The beauty of 5-element facial acupuncture

The beauty of 5-element facial acupuncture
The beauty of 5-element facial acupuncture
10-12 dec 2021 en 28-30 jan 2022
12.30-18.00 uur (dag 1, 4), 10.00-17.00 (dag 2, 3, 5, 6)

'6-daagse cursus om de juiste diagnostische vaardigheden en naaldtechnieken te leren om de natuurlijke schoonheid van het gezicht te ontdekken'.LET OP: Het eerste weekend is verplaatst van 26-28 november 2021 naar 10-12 december 2021


Tijdens deze cursus leert u

 • Geavanceerde pijnloze naaldtechnieken voor het gezicht
 • 5-elementen constituties en constitutionele acupunctuur
 • Analyse van gezichtsuitdrukkingen volgens TCM en moderne psychologie
 • Cosmetische gezichtsbehandelingen
 • Herkennen en oplossen van emotionele stagnatie van lichaam en gezicht
 • Terugbrengen van de shen en natuurlijke schoonheid in het gezicht


Het gezicht is een open boek.

Als mensen last hebben van diepe emotionele stagnatie en een negatieve kijk op het leven, dan is dat te zien! Je hoeft alleen de lijnen, vormen en kleuren maar te lezen die de onevenwichtigheden weerspiegelen waarmee ze op een fysiek, emotioneel en spiritueel niveau te maken hebben.

Hetzelfde geldt als je open en harmonieus bent: je hebt een gezicht dat je persoonlijke innerlijke harmonie en natuurlijke schoonheid volop laat zien.


Tijdens deze cursus leert u gezichtsdiagnostiek en -naaldtechnieken waarmee u de lichamelijke onevenwichtigheden in het gezicht kunt leren begrijpen en behandelen. Daarbij maakt u gebruik van de innerlijke vreugde en uiterlijke schoonheid van uw patiënten. De behandelmethoden die u leert en beoefent gedurende deze cursus maken diepe emotionele stagnaties en een negatieve kijk op het leven los en ze zorgen voor het openen en harmoniseren op een fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Dit transformatieproces vindt plaats dankzij een unieke combinatie van gezichts- en 5-elementen acupunctuur.


Diagnose, behandeling en innerlijke rust

Acupunctuur van het gezicht vereist veilige naaldtechnieken en unieke vaardigheden die op een gedegen theoretische basis zijn gebaseerd. Op de cursus werken we met zowel gezichtsspiermotorpunten als met klassieke acupunctuurpunten om het gezicht te harmoniseren en emotionele stagnaties op te lossen. Met specifieke pijnloze naaldtechnieken en combinaties van bepaalde lichaams- en gezichtspunten keert het gezicht terug naar haar eigen natuurlijke schoonheid. De technieken zorgen ervoor dat het gezicht en de shen vreugde, jeugdigheid, innerlijke rust en vitaliteit uitstralen door het behandelen van zowel externe pathogenen zoals kou, wind en hitte, en stress-gerelateerde emoties zoals verdriet, angst, zorgen, pijn en frustratie, die stuk voor stuk sporen achterlaten op het gezicht.


Een praktische cursus met veranderende gevolgen

Het teweegbrengen van een verandering van emotionele stagnatie naar natuurlijke schoonheid op zo’n diep innerlijk niveau vergt meer dan een oppervlakkige cosmetische acupunctuurtechniek. Het is een combinatie van de oudste technieken van de Gele Keizer, de 5-elementen traditie van schoonheid én de laatste westerse wetenschappelijke kennis over acupunctuur en gezichtsspieren en huidvernieuwing.


Doelgerichte naaldbehandeling met kennis van zowel TCM als de meer moderne westerse benaderingen van de manier waarop de gezichtsspieren en het huidweefsel reageren, hebben veranderende resultaten tot gevolg op een fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Tijdens de cursus zult u deze veranderingen in de praktijk ervaren. We nemen vóór en na-foto's van alle deelnemers, dus u kunt de veranderingen die optreden in uw gezicht als gevolg van de behandelingen tijdens de cursus zelf waarnemen.


Cursusmateriaal / werkboek

Het cursusmateriaal is grafisch zorgvuldig uitgewerkt, zodat u de kennis gemakkelijk kunt leren en toepassen in de klinische praktijk. Gezichtsanatomie, puntlokalisatie en naaldtechnieken zijn goed gedefinieerd voor meer dan 15 gezichtsspieren, voor elke disbalans van het gezicht worden de behandelingsprotocollen tot in detail beschreven. Gezichtsdiagnostiek in relatie tot lijnen, emoties, gelaatsuitdrukkingen, kleuren en gezichtssymmetrie zijn volledig uitgewerkt evenals de manier waarop u gezichtsmaskers en massagetechnieken in elke situatie kunt toepassen.


Het cursusmateriaal is opgezet als een werkboek. U kunt eenvoudig alle details opzoeken, voortdurend uw vaardigheden verbeteren en deze toepassen bij de patiënten in uw kliniek.


Wat kunt u uit deze cursus halen?

Deze cursus biedt u als acupuncturist unieke behandelingsmogelijkheden die meteen na afloop van de cursus kunnen worden toegepast en geïntegreerd in uw reguliere praktijk.

U kunt gezichtscosmetische acupunctuur op vele manieren in uw praktijk toepassen, bijvoorbeeld als losstaande behandeling, maar u kunt de cosmetische naaldtechnieken ook integreren in uw normale acupunctuurbehandelingen. Hoe dan ook, uw patiënten zullen een diepe emotionele transformatie ervaren, samen met de vreugde en voldoening van innerlijke harmonie en een mooi gezicht.


Op een persoonlijk niveau leert u uw eigen 5-elementen constitutie kennen en wat de lijnen, vormen en kleuren over ú zeggen, zodat u de behandelingstechnieken ook op uzelf kunt toepassen en van de transformatie kunt genieten.

Gezichtscosmetische acupunctuur is ook populair in de media en bij het publiek, dus u kunt uw nieuw verworven vaardigheden ook zakelijk gebruiken en uw kliniek er mee promoten.


Cursusinhoud

De cursus is opgesplitst in twee gedeelten, zodat u in uw kliniek en werkomgeving enige tijd hebt om de technieken te beoefenen die u in Deel 1 hebt geleerd, zodat u zich veilig en zeker voelt voor u met Deel 2 verder gaat om met naalden gezicht en nek te behandelen.


Om voor optimale leeromstandigheden te zorgen zullen er twee supervisors aanwezig zijn terwijl u de naaldtechnieken aanleert.


Over de supervisors

Nicholas van Bergen Garner is in 1994 afgestudeerd als acupuncturist aan het Scandinavian College of Acupuncture, heeft een Bachelor of Physiotherapy van de Universiteit van Kopenhagen en heeft een Master of Science degree verkregen van het Northern College of Acupuncture in York, Engeland en van de Middlesex University in Londen, Engeland voor zijn onderzoek naar gezichtsuitdrukkingen en emotionele aandoeningen, m.n. angst. Hij heeft 25 jaar klinische en onderwijservaring, beoefent acupunctuur in Kopenhagen, Denemarken, en is de oprichter en dagelijkse leider van de Copenhagen Acupunctures school.


Lisa Garner Wright is in 2012 afgestudeerd als acupuncturist en heeft een diploma Master Kinesioloog en Chiropractor voor paarden. Ze is opgeleid als facial reader en is gespecialiseerd in gezichtsacupunctuur. Ze beoefent acupunctuur in Kopenhagen, Denemarken en geeft les in acupunctuur voor niet-afgestudeerden aan de Copenhagen Acupuncture School en geeft lezingen aan postdoctorale studenten in zowel gezichts- als cosmetische acupunctuur.


Inhoud van Deel 1

Op de eerste dag krijgt u les in de anatomie van de gezichtsspieren en het huidweefsel, en wordt de theoretische achtergrond van het diagnosticeren en het toepassen van behandelingen uitgelegd. We diagnosticeren gezichten, kijken naar gezichtssymmetrie en voeren een eenvoudige behandeling uit om het gezicht te openen. U zult ook kijken naar uw 5-elementen constitutie.


Dag 2 werken we praktisch met verschillende aspecten van het gezicht zoals uitgezakte wangen, het verlies van de lach in het gezicht, hangende oogleden, verkleuringen, kaakspanning en problemen die uit de nek afkomstig zijn.

Dag 3 richt zich op gezichtslijnen, waarom we ze hebben, en hoe we ze kunnen behandelen met behulp van naalden, maskers en specifieke massagetechnieken.


Inhoud van Deel 2

We bespreken emotionele problematiek zoals angst, hoe we deze op een dieper niveau kunnen oplossen en hoe we het gezicht met gezichts- en TCM acupunctuur terug kunnen transformeren naar zijn natuurlijke schoonheid. Er worden ook behandelingsvoorbeelden gegeven.


Op dag 5 en 6 zullen de naaldtechnieken worden geoefend waarmee u de gestagneerde emoties kunt transformeren die op dag 4 zijn behandeld. Tot slot zullen de belangrijkste onderdelen van de gezichtscosmetische acupunctuur nogmaals kort worden besproken en samengevat, zodat wij er zeker van zijn dat u vol enthousiasme en vertrouwen klaar bent om deze behandelmethode in uw praktijk toe te passen.


Voorbeeld

In onderstaande YouTube-filmpjes legt Nicholas uit dat als de Liver Qi teveel wordt gebruikt, dat dan als een gevolg daarvan de 'Worry line' zichtbaar wordt in het gezicht als een teken van vastberadenheid, focus en sterke wil.
Na de behandeling is de 'Worry line' verdwenen en de Liver Qi stagnatie in het lichaam opgelost.

1. Behandelplan en definitie van de 'Worry lines' (klik op de afbeelding om te bekijken)


2. Behandeling van de 'Worry lines' (klik op de afbeelding om te bekijken)


3. Resultaat van de behandeling (klik op de afbeelding om te bekijken)

Locatie
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Tel: +31 346 351755

LET OP:


Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten volgt de maatregelen en adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM met betrekking tot het coronavirus (COVID 19) die gelden voor ieder hotel in Nederland en vraagt uw medewerking bij het volgende:
 • Deelnemers van een conferentie ontvangen voorafgaand via de organisatie van hun bijeenkomst een gezondheidscheck.
 • Bij aankomst vragen we u direct bij de ingang van het gebouw van je bijeenkomst om je coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen. Zonder coronatoegangsbewijs is toegang tot het hotel helaas niet mogelijk.
 • Een coronatoegangsbewijs is 24 uur geldig. Na 24 uur kunnen wij opnieuw om een coronatoegangsbewijs vragen.
 • Alle bijeenkomsten zijn toegestaan op basis van de volledige capaciteit van de zaalruimtes. Er hoeft geen afstand te worden gehouden en er is geen maximum aantal personen.
 • Alle zalen zijn uitgerust met een ‘hygiënestation’ dat is uitgerust met desinfectiemiddel, tissues en schoonmaakdoekjes.
 • Het gebruik van airconditioning is volgens het RIVM in alle ruimtes toegestaan.
 • Op drukke dagen zullen wij groepen vragen om hun pauzes te spreiden, zo voorkomen wij rijvorming bij de openbare ruimtes.
 • De zalen worden goed geventileerd.
 • Wij vragen u om zoveel mogelijk contactloos (met pin of creditcard) te betalen.
Taal
Engels
Prijs
€ 1145

Early Bird t/m 1 november 2021, incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2, 3, 5, 6); daarna € 1255 incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2, 3, 5, 6)

Prijs betaling in termijnen
€ 1155

Early Bird t/m 1 november 2021, incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2, 3, 5, 6); daarna € 1265 incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2, 3, 5, 6)


Termijnen Early Bird

termijn 1: 26 november 2021; termijnbedrag Early Bird € 296,25

termijn 2: 13 december 2021; termijnbedrag Early Bird € 286,25

termijn 3: 30 december 2021; termijnbedrag Early Bird € 286,25
termijn 4: 16 januari 2022; termijnbedrag Early Bird € 286,25

Termijnen als inschrijving ná 17 oktober 2021

termijn 1: 26 november 2021; termijnbedrag € 323,75

termijn 2: 13 december 2021; termijnbedrag € 313,75

termijn 3: 30 december 2021; termijnbedrag € 313,75
termijn 4: 16 januari 2022; termijnbedrag € 313,75
Vereiste voorkennis

Basis TCM

Doelgroep

Acupuncturisten, student acupunctuur

Geaccrediteerd door

Accreditatie is verkregen van NVA (code AT), NWP (licenties Acupunctuur en Shiatsu) en Zhong (Categorie 1, 39 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.


© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl