Op reis naar Chengdu

Op reis naar Chengdu

Op reis naar Chengdu

Van 21 maart t/m 3 april 2010 organiseert International Lectures voor TCM-therapeuten en studenten een reis naar Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, in het zuidwesten van de Volksrepubliek China. De reis staat onder leiding van Jan Schroën die lezingen en rondleidingen zal verzorgen.


Chengdu  telt meer dan 10 miljoen inwoners en wordt beschouwd als het economische, culturele en politieke centrum in Zuid-West China. Het stamt uit de derde eeuw voor Christus toen de koning van Shu zijn hoofdstad naar Chengdu (dat betekent: ‘wordt een hoofdstad’) verplaatste. De Qin-generaal Zhang Yi veroverde de stad in 316 voor Christus. Tijdens de Drie Koninkrijken (221-263) werd Chengdu de hoofdstad van het Koninkrijk Shu.


Op het programma staan o.a. een bezoek aan een TCM-ziekenhuis, TCM-museum, TCM-universiteit, Taiji praktijk, opleidingscentrum voor diergeneeskunde, Jinsha Museum, Pingle Old Town, Sansheng Painter Village, moderne kunst galerij, Chinese kalligrafie seminar,  een lunch met een Chinese familie, Leshan Big Buddha en het E’mai Shan klooster op de E’mei Mountain, Du Jian Yan Dam en Qingcheng Mountain, Sichuan Opera show in het Old Tea House, Ethical Dancing en Singing show en een panda fok- en researchcentrum. Er zal ook een lezing worden gehouden door een van de universitaire profs/medewerkers.


De kosten bedragen € 2475.


U verblijft in het  Chengdu Flower Hotel, vlakbij de TCM-universiteit, het Chengdu Wenhue Park met het Qingyang Palace, het Baihuatan Park en het People’s Park.


Mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan vóór 1 december contact met ons op: .

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl