Your browser is not supported by this website. Upgrade to a modern browser for full functionality.
;
International Lectures
east – west
medicine – philosophy – management

Yin Zwart Konijn Voorspelling 2023

CT Holman heeft in de traditie van Lillian Pearl Bridges een uitgebreide voorspelling gemaakt voor 2023 en heeft zijn toestemming gegeven dat we zijn voorspelling op onze website met u mogen delen. Hartelijk dank daarvoor!

►Klik hier voor de Yin Zwart Konijn Voorspelling 2023 door CT Holman

Shang Han Lun

De Shang Han Lun begrijpen – Het gaat allemaal om het vinden van de juiste qi

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

De Shang Han Lun is een van de oudste klinische handboeken ter wereld, geschreven door Zhang Ji aan het einde van de tweede Han-dynastie (25–220 n.Chr.). Een van de fundamentele principes van de Shang Han Lun is het idee dat alle ziekten hun oorsprong vinden in yin en yang, de twee krachten in het universum. Wanneer deze krachten in balans zijn, is het lichaam gezond. Maar wanneer ze uit balans zijn, kan er ziekte ontstaan.

InschrijvenSluiten
Aanvang
18 november 2023 om 11:00
Einde
19 november 2023 om 17:00
Tarief
379,00
Cursustaal
Nederlands

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, richt de Shang Han Lun zich op alle vormen van ziekte en hun externe en interne oorzaken, die worden gedefinieerd volgens de zes klimatologische invloeden, namelijk kou, hitte, vochtigheid, droogte, wind en vuur. Aangenomen wordt dat deze invloeden de oorzaak zijn van alle ziekten die de Zes Divisies beïnvloeden, en het begrijpen ervan is van cruciaal belang voor een effectieve diagnose en behandeling.

De Zes Divisies komen overeen met de zes ziektestadia (Tai yang, Yang ming, Shao yang, Tai yin, Shao yin, Jue yin), dus het is essentieel om yin en yang te gebruiken om ziekte en ziektepatronen te classificeren. In de Shang Han Lun wordt dit allemaal op een zeer systematische manier uitgewerkt, waardoor we aanwijzingen krijgen hoe we de juiste qi kunnen vinden. Er staan ook de nodige therapeutische benaderingen in om ze te behandelen.

De auteur Zhang Ji ging er echter van uit dat zijn lezers over de nodige achtergrondinformatie beschikten die te vinden is in The Yellow Emperor's Classic. Aangezien maar heel weinig TCM-opleiding tegenwoordig veel tijd besteden aan het leren van de klassiekers, missen de meeste therapeuten de essentiële achtergrondinformatie. Als gevolg hiervan is het volledig begrijpen van de Shang Han Lun voor velen een levenslange studie.

De Shang Han Lun begrijpen

Paul Freedman heeft een aantal jaren besteed aan het bestuderen van de klassiekers en heeft een systematische benadering uitgewerkt om de Shang Han Lun te kunnen begrijpen, met The Yellow Emperor's Classic als uitgangspunt.

Dit betekent: om de Shang Han Lun volledig te kunnen begrijpen, moet je de yin yang theorie volledig begrijpen, te beginnen met de Dao. Dao is het naamloze mysterie en yin en yang zijn de benoemde manifestaties. Dao is het begin van hemel en aarde waaruit de vijf elementaire bewegingen en de zes klimatologische qi ontstaan. Deze manifestaties zijn allemaal met elkaar verbonden, en dus ook altijd met de Dao.

Als u dit begrijpt, is het een kleine stap om in te zien dat u door het identificeren van de ziektetrigger en de daaruit voortvloeiende primaire symptomen, de sleutel in de hand hebt waarmee u de pathologie uit het lichaam kunt verwijderen.

Volgens de Shang Han Lun zijn alle ziekten die ooit zouden kunnen ontstaan Koude schade en andere ziekten. Dit is in feite wat Shang Han Za Bing Lun letterlijk betekent! Dat houdt dus in dat de behandelaar moet vaststellen welke symptomen geassocieerd zijn met een exces of tekort aan een van de zes invloeden van kou, droogte, vuur, vochtigheid, hitte en wind. Op basis van deze diagnostische criteria zal de behandelaar vervolgens kunnen concluderen welke behandeling zal helpen om de aandoening te behandelen.

Paul heeft dit allemaal voor u uitgewerkt, waarbij hij klassieke teksten als opstapje gebruikt in een boeiende cursus die je op zeer systematische Chinese wijze helpt de basisprincipes van de Chinese geneeskunde te begrijpen. U zult begrijpen waarom de Shang Han Lun, in combinatie met de Yellow Emperor's Classic, een uiterst bruikbare methode is voor elke TCM-beoefenaar om de ziekte en de behandeling in dezelfde termen te beschrijven.

Planning

  • 18 november 2023 | 11:00—17:00
  • 19 november 2023 | 11:00—17:00

Doelgroep

Acupuncturisten, herbalisten, tuina therapeuten, shiatsu therapeuten, laatste jaar TCM, studenten acupunctuur, studenten herbalist, studenten tuina, studenten shiatsu.

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij NVA (code ATK), NWP en Zhong (Categorie 1, 12 NAP)

De accreditatie wordt erkend door de VBAG.

Accreditatie zal op verzoek worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

Vereiste voorkennis

Basis TCM

Tarieven

  • Regulier tarief 379,00

incl. koffie/thee/water

Inschrijven