Het onweerstaanbare jaar van de slang

Het onweerstaanbare jaar van de slang

Het onweerstaanbare jaar van de slang

International Lectures en Oxrider/Yan Schroën Lectures nodigen u aan het begin van het jaar van de Slang uit voor een nieuwjaarsborrel. Het Slangenteken staat voor: wijs, raadselachtig, hartstochtelijk in wat zij geloven. Een Slang is een diepe denker, een intellectueel, een filosoof. Hij reageert onmiddellijk op eerste indrukken, handelt sterk vanuit zijn gevoel en intuïtie, is romantisch en charmant en ziet er meestal heel mooi uit. De meeste mensen zijn stiekem verliefd op de Slang, met hun mysterieuze uitstraling. Het wordt beschouwd als het meest onweerstaanbare teken in de dierenriem.


Dat vonden wij (International Lectures en Oxrider/Yan Schroën Lectures) een mooie aanleiding om bij elkaar te komen. Natuurlijk met een lezing van Yan Schroën over een onderwerp dat hem zeer aan het hart ligt, maar ook met een lezing van schrijfster Lulu Wang. Zij zal haar visie geven op het verschil tussen de westerse en oosterse manier van denken. Hoe ziet een wereld er uit die niet wordt onderverdeeld in ‘goed’ en ‘slecht’, maar in ‘yin’ en ‘yang’? Wat is ‘gezond verstand’? Hoe beïnvloed TCM het denken en handelen van Chinezen in het algemeen, zowel positief als negatief?


Daarna hebben wij nog een waardevolle verrassing voor één van u in petto die u zeker niet wilt missen.


Tot slot is er tijd voor een gezamenlijke borrel en een hapje. U bent dan tevens in de gelegenheid, het nieuwe boek van Lulu Wang, ‘Nederland, wo ai ni’ (Nederland, ik hou van jou), aan te schaffen. Voor belangstellenden zal Lulu met een Chinees penseel een persoonlijke boodschap in haar boek schrijven.


Als het aan ons ligt, zal het jaar van de Slang er een worden waarop International Lectures en Oxrider/Yan Schroën Lectures vele cursussen voor u zullen kunnen organiseren die het TCM-leven zo bijzonder maken! Zoals dat hoort in het jaar van de Slang.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl