TCM: een bron van inspiratie

TCM: een bron van inspiratie

TCM: een bron van inspiratie

Traditionele Chinese geneeskunde is niet alleen een methode om mensen te genezen, het is ook een bron van inspiratie en levenswijsheid. Het inzicht in de samenhang tussen lichaam, geest en bezieling is ongekend. De kracht die er schuilt in het besef dat de natuurlijke omgeving en de interne systemen van het menselijk lichaam naadloos met elkaar samenhangen, is fenomenaal.


Jeremy Ross heeft zich door dat inzicht laten inspireren en een systeem ontwikkeld waarmee hij de oosterse energetische kwaliteiten van westerse kruiden in kaart heeft gebracht. Vervolgens heeft hij vele recepten samengesteld die kunnen worden toegepast in de dagelijkse TCM-praktijk. Kennis van deze recepten geeft acupuncturisten en herbalisten een waardevolle extra behandelmethode bij vele vaak voorkomende psychische en lichamelijke aandoeningen (bv. stress, burn-out, depressie, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, intestinale klachten). Tijdens zijn komende driedaagse cursus zal Jeremy 40 kruidencombinaties behandelen en aangeven, bij welke aandoeningen ze kunnen worden gebruikt, hoe ze moeten worden bereid en hoe ze veilig in de praktijk kunnen worden toegepast. Het zal u daarnaast ook leren, hoe u zich in de westerse wereld door de alom aanwezige oosterse kennis kunt laten inspireren.


Dr. John H.F. Shen heeft zich zo’n  dertig jaar geleden door de TCM laten inspireren tot het ontwikkelen van een uniek systeem voor de polsdiagnostiek. Dr. Leon Hammer heeft vervolgens Dr. Shen’s diagnostische bevindingen uitgewerkt tot een systematische en reproduceerbare methode, waarmee de verschillende dimensies van de pols tot in grote nauwkeurigheid kunnen worden beschreven. De TCM’er krijgt daarmee een krachtig diagnostisch gereedschap in handen waarop hij altijd kan vertrouwen. De cursus wordt gegeven door Sybill Huessen en Scott Tower. Beiden hebben bij Dr. Shen en Dr. Hammer gestudeerd, beiden  zijn internationaal hoofddocent van het Shen-Hammer Pulse System. Zij zullen u met veel enthousiasme laten kennismaken met de rijke informatie die er in de pols over lichaam, geest en bezieling aanwezig is.


U kunt zich inschrijven: 

1-3 oktober 2010: “40 Essential Herb Combinations for Acupuncturists and Herbalists”

10-15 november 2010 - 15-18 januari 2011: “The Shen-Hammer system of contemporary Chinese pulse diagnosis”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl