Hedendaags eeuwenoud recept

Hedendaags eeuwenoud recept

Hedendaags eeuwenoud recept

In de loop der eeuwen zijn we steeds meer van het leven gaan begrijpen, omdat we steeds meer details over het leven te weten zijn gekomen. Het is des te opmerkelijker dat een begrafenisgewaad van Mawangdui van 2000 vóór Christus, concepten te zien geeft van Yin en Yang, Hun en Po en gedachten over de menselijke bestemming die vandaag de dag nog steeds van grote betekenis zijn. Elisabeth Rochat de la Vallée zal deze ideeën uit de doeken doen en aan de hand van klassieke en medische teksten de relatie met de TCM duidelijk maken.


Hoe die eeuwenoude concepten kunnen worden gebruikt voor het stellen van de juiste differentiaal diagnose, zal Jan Schroën u aan de hand van enkele patiënten in de praktijk laten zien. Aan de hand van diagnostische schema’s zult u leren hoe u de 10 plus 2 vragen efficiënt kunt toepassen in combinatie met tong- en polsdiagnostiek. Of u nou student bent of ervaren TCM-er, het zal uw inzicht verdiepen in de manier waarop u de 4 diagnostische TCM-methodes zo optimaal mogelijk kunt gebruiken.


Eén van de modernste ontdekkingen is het atoom. Het bestaat uit een kern (met protronen en neutronen) en elektronen. Paul Donker zal u laten zien hoe u de eigenschappen van het neutron kunt gebruiken bij de behandeling van verschillende syndromen van de Chong Mai, de Zee van de 12 Hoofdmeridianen. Verder zal hij u uitleg geven over het gebruik van elektro-stimulatie, waardoor u ook voor bijzonder ingewikkelde klachten een effectieve behandelmethode tot uw beschikking krijgt.


U kunt zich nog inschrijven.

16, 17 en 18 mei 2008: “Over Leven en Dood, Zielen en Geesten”

6 juni 2008: “Praktijkdag – Strategie van de Differentiaal Diagnose”

21 juni 2008: “Van neutron tot Chong Mai”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl