Nascholingen

Facing your true personality2

Tijdens deze fascinerende cursus zult u meer inzicht krijgen in de prachtige complexiteit van Wu Xing (de vijf elementen) in de Chinese geneeskunde, en hoe u gerelateerde onbalansen kunt behandelen met acupunctuur.

Van elk element leert u de Qi-bewegingen kennen en de emotionele frequenties waarmee ze verbonden zijn, evenals de Yin-Yang-aard van de vijf persoonlijkheidsconstituties binnen elk van de vijf elementen (25 persoonlijkheden).

U zult leren herkennen hoe elke persoonlijkheid van invloed is op gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding, en u zult leren hoe u de originele natuur van klassieke acupunctuurpuntcombinaties kunt inzetten bij de behandeling van onbalansen tussen de 5 elementen.

Naast het analyseren van de 5 elementen zullen tijdens de cursus ook behandelingen met naaldtechnieken worden gedemonstreerd.

Alle elementtheorieën, gezichts- en lichaamsdiagnose, gekozen puntcombinaties en naaldtechnieken worden aangeleerd volgens de Chinese Klassiekers 'Huang Di Nei Jing' (Gele keizers Innerlijke Canon), 'Nan Jing' (Klassieker van Moeilijkheden) en 'Jia Yi Jing' (De systematische klassieker van acupunctuur en moxa).

Maak kennis met de 25 Klassieke persoonlijkheden die uw praktijk zouden kunnen bezoeken

Elk van de vijf elementen, of transformaties, is verbonden met een muzieknoot of frequentie: Hout: Jue, Vuur: Zhi, Aarde: Gong, Metaal: Shang en Water: Yu. Elk van deze frequenties komt overeen met de aard van onze lichamelijke kenmerken, onze mentaliteit, emoties en persoonlijkheid. De unieke frequentie van elk element is verbonden met ons innerlijke (Yin) wezen en heeft vier takken (Yang) die verbonden zijn met de armen en benen. Elk van deze wordt tijdens de cursus besproken, evenals suggesties voor acupunctuurbehandelingen om elk van deze emotionele en gedragspersoonlijkheden in evenwicht te brengen.

De sleutel tot het begrijpen van de resulterende 25 persoonlijkheden (Yin Yang Er Shi Wu Ren) is het begrijpen van de aard van de 5 elementen. Dit wordt vereenvoudigd tijdens de cursus en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in de klinische praktijk.

Je kennis een stap verder brengen

Door deze kennis te combineren met de lezingen van Ling Shu hoofdstuk 72 of hoofdstuk 64, kunnen deelnemers hun begrip van TCM verdiepen. Hoofdstuk 64 bespreekt het belang van de pols bij TCM-diagnose en geeft een gedetailleerde beschrijving van hoe de pols beoordeeld moet worden om onbalansen of ziektes in het lichaam te identificeren. Hoofdstuk 72 bespreekt de vier typen mensen: Shaoyang-, Shaoyin-, Taiyang- en Taiyin-typen, en hoe hun constituties de gezondheid en welzijn van iemand beïnvloeden.

Door deze inzichten een gecombineerde stap verder te brengen, kunnen deelnemers inzicht krijgen in interessante overeenkomsten en vragen die voortkomen uit deze oude teksten. De Shaoyang-meridiaan wordt bijvoorbeeld beschouwd als een combinatie van het element Hout en Vuur, en wanneer deze elementen uit balans raken, kan dit leiden tot een specifieke reeks fysieke en emotionele symptomen. Een therapeut die de energetische balans tussen het element Hout en Vuur begrijpt bij een patiënt met een specifieke persoonlijkheid, kan deze meridiaan effectiever behandelen.

U zult ook begrijpen hoe persoonlijkheden met tegengestelde elementen zoals Metaal/Vuur en Hout/Water een harmonieus evenwicht met elkaar kunnen vinden, en waarom sommige combinaties van elementen vatbaarder zijn voor onbalansen en harder moeten werken om evenwicht te bereiken (geliefden, ouders/kinderen, vriendschappen, collega's, enz.). Een therapeut die de energetica achter de persoonlijkheden begrijpt, kan een aanzienlijk verschil maken bij de behandeling van patiënten door ook rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van een patiënt.

Acupunctuurbehandelingen transformeren

Vaak richten acupuncturisten zich op de Zang Fu diagnose, maar door uw patiënten op het niveau van hun persoonlijkheid te begrijpen, begrijpt u de ware aard en het innerlijke wezen van uw patiënten. Hierdoor kunt u uw acupunctuur richten op het van binnenuit versterken en transformeren van uw patiënten, zodat zij hun emotionele stagnaties op de diepste niveaus kunnen loslaten en weer de beste gebalanceerde versie van zichzelf kunnen worden.

Ervaring met het gezicht en de klassiekers

Nicholas heeft gezichtsuitdrukkingen en emotionele stoornissen bestudeerd en onderzocht als onderdeel van zijn MSc AOM-scriptie en heeft nauw samengewerkt en geoefend met professoren in de klassieke Chinese geneeskunde. Met meer dan 25 jaar klinische TCM-ervaring is Nicholas ervan overtuigd dat de beste manier om de vijf elementen te begrijpen, door middel van de klassieke teksten is. Op basis daarvan is volgens hem het beste te doorgronden wat het gezicht ons laat zien en hoe we op basis van onze differentiële diagnose de beste behandeling kunnen inzetten.

De vijf elementen en het gezicht

Gezichtsdiagnostiek heeft bewezen een krachtig hulpmiddel te zijn, samen met pols- en tongdiagnostiek, waarmee u onderliggende onevenwichtigheden en emotionele stagnaties kunt identificeren. Met gezichtsdiagnostiek kunt u gemakkelijk patronen en kleuren herkennen die de toestand van de orgaansystemen, emoties, het spirituele welzijn en de algehele gezondheid van uw patiënt aangeven.

Gezichtsdiagnostiek

Chinese gezichtsdiagnostiek heeft een rijke geschiedenis die meer dan tweeduizend jaar teruggaat en zijn wortels heeft in de Chinese klassiekers Huang Di Nei Jing en Nan Jing. Deze oude diagnostische methode is gebaseerd op de overtuiging dat het gezicht een kaart van het lichaam is en de interne toestand van het individu weerspiegelt. Dit is niet veel anders dan wat we tegenwoordig in de westerse psychologie weten.

De oorspronkelijke vorm van Chinese gezichtsdiagnostiek was gericht op het observeren en interpreteren van de kleur, vorm en bewegingen van het gezicht en de corresponderende relatie met de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de orgaansystemen en functies die ze vertegenwoordigen.

Wat zal deze cursus u brengen?

De cursus biedt een schat aan voorbeelden en hulpmiddelen om u te helpen de klassiekers te interpreteren en de verbanden te begrijpen tussen gelaatstrekken en de verschillende persoonlijkheden met de 5 elementen. Bovendien leert u klassieke acupunctuurbehandelingsmethoden voor elk element en hun verschillende persoonlijkheidsverschijningen, met een focus op het helpen van individuen om emotionele stagnaties te overwinnen en hun ware innerlijke geest te ontdekken, gebaseerd op hun persoonlijkheid. Ten slotte zult u zich bewust zijn van hoe uw eigen onevenwichtigheden en elementaire aard in wisselwerking kunnen staan met die van uw patiënt.

Na afronding van de cursus hebt u een beter begrip van de lijnen, kleuren en bewegingen van het gezicht, evenals de vele facetten van de vijf elementen en hun verschillende Yin-Yang aard. Dit zal u zeker helpen om effectievere behandelingen te bieden en beter leefstijladvies te geven op basis van de persoonlijkheid van een patiënt, waardoor u betere resultaten voor uw patiënten behaalt.

Een gedetailleerde en informatieve hand-out zal worden verstrekt om deelnemers te helpen bij het inpassen van de kennis van gezichtsdiagnostiek en de verschillende elementconstituties in hun klinische praktijk.

Kortingsaanbieding

Discount_2023

In combinatie met "Looking in the Universal Mirror" of "Healing Wisdom: Five Element Acupuncture for Treating Traumatic Stress" krijgt u korting!

► Facing your true personality; 26-28 januari 2024 & Looking in the Universal Mirror; 2023 € 948,60 (incl. 10% korting)

► Facing your true personality; 26-28 januari 2024 & Healing Wisdom: Five Element Acupuncture for Treating Traumatic Stress; 19-21 januari 2024 € 1042,20 (incl. 10% korting)

► Facing your true personality; 26-28 januari 2024 & Looking in the Universal Mirror; 2023 & Healing Wisdom: Five Element Acupuncture for Treating Traumatic Stress; 19-21 januari 2024 € 1388,05 (incl. 15% korting)