepatronen, zowel fysiek als mentaal. Ze verfijnden deze bewustwording steeds verder en ontwikkelden de kunst om hun gezondheid met behulp van energetische oefeningen te behouden, en ook hoe zij binnen het ritme van de steeds veranderende universele qi op een gezonde en harmonieuze manier konden leven. Deze kennis vormde de basis van de Chinese geneeskunst die eeuwenlang werd gepraktiseerd.

Toen de Chinese geneeskunst werd aangepast aan een westers medisch model tijdens de Chinese Culturele Revolutie (1962-1976), vertrouwde de medische gemeenschap steeds minder op spiritueel gebaseerde geneeskunst en richtten ze zich in plaats daarvan op fysiek georiënteerde behandelingen. Momenteel is er echter een groeiende interesse in het spirituele en komen oude wijsheidstradities weer tot leven, resulterend in een combinatie van de zich ontwikkelende Chinese geneeskunde met de oude wijsheidstradities.

Cursusbeschrijving

Tijdens deze cursus leert CT Holman u hoe u de vitale oude wijsheid (zowel sjamanische als klassiek Chinees geneeskundige) van de vijf spirits van het lichaam (zhi, hun, shen, yi en po) kunt gebruiken in uw dagelijkse praktijk. Wat is hun energetische aard, hoe beïnvloeden de spirits de fysiologie, hoe gaan ze met elkaar om en hoe beïnvloedt de staat van hun gezondheid het algehele lichaamsecosysteem? CT zal uitleggen dat elk orgaansysteem wordt geassocieerd met een universele spirit en dat wanneer alle spirits harmonieus werken, het lichaam en de geest in uitstekende gezondheid verkeren en duidelijk resoneren met de eeuwig aanwezige universele energieën. Om perfect gebruik te maken van deze harmonie, is het belangrijk om te beseffen dat, hoewel ieder individu alle vijf spirits heeft, in elke persoon een uniek percentage van elke spirit aanwezig is. Iedere persoon heeft met andere woorden een specifieke elementaire spirituele make-up die in hem schijnt als een licht. CT zal uitleggen hoe u de verschillende diagnostische technieken zoals gezichts-, spirituele-, pols-, kanaal-, lichaams- en tongdiagnose kunt gebruiken om de gezondheid van de spirits in het lichaam te kunnen begrijpen.
Planning

  • 9 april 2022 | 8:30—16:00
  • 10 april 2022 | 8:30—16:00

Doelgroep

Acupuncturisten, herbalisten, tuina therapeuten, shiatsu therapeuten, laatste jaar TCM, studenten acupunctuur, studenten herbalist, studenten tuina, studenten shiatsu.

Accreditatie

Accreditatie is verkregen van NVA (code AT), NWP (licenties Acupunctuur en Shiatsu) en Zhong (Categorie 1, 15 NAP)

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

Vereiste voorkennis

Basis TCM

Tarieven

  • Regulier tarief 314,00
Inschrijven