Behandelen: een kwestie van kennis en keuze

Behandelen: een kwestie van kennis en keuze

Behandelen: een kwestie van kennis en keuze

Bij International Lectures kunt u tot de zomer nog verschillende bij- en nascholingen volgen op het gebied van acupunctuur, kruiden, tuina en kinesiologie.


Charles Wauters, westerse apotheker, en Jan Schroën, herbalist, geven twee cursussen waarin ze het zullen hebben over het effect van een Chinese kruidenbehandeling in een situatie waarin de patiënt ook westerse geneesmiddelen krijgt. Wat kan wel, wat kan niet? Wat zijn de gevolgen van bepaalde combinaties? Hoe kan een goed gekozen kruidenformule bijdragen tot een optimale zorg? Vragen die deel uitmaken van de dagelijkse TCM-praktijk.


Amos Ziv, M.Sc L.Ac, uit Israël, gaat het hebben over een uiterst eenvoudige en effectieve acupunctuur/acupressuur systeem behandeling die kan worden toegepast bij vele pijnklachten. Het systeem is gebaseerd op de klassieke TCM channel theorie met speciale aandacht voor de Jing-well punten. TCM-behandelaren zijn zeer enthousiast over de resultaten die ermee kunnen worden behaald.


Huub Verlinden zal u uitleggen hoe u informatie over de energetische toestand van een patiënt kunt verkrijgen door middel van de spiertest die we kennen uit de toegepaste kinesiologie. De methode zal uw werkwijze blijvend kunnen veranderen.


We mochten u via deze mailing al eerder wijzen op de praktische Tuina-cursussen van de vermaarde Ken Rose, medeauteur van Who can ride the dragon? Hij zal u leren hoe u meridiaan- en punttherapie kunt gebruiken bij de behandeling van de nasleep van een chirurgische ingreep; wat de fysiologische en psychologische dimensies van de pijn zijn; en tenslotte, wanneer en hoe kruiden lokaal kunnen worden gebruikt.


Cursussen die de ene keer uw kennis opfrissen, en de andere keer een stap verder gaan dan wat u al wist. Maar  ze zijn bovenal gericht zijn op waar het uiteindelijk om gaat: uw keuze voor de meest effectieve behandeling van uw patiënt.


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl