Warmte die doet leven

Warmte die doet leven

Warmte die doet leven

Voorjaar, een prachtseizoen. De zon gaat steeds harder branden en de natuur komt als bij toverslag tot leven. Beren verlaten hun holen en gaan op jacht, de ooievaar keert terug en mensen omarmen het zonlicht. Het doet goed, behalve als je overgevoelig bent voor rondwaaiende of door insecten meegebrachte pollen.


In de Yi Jing, het “Boek der Veranderingen”, staat beschreven hoe Qi het universum creëert en zich door het universum beweegt. Met het begrip van de wetmatigheden die daarbij een essentiële rol spelen, leren we tegelijk óók, hoe Qi de mens vormt en zich in de mens beweegt, aangezien het menselijk lichaam een exacte kopie is van het universum. Dankzij die wetmatigheden is de TCM-er in staat het verloop van ziekte, diagnostiek en therapie beter te kunnen begrijpen. De internationaal befaamde Peter Firebrace zal u op uiterst onderhoudende wijze wegwijs maken in de wereld van de Yi Jing, één van de belangrijkste klassieke teksten waarin het concept Qi is verwoord.


Zoals de hitte van de zon zijn werk doet, zo laat hitte in ons lichaam ook zijn sporen na. Bij acute ziektes leidt het bijvoorbeeld tot een rode tong. Barbara Kirschbaum kan u, dankzij haar jarenlange ervaring als TCM-er, docent en auteur van enkele standaardwerken (onder meer twee standaardwerken over tongdiagnostiek), als geen ander uitleggen wat de tong u allemaal nog meer laat zien. Op dag 1 zullen de basale principes worden behandeld, evenals de meest voorkomende klinische tongkenmerken in relatie tot de 5 Zang en de Maag. Op dag 2 zal met name worden ingegaan op de hittetekens.


Beide cursussen zijn geaccrediteerd door NAAV, NVA, NWP, VNT en Zhong.


U kunt zich nog inschrijven.

16 en 17 februari 2008: “Patronen van verandering - een studie van de Yi Jing”

1 en 2 maart 2008: “Tong diagnostiek”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl