Beweging van Qi: groei, vrij stromen, voeding van leven

Beweging van Qi: groei, vrij stromen, voeding van leven

Beweging van Qi: groei, vrij stromen, voeding van leven

De qi van kinderen is in ontwikkeling en nog niet gestabiliseerd. Dat maakt kinderen aan de ene kant kwetsbaar en aan de andere kant puur. De Italiaanse Elisa Rossi zal u leren hoe u een kind met eenvoudige aanrakingen en tuina-technieken weer snel in balans kunt brengen, ook bij vele aandoeningen waar de reguliere gezondheidszorg niets te bieden heeft. Deze technieken zijn bovendien ook nog eens eenvoudig aan ouders te leren. Verder zal Elisa aangeven welke acupuntuurpunten, -naalden en -technieken u het beste bij kinderen kunt gebruiken. Tijdens deze cursus zult u dus bovenal leren wat het betekent, een dynamische qi te hebben, zoals dat bij kinderen van nature het geval is, en hoe u daarmee het beste om kunt gaan. De goede verstaanders onder u zullen daardoor tegelijkertijd herkennen welke invloed het leven op de qi van de volwassen patiënten in uw praktijk heeft gehad.


We ontkomen er niet aan: pijn. Maar wat doen we er aan? De Chinezen ontdekten dat ze de Jing-Well punten goed konden gebruiken om de qi weer vrij in de meridianen te laten stromen. Dat leidt zelfs in heel moeilijke gevallen tot klinisch direct meetbare goede resultaten.

De eerste groep cursisten die afgelopen juni de cursus volgden bij Amos Ziv, afkomstig uit Israël,  waren zonder uitzondering uiterst enthousiast. De cursus is niet alleen duidelijk en goed gefundeerd qua opbouw, maar ook nog eens direct toepasbaar in de praktijk en zeer effectief. Een echte aanrader!


De Amerikaanse Robin Saraswati Markus laat ons qi weer van een andere kant zien. Op dag 1 zal zij u leren hoe u de stroom van qi in uw lichaam op een gezondere manier kunt laten verlopen op alle drie niveau’s: vorm (bloedsomloop, spieren, weefsel), energie (mentale helderheid en vitaliteit) en geest (bewustzijn). Op deze cursusdag staat de gezondheid van vrouwen in de reproductieve en de post-reproductieve fase centraal. U zult ook enkele qigong oefeningen leren. Dag 2 gaat in op het belang van seksualiteit in relatie tot het voeden van het leven. Wie lang wil leven zal moeten leren hoe hij met de stroom van het leven moet meegaan, en dus hoe hij met de natuur zal moeten harmoniseren. Seksualiteit wordt gezien als een manier om vitale energie te behouden. Volgens de Daoïstische klassieker Yang Xing Yan Ming Lu bevindt de wortel van het leven zich zelfs in de slaapkamer. Beide dagen zijn ook als afzonderlijke cursusdagen te volgen.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl