Energetica: de onmisbare benadering van TCM

Energetica: de onmisbare benadering van TCM

Energetica: de onmisbare benadering van TCM

De patiënt van de 21e eeuw komt vrijwel altijd met medicatie binnen. Van baby’s tot hoogbejaarde mensen, van gezonde pubers tot jongvolwassenen, ze slikken allemaal geneesmiddelen, vitamines of mineraal-supplementen tussen de dagelijkse (onvolwaardige) voeding door. De TCM-therapeut is goed in staat door middel van gestructureerd toepassen van de principes van de Si Zhen tot omschrijvingen van de energetica te komen die zowel meer inzicht geven in het westerse gebruik van medicatie en therapie als in de manier waarop er integraal kan worden ingespeeld op de verschillende processen. 


Tijdens de uitgebreide workshop wordt de energetica van vele behandelmethoden – waaronder ook verscheidene alternatieve therapieën zoals multivitaminen, voedingssupplementen, OTC-hormoonpreparaten – besproken.  Daarnaast zullen enkele medicijngroepen uitvoerig worden behandeld, zoals de antibiotica, cholesterolverlagers, antihypertensiva, orale anticonceptiva, antidepressiva, tranquilizers, antipsychotica, immunomodulatoren en NSAID’s.


Hoewel de reguliere zorg uitstekend in staat is functioneel te werken op korte termijn, blijken het vaak de praktische conceptuele eigenschappen van TCM te zijn die een lange-termijn aanpak effectiever en efficienter maken. Edgar Vossen zal u enthousiast en gestructureerd uit de doeken doen, hoe de klassieke concepten van de Shang Han Lun, Wen Bing en Pi Wei Lun ook nu nog functioneel kunnen worden toegepast op moderne vraagstukken van infectieziekten, immunisatie, toxiciteit en medicijn-interacties.  Het zal u minstens nét zo enthousiast maken over de onschatbare waarde die de TCM ook in het moderne aanbod van zorgverlening blijkt te hebben.


U kunt zich inschrijven:

18-19 april 2009: “TCM therapie naast westerse medicatie”

28-29 maart 2009: “Advanced Yi Jing”

18 april 2009: “Gewichtsvermindering met Tuina”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl