Vaardigheden in de TCM

Vaardigheden in de TCM

Vaardigheden in de TCM

‘De pols nemen, de kleuren observeren, de geluiden beluisteren en het lichaam observeren kunnen de lokalisatie van de ziekte onthullen.’ (Su Ma Qian).


Iedere dag weer verwerken mensen hun ervaringen op materieel, essentieel en spiritueel gebied. Wanneer zij in onevenwicht met zichzelf of met hun omgeving terecht komen, is het aan de behandelaar om te achterhalen op welke manier het evenwicht is verstoord. Essentieel is dat alle tekens en symptomen bij het stellen van de diagnose worden betrokken en dat hun onderlinge relaties op de juiste manier en met de juiste logica worden geïnterpreteerd.

Jan Schroën heeft een diagnostisch schema ontwikkeld waarmee u de 10 plus 2 vragen efficiënt kunt toepassen in combinatie met tong- en polsdiagnostiek. Een belangrijk houvast waarmee u wel eens tot heel andere diagnoses zou kunnen komen. Daarnaast zult u op deze dag ook veel van elkaar kunnen leren. De praktijkdag biedt u dan ook een prima gelegenheid om in betrekkelijk korte tijd uw diagnostische vaardigheden te verdiepen, verfrissen en verbeteren.


Een nieuwe effectieve behandelmethode, die in opleidingen zelden wordt onderwezen, is de behandeling met elektro-stimulatie. Paul Donker heeft jarenlange ervaring op dit gebied en zal u laten zien hoe u deze methode kunt gebruiken bij de behandeling van verschillende syndromen van de Chong Mai. Hij zal u ook uitleggen waarom juist de Chong Mai goed reageert op deze behandeling en welke verschillende vormen van elektro-stimulatie er zijn. Aan het eind van de dag zult u ervan overtuigd zijn dat elektrostimulatie een onmisbare aanvulling is op de behandelmethoden die u in uw praktijk zult kunnen gebruiken.


U kunt zich nog inschrijven.

6 juni 2008: “Praktijkdag – Strategie van de Differentiaal Diagnose”

21 juni 2008: “Van neutron tot Chong Mai”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl