Bestemming en bezieling

Bestemming en bezieling

Bestemming en bezieling

Het verhaal op het begrafenisgewaad van de Markiezin van Dai van meer dan 2000 jaar geleden geeft ons een unieke gelegenheid om te begrijpen hoe destijds met de concepten van Yin en Yang, Hun en Po werd omgegaan in relatie tot de ideeën die er toen bestonden omtrent de menselijke bestemming en het universum. Die eeuwenoude ideeën zijn terug te vinden in de basale Chinese medische teksten die tot op de dag van vandaag worden gebruikt bij de behandeling van patiënten.

Ideeën die gaan over zielen die met elkaar verbonden zijn en het menselijk bewustzijn vormen, die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van leven en gezondheid, die een relatie hebben met de Qi, die ons doen leven. Zielen die we krijgen van de Hemel en Aarde en die we weer teruggeven als we sterven. Bezieling die wij gedurende ons leven moeten verzorgen zodat hij bijdraagt tot een goede integratie van Hemel (Hun) en Aarde (Po). Elisabeth Rochat de la Vallée zal u deze uitermate boeiende ideeën uit de doeken doen en u meer inzicht geven in de essentiële concepten van de TCM.


Tijdens ons leven kunnen wij onder meer aan de tong aflezen hoe het gaat met de bezielende krachten die in ons lichaam verblijven. Wij kunnen de energie van die krachten beïnvloeden waardoor patiënten zich beter gaan voelen, heldere beslissingen kunnen nemen, meer inzicht krijgen in Leven en Dood, hun identiteit als menselijk wezen vorm kunnen geven en hun bestemming kunnen verwezenlijken.

Het goed kunnen lezen van de tong is dus veel meer dan een hulpmiddel bij het stellen van een diagnose, maar vertelt ons ook op welke manier de bezielende krachten tot uiting kunnen komen in de persoon die we voor ons hebben zitten. Barbara Kirschbaum zal u tijdens haar cursus veel kunnen uitleggen over wat de tong u allemaal laat zien en wat dat betekent, zowel voor de patiënt als voor u als therapeut.


Beide cursussen zijn geaccrediteerd door NAAV, NVA, NWP, VNT en Zhong.


U kunt zich nog inschrijven.

1 en 2 maart 2008: “Tongue diagnosis”

16, 17 en 18 mei 2008: “About Life and Death, Souls and Spirits”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl