Wat het lichaam ons vertelt

Wat het lichaam ons vertelt

Wat het lichaam ons vertelt

Het lichaam is tot wonderlijke dingen in staat. Niet alleen beheerst het de kunst van zelfgenezing, het kan u ook informatie geven over het ontstaan van een klacht in de loop der tijd. Hoe mooi zou het zijn als we in gesprek zouden kunnen gaan met het lichaam om dat verhaal te horen!

Kinesiologie en acupunctuur van de emotie
De kinesiologie kent een prachtige taal die ons daarbij kan helpen: de spiertest. Hiermee worden onbalansen in het lichaam opgespoord die zelfgenezing in de weg staan. Deze informatie is voor TCM-behandelaren dan ook uiterst waardevol en gedetailleerd. Het lichaam van de patiënt vertelt perfect welke meridianen en organen bij de klacht betrokken zijn, of het om volte of leegte, warmte of kou gaat en hoe complex de klacht is. In overleg met het lichaam kan vervolgens ook ontdekt worden welke acupunctuurpunten het meest werkzaam zijn.
Dankzij het boek “Acupunctuuratlas van de gevoelens” van Huub Verlinden kan tot slot inzicht verkregen worden in de emotionele betekenis van deze punten. De informatie kan de patiënt vervolgens weer inzicht geven in het ontstaat van zijn klachten.

Meerlagige diagnostiek
Docent Jan Willem Ilbrink werd door dit alles zo gefascineerd dat hij de emotionele kant en innerlijke kracht van de mens van Huub’s methode verder is gaan uitwerken. Het belooft dan ook een uiterst boeiende cursus te worden die u niet alleen een nieuwe diagnostische methode leert, maar ook inzicht zal verschaffen in dieper liggende oorzaken, en ook of er sprake is van onderliggende allergieën of voedseltekorten. Het zal u niet verbazen dat u deze kennis meteen in uw praktijk kunt toepassen.

We hebben de cursus helaas een aantal keer moeten uitstellen vanwege de Covid-19, maar we vertrouwen er op dat er voor de cursus die begint op 13 november 2021 opnieuw net zo veel belangstelling zal zijn. De cursus is 4 dagen lang, verspreid over 2 weekenden en met opzet gepland op de zaterdag en zondag zodat u geen praktijkdagen hoeft te missen.

Wie-wanneer-waar?
Docent: Jan Willem Ilbrink
Taal: Nederlands
Datum: 13-14 november 2021 en 22-23 januari 2022
Tijd: 12.30-18.00 uur (dag 1 en 3), 10.00-17.00 uur (dag 2 en 4; inclusief lunch)
Locatie: Kontakt der Kontinenten Soesterberg.
Prijs: €746 (betaling in termijnen is mogelijk)
▶ Als u meer wilt lezen over de cursus "Kinesiologie en acupunctuur van de emotie"
▶ Als u zich wilt inschrijven voor de cursus "Kinesiologie en acupunctuur van de emotie"

The beauty of 5-element facial acupuncture
Een tweede cursus waarvan we blij zijn dat hij eindelijk doorgang kan vinden, is "The beauty of 5-element facial acupuncture", gegeven door Nicholas Van Bergen Garner en Lisa Garner Wright.

Ook in deze cursus zult u kennismaken met een bijzondere diagnostische vaardigheid: gezichtsdiagnostiek. Hierdoor leert u diepe emotionele stagnaties op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau herkennen die in de lijnen, vormen en kleuren van het gezicht hun sporen hebben nagelaten. Daarnaast zult u ook leren hoe u met specifieke pijnloze naaldtechnieken en combinaties van bepaalde 5-elementen lichaams- en gezichtspunten letterlijk dat masker van externe pathogenen zoals kou, wind en hitte, en stress-gerelateerde emoties zoals verdriet, angst, zorgen, pijn en frustratie kunt verwijderen. De patiënt krijgt er een gezicht voor terug vol vreugde, jeugdigheid, innerlijke rust, vitaliteit en eigen natuurlijke schoonheid, een gezicht waarin uitsluitend de harmonie op fysiek, mentaal en spiritueel niveau wordt weerspiegeld en de shen weer tot leven komt.

Meer dan een cosmetische behandeling
De behandeling die u tijdens deze 6-daagse zult leren gaat verder dan een oppervlakkige cosmetische behandeling. Het is een combinatie van de oudste technieken van de Gele Keizer, de 5-elementen traditie van schoonheid en de laatste wetenschappelijke kennis over acupunctuur en gezichtsspieren en huidvernieuwing. Dit alles is zorgvuldig uitgewerkt in het uitgebreide overzichtelijke cursusboek dat u ook in uw praktijk goed kunt gebruiken om details in op te zoeken.

Over de docenten
Nicholas Van Bergen Garner heeft recent een Master Degree behaald voor zijn onderzoek naar gezichtsuitdrukkingen en emotionele aandoeningen, m.n. angst. Zijn vrouw Lisa Garner Wright is opgeleid als facial reader en is gespecialiseerd in gezichtsacupunctuur.

Betere docenten op het gebied van gezichtsacupunctuur kunt u niet krijgen! Het beloven zes boeiende, leerzame en transformerende dagen te worden!

Wie-wanneer-waar?
Docenten: Nicholas Van Bergen Garner en Lisa Garner Wright
Taal: Engels
Datum: 10-12 december 2021 en 28-30 januari 2022
Tijd: 12.30-18.00 uur (dag 1 en 4), 10.00-17.00 uur (dag 2, 3, 5 en 6; inclusief lunch)
Locatie: Kontakt der Kontinenten Soesterberg.
Prijs: Early Bird prijs €1145 t/m 17 oktober 2021, daarna €1255 (betaling in termijnen is mogelijk).
▶ Als u meer wilt lezen over de cursus "The beauty of 5-element facial acupuncture"
▶ Als u zich wilt inschrijven voor de cursus "The beauty of 5-element facial acupuncture"

PS: De datum van het eerste weekend is verschoven van 26-28 november 2021 naar 10-12 december 2021 vanwege de uitreiking van het Master Diploma aan Nicholas op 27 november 2021.
© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl