De boeiende verscheidenheid van innerlijk evenwicht

De boeiende verscheidenheid van innerlijk evenwicht

De boeiende verscheidenheid van innerlijk evenwicht

Hoe krijg je als therapeut contact met de energie waar het in de TCM om gaat? Huub Verlinden, auteur van het naslagwerk Acupunctuuratlas van de gevoelens [2000], heeft zich jarenlang verdiept in de verborgen wereld van de innerlijke mens en leerde het individuele verhaal ‘zien’. Hij ontdekte dat een diagnose een persoonlijke weg is van de patiënt, en dat ieder lichaam zijn eigen ‘persoonlijke’ punten kiest om tot evenwicht te komen. Op zo’n manier komt ieder gevoel tot uiting, iedere disbalans.

In de 6-daagse praktijkgerichte Basiscursus Kinesiologie en acupunctuur leert hij u hoe u het persoonlijk verhaal van een patiënt zichtbaar kunt maken met behulp van de kinesiologische spiertest. U zult het als een analyse- en behandelsysteem leren toepassen zodat u uw patiënt altijd in de oorsprong van zijn klachten kunt leren kennen en in zijn persoonlijke verhaal zult kunnen behandelen.


Elisa Rossi is een therapeut met ruime klinische ervaring, een warm hart voor kinderen en grote vaardigheden op het gebied van tuina en acupunctuur. Ronduit bijzonder is de manier waarop zij een kind deel laat uitmaken van de behandeling. Uit haar boeken Pediatrics in Chinese Medicine [2011] en Shen: Psycho-Emotional Aspects Of Chinese Medicine [2007] blijkt hoe groot haar inzicht is in de therapeut-cliënt relatie, met name als het om kinderen gaat. Kinderen zijn als de lente, dauw, het stijgen van yang in yin; snelle bewegingen dus, ook met betrekking tot hun gezondheid. Ze kunnen dus niet alleen snel ziek worden, maar ook snel reageren op kleine veranderingen in hun energie systeem, zoals dat bij TCM-behandelingen het geval is. Een ander voordeel is dat tuina-technieken ook goed aan ouders zijn te leren, zodat zij hun kinderen dagelijks kunnen helpen, bijvoorbeeld in acute gevallen met koorts.


Jaarlijks lopen tussen de 15.000 en 30.000 mensen whiplashletsel op (BRON: Nederlandse Whiplash stichting), meestal als gevolg van een verkeersongeval, maar ook als sportletsel, bedrijfsongeval of huis-tuin-en-keuken-letsel komt het regelmatig voor. Grote kans dat patiënten zich in uw praktijk melden met een klacht die het gevolg is van een whiplash.

Jaak Engelen heeft een TCM-methode ontwikkeld waarmee hij in zijn praktijk goede resultaten boekt bij de behandeling van whiplash-patiënten. U leert specifieke acupunctuurpunten gebruiken, welke kruiden herbalisten kunnen voorgeschrijven en welke algemene voedingsadviezen en leefgewoonten zijn aan te bevelen.


Sommigen van u hebben het al ontdekt, anderen nog niet: sinds kort is International Lectures ook op Facebook (www.facebook.com/InternationalLectures). Daar kunt u bij ‘evenementen’ ons cursusoverzicht vinden (en ‘liken’), links naar YouTube-filmpjes en naar artikelen, personen of evenementen die wij interessant vinden en onze toekomstplannen volgen op het gebied van gezondheid, zowel op TCM-gebied als op westers-regulier gebied.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl