Een goed begin: Tuina voor baby’s en kinderen

Een goed begin: Tuina voor baby’s en kinderen

Een goed begin: Tuina voor baby’s en kinderen

Tuina is een van de oudste therapieën die de mens heeft leren beheersen om ziekte te kunnen voorkomen of genezen.  De Gele Keizer schreef er al over in het medische boek The Yellow Emperor’s Internal Classic. Wat eeuwen geleden is begonnen als het wrijven over pijnlijke plekken of knijpen van bepaalde lichaamsdelen inmiddels is uitgegroeid tot een veilige, effectieve, comfortabele en pijnloze behandelmethode waarmee de TCM-er een waardevolle bijdrage kan leveren aan een gezonder en langer leven van zijn patiënten. En wat minstens zo oprmerkelijk is: bij deze therapie treden geen bijwerkingen op!

Bij baby’s en kinderen tot een jaar of vijf kan Tuina bovendien uitstekend worden toegepast om de vorming van het meridiaansysteem te stimuleren. Door beïnvloeding van de stroming en verpreiding van essentieel Qi en de optimalisering van de Qi-balans tussen de verschillende organen kunnen zenuwstelsel, bewegingsapparaat en spier-skelet systeem zich op een gezonde manier ontwikkelen. 


Dr.  Yin Hongchun zal tijdens de cursus uitgebreid ingaan op de verschillende manipulaties (zo’n 60 stuks, ondergebracht in 14 categorieën) die worden gebruikt bij de behandeling van baby’s en kinderen.  U kunt deze technieken toepassen bij een groot aantal klinische indicaties, zoals cervicale spondylosis, prolaps van de tussenwervelschijven, constipatie, verzwikking van de enkel, gezichtsverlamming en hoofdpijn. Overigens kan het ook uitstekend voor zelfbehandeling worden gebruikt. Dat alleen al maakt het de moeite meer dan waard, onze eerste cursus van 2009 te volgen! 


Wij willen u aan het begin van dit nieuwe jaar naast een gezond en gelukkig 2009 dan ook graag een leerzaam 2009 toewensen!


U kunt zich inschrijven:

24-25 januari 2009: “Baby and Infant Tuina”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl