Your browser is not supported by this website. Upgrade to a modern browser for full functionality.
;
International Lectures
east – west
medicine – philosophy – management

Maatregelen ivm COVID 19

International Lectures organiseert de komende cursussen in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Het Conferentiehotel volgt de maatregelen en adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM met betrekking tot het coronavirus (COVID 19) die gelden voor ieder hotel in Nederland.

Dat houdt in dat met ingang van 25 februari alle maatregelen zijn komen te vervallen.

APC Mental health_2

Acupuncture point combinations to regain our full inner mental health

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

De afgelopen jaren is er door de Covid-19 pandemie enorme schade aangericht. Wereldwijd zijn miljoenen mensen omgekomen; een veelvoud daarvan is hun baan kwijtgeraakt, failliet gegaan, heeft hun huis verloren, of is zelfs alles kwijtgeraakt! Daarbovenop hebben we ons, in plaats van voor het gezamenlijk belang met elkaar te gaan samenwerken in deze moeilijke tijd, zelfs tégen elkaar gekeerd. Pro-vaxers versus anti-vaxers; persoonlijke keuzevrijheid versus overheidsmaatregelen; landelijke lockdowns versus darwinisme (natuurlijke selectie).

Bonus voor deelnemers aan deze cursus —

Studenten die zich inschrijven voor deze cursus krijgen een gratis 1,5 uur durende video aangeboden van David Hartmann over "Treating the Seven Emotions", inclusief een handout van 55 pagina's.

InschrijvenSluiten
Aanvang
7 oktober 2022 om 10:30
Einde
9 oktober 2022 om 15:00
Tarief
589,00
Cursustaal
Engels

Het is niet verrassend dat er dientengevolge wereldwijd een verontrustende toename is geweest van psychische problemen. U hebt het waarschijnlijk gezien bij uw familieleden, vrienden, collega’s, kennissen en patiënten. We zijn er maandenlang 24 uur per dag door overspoeld in kranten, nieuwsuitzendingen, actualiteitenprogramma’s en talkshows.

Ondanks deze wereldwijde toename van psychische stoornissen, is er nauwelijks literatuur verschenen waarin de ondersteuning is belicht die het gebruik van Chinese geneeskunde kan bieden om deze emotionele klachten te behandelen. En hoewel u tijdens uw opleiding ongetwijfeld hebt geleerd hoe u de traditionele zeven emoties (Qī Qíng/七情) moet behandelen, wellicht weet u niet goed wat u moet doen als een patiënt een andere behandeling nodig heeft dan voor één van die zeven emoties.

Cursusinhoud

David Hartmann heeft lange tijd psychische stoornissen bestudeerd en behandeld. Tijdens deze workshop neemt hij u niet alleen mee door een breed scala aan psychische stoornissen waaraan uw patiënten kunnen lijden, maar hij zal u ook uitleggen wat geestelijke gezondheid is, vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde en filosofie. Door psychische stoornissen te analyseren, samen met hun Yīn Yáng-organen/vijf elementen/acht wondermeridianen relaties en diagnostiek, krijgt u inzicht in wat het betekent om aan psychische stoornissen te lijden.

Voor iedere besproken aandoening worden de beste acupunctuurpuntcombinaties besproken, zodat u de kennis van deze workshop ook meteen in uw praktijk kunt gebruiken. Daarnaast zal David u uitleggen, wat het belang is van goede puntcombinaties en hoe u zelf de beste puntcombinaties kunt construeren voor patiënten met emotionele of mentale problematiek.

David begint onze geestelijke gezondheidsreis door te kijken naar de volgende psychische stoornissen:

 • Depressie – inclusief een discussie over zelfmoordneigingen en een diepere kijk op identiteitskwesties (‘waarom ben ik hier?’, ‘wat is het punt van mijn leven?’, ‘wie ben ik?’, ‘waarom lijkt het alsof iedereen het allemaal voor elkaar heeft en ik niet?’)
 • Angst
 • Stress, frustratie, overweldiging
 • Schaamte
 • Uitstelgedrag
 • Fobieën
 • Paniekaanvallen
 • Bescheidenheid, verlegenheid, terugtrekking uit de samenleving.

Vervolgens zal David met u bespreken wat er volgens de Chinese geneeskunde voor nodig is om gezond te zijn – fysiek, mentaal en spiritueel. Hij illustreert dit door te kijken naar een aantal andere problemen waar patiënten last van kunnen hebben:

 • Problemen met het gevoel van eigenwaarde – inclusief een discussie over ‘Externe huid’, ‘Interne huid’ en het hartschild (Xīn Bāo/心包)
 • Sympathie/empathie problematiek
 • Problemen met het leven in het huidige moment – liever leven in het verleden of in de toekomst
 • Hypervigilantie, sterk verhoogde waakzaamheid
 • Een pessimistische kijk op het leven
 • Verslavingen/sterke verlangens/hunkeringen – inclusief roken, alcohol en opiaten

Tot slot zal David uitleggen wat ‘volledige innerlijke geestelijke gezondheid’ eigenlijk is. Met deze kennis kunt u uw patiënten helpen beter te begrijpen wie ze zijn, hoe ze reageren op, dan wel worden getriggerd door de avonturen en uitdagingen van het leven, en hoe ze hun emotionele trauma kunnen loslaten en op weg kunnen gaan naar vreugde, vrede, voldoening en harmonie.

Het moge duidelijk zijn: deze fascinerende workshop geeft u vele nieuwe hulpmiddelen en inzichten die u direct in uw praktijk kunt toepassen. Uw patiënten zullen u er dankbaar voor zijn!

David Hartmann over de cursusPlanning

 • 7 oktober 2022 | 10:30—16:00
 • 8 oktober 2022 | 8:00—15:00
 • 9 oktober 2022 | 8:00—15:00

Doelgroep

Acupuncturisten, studenten acupunctuur, TCM-behandelaren die werken met acupunctuurpunten, laatste jaar TCM

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij NVA (code AT), NWP (12 punten; categorie acupunctuur en vakoverstijgend) en Zhong (Categorie 1, 19 NAP).

Accreditatie zal op verzoek worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

Vereiste voorkennis

Basis TCM (zie verder ook Vereiste Basiskennis in de Cursusinhoud)

Tarieven

 • Regulier tarief 589,00

incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3)

Inschrijven