Westerse kruiden en oosterse geneeskunde: een ijzersterke combinatie

Westerse kruiden en oosterse geneeskunde: een ijzersterke combinatie

Westerse kruiden en oosterse geneeskunde: een ijzersterke combinatie

Jeremy Ross heeft in zijn boek “Combining western herbs and Chinese medicine” een schat aan informatie verzameld over de geneeskrachtige werking van honderden westerse kruiden en over de klinische toepassing ervan in de westerse en oosterse geneeskundige praktijk. Hierbij heeft hij gebruik gemaakt van de theoretische en empirische kennis van de meer dan 2000 jaar westerse kruidentraditie, de traditionele Chinese geneeskunde en de moderne farmacologische en klinische wetenschap. Dit zou wel eens van groot belang kunnen zijn als in de toekomst de Europese wetgeving wordt aangescherpt op gebied van Chinese kruiden. Dankzij deze kennis zouden vele oosterse kruiden namelijk kunnen worden vervangen door inheemse westerse soorten met dezelfde geneeskrachtige werking.

De theorieën die Jeremy Ross heeft ontwikkeld zal hij tijdens de cursus uitleggen aan de hand van meer dan 40 westerse kruiden en in relatie tot tientallen klinische symptomen. Daarnaast zal hij in het praktische gedeelte tientallen kruiden op een traditionele Chinese wijze benaderen, verklaren en proeven. Ook worden handzame kruidenformules bereid die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

De cursus is zowel geschikt voor acupuncturisten, tuina therapeuten en andere beoefenaars van oosterse geneeskunde die op verantwoorde wijze hun therapie willen ondersteunen met kruidenformules, als ook voor ervaren TCM-herbalisten die tot een breder en diepere begrip van de werking van kruiden willen komen zodat ze betere en effectievere kruidencombinaties kunnen voorschrijven.

 

Het boek “Combining western herbs and Chinese medicine” kost bij Altmed (Louis Veldeman) 129 euro excl. verzendkosten. Cursisten die het boek bij hem bestellen, kunnen het boek op de 1e cursusdag in hun bezit krijgen en besparen 13 euro verzendkosten.


U kunt zich inschrijven:

12 september 2008: start van “Combining western herbs and Chinese medicine”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl