Your browser is not supported by this website. Upgrade to a modern browser for full functionality.
;
International Lectures
east – west
medicine – philosophy – management

Yin Zwart Konijn Voorspelling 2023

CT Holman heeft in de traditie van Lillian Pearl Bridges een uitgebreide voorspelling gemaakt voor 2023 en heeft zijn toestemming gegeven dat we zijn voorspelling op onze website met u mogen delen. Hartelijk dank daarvoor!

►Klik hier voor de Yin Zwart Konijn Voorspelling 2023 door CT Holman

Rode papieren lantaarns, © mentatdgt

Kinesiologie en acupunctuur van de emotie

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

De spiertest zoals we die kennen in de toegepaste kinesiologie is een uitstekend hulpmiddel voor TCM’ers om via de signalen die het lichaam zelf geeft complexe problemen systematisch te analyseren en terug te brengen tot hun oorsprong. In deze 4-daagse komen alle aspecten van deze fascinerende methode aan de orde en is er ruim aandacht voor het toepassen in de praktijk.

De reacties op de cursus in 2022 waren zeer positief:

  • "Ik heb eerder cursussen spiertest gevolgd, maar dit was de eerste keer dat het zo to the point werd uitgelegd. Ik heb nu echt het gevoel dat ik weet wat ik doe."
  • "Ik heb het meteen thuis uitgeprobeerd en het resultaat was verbluffend nauwkeurig!"
  • "In het begin is het niet gemakkelijk te begrijpen en zelfs een beetje verwarrend, maar het tweede weekend viel alles op zijn plaats en ik heb er alle vertrouwen in dat ik het goed kan gebruiken in mijn praktijk."
  • "De beste cursus die ik de afgelopen 20 jaar heb gevolgd."
InschrijvenSluiten
Aanvang
4 november 2023 om 11:30
Einde
3 december 2023 om 16:00
Tarief
746,00
Cursustaal
Nederlands

Cursusinhoud

Met TCM als basis is de kinesiologische spiertest een uitstekend middel voor het stellen van een energetische diagnose en het zoeken van punten en puntcombinaties die bij de gestelde diagnose om behandeling vragen. De spiertest stelt de behandelaar namelijk in staat om complexe problemen systematisch te analyseren en terug te brengen tot hun oorsprong.

Door de ‘opbouw’ van een klacht of probleem in de loop der tijd wordt het persoonlijke karakter van de klacht en van de mens die erachter schuilgaat zichtbaar, zowel voor de therapeut als voor degene met de klacht.

Omdat het lichaam via de spiertest de taal spreekt van de innerlijke mens is het dankzij de communicatie met diezelfde innerlijke mens ook mogelijk op een persoonlijk niveau te vertalen én te vertellen wat iemand zelf kan bijdragen aan de genezing van zijn lichaam en heelwording van zichzelf. Iemand kan met behulp van de spiertest dus leren hoe hij zijn zelfgenezende of -helende krachten (weer) kan aanspreken.

Tijdens het behandelingsproces kan de spiertest bovendien ook voortdurend worden gebruikt om te controleren of herstel van evenwicht ook daadwerkelijk plaatsvindt.

Over de docent

Jan Willem Ilbrink raakte in 2011 gefascineerd door het totaalconcept dat Huub Verlinden had ontwikkeld op het gebied van diagnose en behandeling met behulp van de spiertest. Na verloop van tijd is hij met name de emotionele kant en de innerlijke kracht van de mens van Huub’s methode extra gaan waarderen en verder gaan uitwerken.

Sindsdien gebruikt hij Huub’s methode met veel resultaat in zijn dagelijkse praktijk, onder meer door het te combineren met Chinese kruiden en supplementen. De methode valt ook heel goed te integreren in andere vormen van Acupunctuur, Tuina en Shiatsu.

Jan Willem heeft met goedkeuring van Huub Verlinden, die zelf gestopt is met het geven van de cursus “Kinesiologie en acupunctuur”, de cursus overgenomen en het lesmateriaal verder ontwikkeld.

Over de cursus

Tijdens de lessen zal de lesstof zo praktisch mogelijk worden benaderd. Er is veel tijd gereserveerd voor praktisch oefenen.

Na de eerste twee lesdagen kunnen studenten de spiertesten op een zodanige manier beheersen dat ze er al onderzoek mee kunnen doen, met name of er sprake is van allergenen en voedingstekorten. Ze zullen die ook al kunnen behandelen.

Tussen beide studieweekenden kunnen studenten volop thuis experimenteren, o.a. met de werking van geluid, kleuren, edelstenen etc.

Na de laatste twee lesdagen zijn studenten in staat een volledige behandeling uit te voeren.

Hoewel in eerste instantie bedoeld voor acupuncturisten zijn de lessen ook met succes te volgen en toe te passen door therapeuten die met acupunctuurpunten werken. Tuina en Shiatsu therapeuten kunnen in plaats van het zetten van naalden een magneetje plakken op het acupunctuurpunt.


Planning

  • 4 november 2023 | 11:30—17:00
  • 5 november 2023 | 9:00—16:00
  • 2 december 2023 | 11:30—17:00
  • 3 december 2023 | 9:00—16:00

Doelgroep

Acupuncturisten, student acupunctuur, laatste jaar TCM, TCM-behandelaren die werken met acupunctuurpunten

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij NVA (code A), NWP en Zhong (Categorie 3, 24 NAP).

De accreditatie wordt erkend door de VBAG.

Accreditatie zal worden aangevraagd bij BAF en Eufom indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

Vereiste voorkennis

Basis TCM

Tarieven

  • Regulier tarief 746,00
  • Regulier tarief met betaling in termijnen 756,00

incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 4)

Inschrijven