De kracht van innerlijke schoonheid

De kracht van innerlijke schoonheid

De kracht van innerlijke schoonheid

Afgelopen weekend sprak Dr. Yair Maimon (Refuot Integrative Medical Center, Tel-Aviv, Israel) op het 7th World Congress of Chinese Medicine 2010 in Den Haag voor een enthousiaste groep luisteraars over de Zeven Emoties en hun effect op de Qi en Shen. 


Op 26 en 27 maart 2011 zal hij op uitnodiging van International Lectures een cursus geven waarbij de ‘Wortel van de Spirit’ centraal staat. Op deze plek is de oorsprong van het leven van een patiënt geworteld en bevindt zich zijn innerlijke kracht. Tijdens de cursus zal Dr. Yair Maimon uitleggen hoe de Shen en het psychisch welbevinden met elkaar samenhangen. Hij zal de belangrijkste diagnostische hulpmiddelen behandelen, waaronder het eenvoudig observeren van ogen en gelaatskleur en het goed luisteren naar de wil en de kracht van de patiënt en naar zijn innerlijke schoonheid.


Aan de hand van vele klinische voorbeelden zal op een eenvoudige manier inzicht worden verschaft in de betekenis van onder meer gebeurtenissen uit het verleden, prenatale ervaringen, de invloed van ouders en trauma’s uit de kindertijd. Hierdoor zal de cursist inzicht krijgen op welke kernachtige manier psychologische aandoeningen kunnen worden behandeld, waarbij er van de wortel van de Spirit wordt uitgegaan. Speciale aandacht zal worden geschonken aan de eenpunts-acupunctuurbehandeling waarmee snelle genezing kan worden verkregen.


De cursus zal de TCM’er effectieve klinische hulpmiddelen geven waardoor hij psychologische aandoeningen sneller en beter kan behandelen. Het zal tot dieper inzicht leiden in de functie van bepaalde punten, zoals GB13 (‘ben Shen’ wortel van de Spirit) en de 13 ghost-punten van Sun Si-Miao. En niet in de laatste plaats geeft het de TCM’er een nieuwe manier waarop hij zijn patiënten kan benaderen.


U kunt zich inschrijven: 

26-27 maart 2011: “Shen and the Treatment of Psychological Disorders”


Voor meer informatie en inschrijvingen: www.internationallectures.nl

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl