De kracht van de natuur

De kracht van de natuur

De kracht van de natuur

In de wintermaanden trekken we ons, net als de natuur, terug naar binnen om kracht op te bouwen voor het voorjaar. Een fascinerende tijd, waarin sneeuw gaat smelten en als meridianen over de aarde gaat stromen om vervolgens deels te verdampen tot wolken; deze waaien over de wereld uit waardoor er op sommige plekken regen zal vallen en de natuur tot bloei kan komen, en er op andere plekken een schijnbare levenloze orde ontstaat waarin onder de oppervlakte onvoorstelbaar veel leven tot ontwikkeling blijkt te komen.


Dat dagelijkse spel gebeurt ook in ons lijf en vinden we bijvoorbeeld terug in het leven van de wondermeridianen die als rivieren door ons lichaam stromen; of in de logica waarmee verschijnselen te duiden zijn zodat wij op strategische wijze tot een diagnose kunnen komen; of in het besef dat de wereld in wezen een zelforganiserend chaotisch systeem is waarvan wij op een natuurlijke manier deel uitmaken; of in het herkennen van natuurlijke patronen waardoor de toekomst te voorspellen is.


Lessen, zo weten we uit de Chinese Geneeskunde, die we over onszelf van de natuur kunnen leren en die in de wintermaanden bij International Lectures aan bod komen. Stuk voor stuk onderwerpen die voor een goed begrip van de TCM onmisbaar zijn en die de TCM-er in u tot bloei kunnen laten komen.


U kunt zich nog inschrijven:

26 januari 2008: “Differentiatie en Relatie tussen Milt en Chong Mai”

2 en 3 februari 2008: “De strategie van de Differentiaal Diagnose”

8 feb 2008 t/m 9 jan 2009: “Bu Ming - Het voeden van de bestemming” (betaling in termijnen is mogelijk)

16 en 17 februari 2008: “Patterns of change - a study of the Yi Jing”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl