De logica van levenskunst

De logica van levenskunst

De logica van levenskunst

Wat kunnen 64 hexagrammen ons leren? Welk geheim schuilt er in het samenspel van enkele lijnen? Zit er wetenschappelijke logica achter? Is het levenskunst? Welke toekomstvoorspellingen, raadgevingen of orakels kunnen er uit gehaald worden?


De Yi Jing, het Boek van Veranderingen, heeft het allemaal in zich. Wat voor de één een vorm van waarzeggerij is, is voor de ander een uitdrukking van de wijsheid en filosofie van het oude China. Een manier waarop de complexe samenhang tussen de basisbegrippen Dao, Yin/Yang en Wuxing in hun interne logica en betrokkenheid vorm heeft gekregen. Een kunst om het geheim van het leven tastbaar te maken.


Peter Firebrace zal in deze cursus dieper ingaan op de Yi Jing en vele geheimen van de 64 hexagrammen onthullen. Hij zal u handvatten geven waarmee u de dagelijkse veranderingen in uzelf, bij uw patiënten of in de wereld om u heen zult kunnen leren duiden. Wellicht dat u enerzijds tot de ontdekking komt dat er minder toeval bestaat dan u had gedacht en anderzijds dat u uw vrije wil kunt gebruiken om de meest voor de hand liggende logica tussen verleden en toekomst te doorbreken. Zo kunt u uw eigen leven op persoonlijke wijze richting geven. Maar ook het ziekteverloop van uw patiënten beïnvloeden. En ook ontdekken, welke keuzemogelijkheden er iedere dag tot uw beschikking staan.  Zo kunt u er inderdaad in slagen, een grotere levenskunstenaar te worden.


Iedere TCM-er heeft het in zich, die levenskunst te kunnen begrijpen en toe te passen. Laat de kans niet voorbij gaan, uw kennis van de Yi Jing te vergroten en u met het geheim van het leven te verrijken.


U kunt zich inschrijven:

28-29 maart 2009: “Advanced Yi Jing” (voor inschrijving hoeft u de basiscursus “Yi Jing” van Peter Firebrace niet te hebben gevolgd; basiskennis over Yi Jing is wel wenselijk)


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl