De weg van de Meester

De weg van de Meester

De weg van de Meester

Mastering others is strength. Mastering yourself is true power. Lao Tse


Kennis is belangrijk, maar met kennis alleen word je geen goede behandelaar. Het gaat erom dat je leert hoe je die kennis moet toepassen. En dat kun je het beste leren van Meesters. Zij hebben naast hun kennis ook een schat aan ervaring die je je alleen maar eigen kunt maken door iemand in het ‘echt’ erover te horen praten en ermee aan het werk te zien.


International Lectures nodigt docenten uit om maar één reden: het zijn Meesters op hun gebied. Barbara Kirschbaum heeft zich gespecialiseerd in de tongdiagnostiek, een basisvaardigheid voor iedere TCM’er. Welke relatie heeft de vorm en de kleur van de tong met de ziektepatronen van een patiënt? Daar kun je nooit op uitgeleerd raken. Ken Rose is een meester op het gebied van palpatie en het gebruiken van je zintuigen bij het stellen van een diagnose. Hij zal de kunst uitleggen hoe u met deze vaardigheden een patiënt grondig zult kunnen leren kennen. Joan Duveen is een topper op het gebied van menstypologie, een diagnostisch hulpmiddel om het verhaal van de patiënt en zijn klachten op individueel niveau te kunnen duiden. Henry McCann zal u leren hoe de eeuwenoude techniek van het laten bloeden van een patiënt vooral bij chronische klachten en moeilijk behandelbare ziektebeelden kan worden gebruikt. De volgende dag zal hij de Master Tung-acupunctuur uitleggen. Master Tung Ching Chang wordt door sommigen wel de grootste acupuncturist genoemd die ooit heeft bestaan. Hij maakte gebruik van unieke puntlocalisaties die in relatie staan tot de vijf elementen (wu xing) en het vijf zang (wu zang) meridiaan systeem. De resultaten van deze behandelmethode zijn exceptioneel. Yan Schroën, tenslotte, zal u vertellen hoe u depressie kunt behandelen, een diagnose die vóór 1970 in geen enkel TCM-boek beschreven stond. Yan zal bespreken welke mogelijkheden er zijn om depressieve patiënten met behulp van acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde en tao filosofie te begeleiden.


Tijdens de nieuwjaarsborrel, 10 februari a.s., zal Yan Schroën een lezing houden over een onderwerp dat hem zeer aan het hart ligt, Lulu Wang zal het hebben over het verschil tussen de oosterse en westerse manier van denken. Om aan de feestelijke nieuwjaarssfeer bij te dragen hebben we de Chinese sopraan Xiao Lan Ji, halffinalist van Holland’s got talent 2011, bereid gevonden een drietal Chinees lenteliedjes ten gehore te komen brengen. De dag zal worden afgesloten met een gemeenschappelijke borrel en een hapje.


Wij hopen u dan, of tijdens één van onze cursussen, te kunnen begroeten.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl