Your browser is not supported by this website. Upgrade to a modern browser for full functionality.
;
International Lectures
east – west
medicine – philosophy – management

Yin Zwart Konijn Voorspelling 2023

CT Holman heeft in de traditie van Lillian Pearl Bridges een uitgebreide voorspelling gemaakt voor 2023 en heeft zijn toestemming gegeven dat we zijn voorspelling op onze website met u mogen delen. Hartelijk dank daarvoor!

►Klik hier voor de Yin Zwart Konijn Voorspelling 2023 door CT Holman

Facing your true personality2

Facing your true personality - Exploring the Connections Between Face, Body and Five Elements

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Tijdens deze fascinerende cursus zult u meer inzicht krijgen in de prachtige complexiteit van Wu Xing (de vijf elementen) in de Chinese geneeskunde, en hoe u gerelateerde onbalansen kunt behandelen met acupunctuur.

Van elk element leert u de Qi-bewegingen kennen en de emotionele frequenties waarmee ze verbonden zijn, evenals de Yin-Yang-aard van de vijf persoonlijkheidsconstituties binnen elk van de vijf elementen (25 persoonlijkheden).

U zult leren herkennen hoe elke persoonlijkheid van invloed is op gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding, en u zult leren hoe u de originele natuur van klassieke acupunctuurpuntcombinaties kunt inzetten bij de behandeling van onbalansen tussen de 5 elementen.

Naast het analyseren van de 5 elementen zullen tijdens de cursus ook behandelingen met naaldtechnieken worden gedemonstreerd.

Alle elementtheorieën, gezichts- en lichaamsdiagnose, gekozen puntcombinaties en naaldtechnieken worden aangeleerd volgens de Chinese Klassiekers 'Huang Di Nei Jing' (Gele keizers Innerlijke Canon), 'Nan Jing' (Klassieker van Moeilijkheden) en 'Jia Yi Jing' (De systematische klassieker van acupunctuur en moxa).

InschrijvenSluiten
Aanvang
27 oktober 2023 om 10:00
Einde
29 oktober 2023 om 17:00
Tarief
579,00
Cursustaal
Engels

Maak kennis met de 25 Klassieke persoonlijkheden die uw praktijk zouden kunnen bezoeken

Elk van de vijf elementen, of transformaties, is verbonden met een muzieknoot of frequentie: Hout: Jue, Vuur: Zhi, Aarde: Gong, Metaal: Shang en Water: Yu. Elk van deze frequenties komt overeen met de aard van onze lichamelijke kenmerken, onze mentaliteit, emoties en persoonlijkheid. De unieke frequentie van elk element is verbonden met ons innerlijke (Yin) wezen en heeft vier takken (Yang) die verbonden zijn met de armen en benen. Elk van deze wordt tijdens de cursus besproken, evenals suggesties voor acupunctuurbehandelingen om elk van deze emotionele en gedragspersoonlijkheden in evenwicht te brengen.

De sleutel tot het begrijpen van de resulterende 25 persoonlijkheden (Yin Yang Er Shi Wu Ren) is het begrijpen van de aard van de 5 elementen. Dit wordt vereenvoudigd tijdens de cursus en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in de klinische praktijk.

Je kennis een stap verder brengen

Door deze kennis te combineren met de lezingen van Ling Shu hoofdstuk 72 of hoofdstuk 64, kunnen deelnemers hun begrip van TCM verdiepen. Hoofdstuk 64 bespreekt het belang van de pols bij TCM-diagnose en geeft een gedetailleerde beschrijving van hoe de pols beoordeeld moet worden om onbalansen of ziektes in het lichaam te identificeren. Hoofdstuk 72 bespreekt de vier typen mensen: Shaoyang-, Shaoyin-, Taiyang- en Taiyin-typen, en hoe hun constituties de gezondheid en welzijn van iemand beïnvloeden.

Door deze inzichten een gecombineerde stap verder te brengen, kunnen deelnemers inzicht krijgen in interessante overeenkomsten en vragen die voortkomen uit deze oude teksten. De Shaoyang-meridiaan wordt bijvoorbeeld beschouwd als een combinatie van het element Hout en Vuur, en wanneer deze elementen uit balans raken, kan dit leiden tot een specifieke reeks fysieke en emotionele symptomen. Een therapeut die de energetische balans tussen het element Hout en Vuur begrijpt bij een patiënt met een specifieke persoonlijkheid, kan deze meridiaan effectiever behandelen.

U zult ook begrijpen hoe persoonlijkheden met tegengestelde elementen zoals Metaal/Vuur en Hout/Water een harmonieus evenwicht met elkaar kunnen vinden, en waarom sommige combinaties van elementen vatbaarder zijn voor onbalansen en harder moeten werken om evenwicht te bereiken (geliefden, ouders/kinderen, vriendschappen, collega's, enz.). Een therapeut die de energetica achter de persoonlijkheden begrijpt, kan een aanzienlijk verschil maken bij de behandeling van patiënten door ook rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van een patiënt.

Planning

  • 27 oktober 2023 | 10:00—16:00
  • 28 oktober 2023 | 10:00—16:00
  • 29 oktober 2023 | 11:00—17:00

Doelgroep

Acupuncturisten, student acupunctuur, TCM-behandelaren die werken met acupunctuurpunten.

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij NVA (code AT), NWP en Zhong (Categorie 1, 18 NAP).

De accreditatie wordt erkend door de VBAG.

Accreditatie zal op verzoek worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

Vereiste voorkennis

Basis TCM.

Tarieven

  • Regulier tarief 579,00

incl. koffie/thee/water

Inschrijven