Het Yin-Yang evenwicht: een fascinerend spel

Het Yin-Yang evenwicht: een fascinerend spel

Het Yin-Yang evenwicht: een fascinerend spel

De vloeistofbalans in de mens speelt een grote rol bij ziekteprocessen. Toch wordt er relatief weinig aandacht aan besteed tijdens de acupunctuur- en kruidenopleiding, terwijl vloeistofpathologieën bovendien ook nog eens moeilijk te diagnosticeren en te behandelen zijn.

Met Ankh-naalden is een behandelaar in staat, de energiestroom in de meridianen op non-invasieve manier op sederende of tonificerende manier te beïnvloeden.

De spiertest zoals we die kennen in de toegepaste kinesiologie is een uitstekend middel om via de signalen die het lichaam zelf geeft een energetische diagnose te stellen, de passende behandeling te bepalen en te controleren wat het effect van een (be-)handeling is.

Westerse kruidencombinaties zijn goed te gebruiken bij veel voorkomende chronische vermoeidheids- en uitputtingssyndromen waar veel mensen in onze westerse maatschappij in enigerlei vorm aan lijden.

Steeds meer kinderen hebben gedragsproblemen, zoals ADHD, autisme, opstandig gedrag waarvoor binnen de TCM verschillende behandelingen bekend zijn.


International Lectures organiseert dit voorjaar cursussen over al deze onderwerpen. De ene keer vernieuwend, de andere keer verhelderend en overzichtelijk, dan weer probleemgericht, dan weer vanuit therapeutisch oogpunt. Iedere cursus behandelt een fascinerend facet van het oneindige evenwichtsspel dat door Yin en Yang wordt gespeeld en waarmee het zich in de TCM-praktijk presenteert.  Het is aan de behandelaar de balans op te maken en de patiënt op de meest efficiënte manier te helpen, zijn Yin en Yang weer met elkaar in harmonie te brengen.


U kunt zich inschrijven:

29-30 januari 2010: “Vloeistofpathologie” | 12 maart en 2 april 2010: “Non-invasieve technieken met Ankh-naalden” | 13-14 maart, 10-11 april, 5-6 juni 2010: “Gepersonaliseerde acupunctuur” | 16-18 april 2010: “Treating Exhaustion and Burnout” | 23 april 2010: “Gedragsproblemen bij kinderen”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl