Your browser is not supported by this website. Upgrade to a modern browser for full functionality.
;
International Lectures
east – west
medicine – philosophy – management

Maatregelen ivm COVID 19

International Lectures organiseert de komende cursussen in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Het Conferentiehotel volgt de maatregelen en adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM met betrekking tot het coronavirus (COVID 19) die gelden voor ieder hotel in Nederland en vraagt uw medewerking bij het volgende:

Rode papieren lantaarns, © mentatdgt

Kinesiologie en acupunctuur van de emotieGeannuleerd

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

De spiertest zoals we die kennen in de toegepaste kinesiologie is een uitstekend hulpmiddel voor TCM’ers om via de signalen die het lichaam zelf geeft complexe problemen systematisch te analyseren en terug te brengen tot hun oorsprong. In deze 4-daagse komen alle aspecten van deze fascinerende methode aan de orde en is er ruim aandacht voor het toepassen in de praktijk.

Sluiten
Aanvang
13 november 2021 om 11:30
Einde
23 januari 2022 om 16:00
Tarief
746,00
Cursustaal
Nederlands

Cursus geannuleerd

Helaas hebben we moeten besluiten de cursus voor nu te annuleren. Hoewel de belangstelling voor de cursus groot was, zijn de corona maatregelen waar wij aan ons moeten houden voor sommige studenten toch een brug te ver. Zodra de maatregelen versoepeld zijn, gaan wij de cursus weer opnieuw inplannen!

Cursusinhoud

Met TCM als basis is de kinesiologische spiertest een uitstekend middel voor het stellen van een energetische diagnose en het zoeken van punten en puntcombinaties die bij de gestelde diagnose om behandeling vragen. De spiertest stelt de behandelaar namelijk in staat om complexe problemen systematisch te analyseren en terug te brengen tot hun oorsprong.

Door de ‘opbouw’ van een klacht of probleem in de loop der tijd wordt het persoonlijke karakter van de klacht en van de mens die erachter schuilgaat zichtbaar, zowel voor de therapeut als voor degene met de klacht.

Omdat het lichaam via de spiertest de taal spreekt van de innerlijke mens is het dankzij de communicatie met diezelfde innerlijke mens ook mogelijk op een persoonlijk niveau te vertalen én te vertellen wat iemand zelf kan bijdragen aan de genezing van zijn lichaam en heelwording van zichzelf. Iemand kan met behulp van de spiertest dus leren hoe hij zijn zelfgenezende of -helende krachten (weer) kan aanspreken.

Tijdens het behandelingsproces kan de spiertest bovendien ook voortdurend worden gebruikt om te controleren of herstel van evenwicht ook daadwerkelijk plaatsvindt.

Over de docent

Jan Willem Ilbrink raakte in 2011 gefascineerd door het totaalconcept dat Huub Verlinden had ontwikkeld op het gebied van diagnose en behandeling met behulp van de spiertest. Na verloop van tijd is hij met name de emotionele kant en de innerlijke kracht van de mens van Huub’s methode extra gaan waarderen en verder gaan uitwerken.

Sindsdien gebruikt hij Huub’s methode met veel resultaat in zijn dagelijkse praktijk, onder meer door het te combineren met Chinese kruiden en supplementen. De methode valt ook heel goed te integreren in andere vormen van Acupunctuur, Tuina en Shiatsu.

Jan Willem heeft met goedkeuring van Huub Verlinden, die zelf gestopt is met het geven van de cursus “Kinesiologie en acupunctuur”, de cursus overgenomen en het lesmateriaal verder ontwikkeld.

Over de cursus

Tijdens de lessen zal de lesstof zo praktisch mogelijk worden benaderd. Er is veel tijd gereserveerd voor praktisch oefenen.

Na de eerste twee lesdagen kunnen studenten de spiertesten op een zodanige manier beheersen dat ze er al onderzoek mee kunnen doen, met name of er sprake is van allergenen en voedingstekorten. Ze zullen die ook al kunnen behandelen.

Tussen beide studieweekenden kunnen studenten volop thuis experimenteren, o.a. met de werking van geluid, kleuren, edelstenen etc.

Na de laatste twee lesdagen zijn studenten in staat een volledige behandeling uit te voeren.

Hoewel in eerste instantie bedoeld voor acupuncturisten zijn de lessen ook met succes te volgen en toe te passen door therapeuten die met acupunctuurpunten werken. Tuina en Shiatsu therapeuten kunnen in plaats van het zetten van naalden een magneetje plakken op het acupunctuurpunt.


Planning

  • 13 november 2021 | 11:30—17:00
  • 14 november 2021 | 9:00—16:00
  • 22 januari 2022 | 11:30—17:00
  • 23 januari 2022 | 9:00—16:00

Doelgroep

Acupuncturisten, student acupunctuur, laatste jaar TCM, TCM-behandelaren die werken met acupunctuurpunten

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij NVA (code A), NWP (3 punten/dag) en Zhong (categorie 3, 22 NAP). Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten. Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

Vereiste voorkennis

Basis TCM

Tarieven

  • Regulier tarief 746,00
  • Regulier tarief met betaling in termijnen 756,00

incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 4)