De kunst van het onderhouden van het leven

De kunst van het onderhouden van het leven

De kunst van het onderhouden van het leven

Zwangerschap – geboorte – voeding – bestemming – bevorderen van het herstellend vermogen van het lichaam, het zijn aspecten van het leven die volgens vele mensen uit het westen met gezondheid te maken hebben.  Gezondheid waar we (zoals zelfs verwoord in de rechten van de Mens) recht op menen te hebben.

Volgens de mensen uit het oosten is gezondheid iets dat we hebben meegekregen in de vorm van levensenergie.  Een kostbare materie, die ons kwetsbaar maakt. Het onderhouden van die energie is een kunst, een levensvorm. Het begrijpen van die energie is het begrijpen van het levenswonder. 

International Lectures begint het nieuwe cursusseizoen met een aantal meerdaagse cursussen die dieper ingaan op de verschillende aspecten van waar het in de traditionele Chinese geneeskunde om gaat: het vinden van de balans waarop iedereen op individueel niveau verantwoordelijk kan zijn voor zijn gezondheid. Zo is voeding essentieel voor de behouden van gezondheid, Bu Ming (het voeden van de bestemming) voor het vinden van de levensenergie in jezelf, Tuina is een elementaire massagetechniek voor het reguleren van Yin en Yang waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken, tijdens zwangerschap krijgt het leven vorm en is er een nauw samenspel tussen twee levende wezens: moeder en kind.


Keuze genoeg om u als TCM’er verder te verdiepen in een van de talloze manieren waarop levensenergie zich aan ons manifesteert. Het stelt u in de gelegenheid, de kunst van het onderhouden van het leven beter te leren kennen zodat u hem in zijn ware aard kunt beoefenen. Voor uzelf en voor uw patiënten.


U kunt zich inschrijven:

18 september 2009 - 11 juni 2010: “Bu Ming - het voeden van de bestemming” (10 vrijdagen)

19 september 2009 - 10 januari 2010: “Traditionele Chinese voeding: praktische dieetleer” (5 weekenden)

19 september 2009 - 10 januari 2010: “Tuina Course” (5 weekenden) – voor acupuncturisten –

25-27 september 2009:  “Gestation and Pregnancy”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl