Applying the Wisdom of the 12 Chinese Animals to Acupuncture Treatment

Applying the Wisdom of the 12 Chinese Animals to Acupuncture Treatment
Applying the Wisdom of the 12 Chinese Animals to Acupuncture Treatment
8 en 9 mei 2021
10:30-18:00 uur

met speciale bonussenSPECIALE EXCLUSIVE BONUSSEN VOOR DEELNEMERS AAN DE CURSUS


Singing Dragon biedt deelnemers aan de cursus een speciale korting van 25% bij aanschaf van het boek "Shamanism and Chinese Medicine" van CT Holman. Na inschrijving voor de cursus krijgt u van IL een exclusieve kortingscode die u kunt gebruiken als u CT Holman's boek aanschaft op de website www.singingdragon.com. Het boek bevat niet alleen de inhoud van deze webinar maar ook vele interessante onderwerpen die u een dieper inzicht geven in de oude sjamanistische behandelmethoden die ooit deel uitmaakten van Chinese geneeskunst, waaronder visualisaties, verbale healing en sjamanistisch drummen, evenals methoden voor zelfgenezing en andere medische behandelingen.

CT Holman biedt deelnemers aan deze webinar een gratis downloadcode aan voor zijn cd "Chinese Medicine Drum Treatments". U krijgt deze downloadcode nadat u zich voor de webinar hebt ingeschreven. Aangezien de webinar het nodige drumwerk bevat, zal deze cd uiterst nuttig voor u zijn.Introductie

Hoe meer we de universele Qi begrijpen die ons omringt en in ons leeft – waar hij zorgt voor ons fysieke, emotionele en spirituele evenwicht –, hoe beter we begrijpen hoe deze energieën ons kunnen helpen voorkomen dat we uit balans raken en hoe ze ons evenwicht herstellen als onze Qi verstoord is.

De oude beoefenaars van de Chinese geneeskunde hebben ons hierover uitstekende kennis nagelaten, zoals de concepten yin/yang, de drie schatten, vijf elementen en zes qi.

Maar het mag geen wonder heten dat de Chinese geneeskunde, na zoveel politieke invloeden te hebben overleefd tijdens haar eeuwenoude leven, in de loop der tijd delen van haar belangrijkste informatie is kwijtgeraakt, vooral met betrekking tot het spirituele aspect. Na de Chinese Culturele Revolutie, en in de jaren daarna, ontstond de Traditionele Chinese geneeskunde TCM in een poging om de bestaande Chinese informatie te verwesteren. De afgelopen tijd worden in het westen alleen die delen van de Chinese geneeskunde erkend die door evidence based onderzoek kunnen worden verklaard. Hedendaagse wetenschappers beschouwen veel van de spirituele concepten als bijgelovig of ouderwets en negeren de kennis daarover volledig.

Maar men kan niet simpelweg belangrijke delen van de grote kennispuzzel, zoals de spirituele verbinding, wegsnijden en verwachten dat de Chinese geneeskunde nog steeds hetzelfde blijft werken of zonder die essentiële stukken is te begrijpen. Die stukken zijn onmisbaar om de Chinese geneeskunde ten volle te begrijpen, in elk aspect.

De wijsheid van de 12 Chinese dieren

Tijdens deze praktische en onderhoudende cursus bespreekt CT Holman de klinische toepassing van de eeuwenoude kennis van de Chinese dierenriem. Deze informatie wordt al vele jaren gebruikt door Chinese sjamanen (beoefenaars die de kosmische qi gebruiken voor genezing, kennis en inzicht) en is buitengewoon nuttig bij het bereiken van effectieve diagnostische en behandelingsresultaten in de dagelijkse praktijk.

Deze oude beoefenaars gebruikten de Chinese dierenriem bestaande uit 12 dieren om ziekten te diagnosticeren en te behandelen. De dieren symboliseren persoonlijkheidskenmerken, windrichtingen, kleuren, maanden, segmenten van twee uur, orgaansystemen, voedselkeuzes, weerpatronen en acupunctuurkanalen. Deze informatie werd gebruikt om ziektepatronen te voorspellen, te anticiperen op emotionele onevenwichtigheden, voedingsaanbevelingen te doen en voorschriften voor acupunctuurpunten te ontwerpen.


© Image from Shamanism in Chinese Medicine by CT Holman, Artist: Tammy Anderson.

CT Holman presenteert een eenvoudig te gebruiken methode om patiënten te behandelen op basis van de maandelijkse Qi. De maand februari wordt bijvoorbeeld vertegenwoordigd door Tijger. Tijger wordt geassocieerd met onweer, opwelling van energie, dankbaarheid, woede, migraine, de galblaas, drievoudige warmer en longacupunctuurkanalen. Deze associaties geven inzicht in welke ziekten en emoties in februari veel voorkomen en welke acupunctuurkanalen het lichaam, de geest en de spirit efficiënt en effectief harmoniseren.

CT Holman zal video's laten zien om puntlocaties en naaldtechnieken te demonstreren. Hij zal ook drum healing uitvoeren en bespreken hoe de kennis van de dierensymboliek kan worden gebruikt om jaarlijkse voorspellingen te doen.

Na de cursus kunnen de studenten deze wijsheid van de 12 dieren onmiddellijk op een eenvoudige manier in hun praktijk toepassen. Ze zullen verschillende belangrijke puntencombinaties leren kennen voor de verschillende maanden van het jaar, verschillende behandelmethoden met voeding, en behandelingen voor diverse aandoeningen, waaronder slapeloosheid, angst, diverse aandoeningen van het bewegingsapparaat, diverticulitis, allergieën en hepatitis. De deelnemers zullen een beter begrip krijgen van iemands verbinding met universele energie en hoe ze kunnen harmoniseren met deze energieën. Dat is precies waar het in de Chinese geneeskunde toen, eeuwen geleden, om draaide en wat nu vaak wordt gemist door therapeuten in de Chinese geneeskunde.

De informatie van deze cursus is afkomstig van CT's tien jaar durende studie onder Master Zhongxian Wu en CT's leerboek Shamanism in Chinese Medicine.

Dagindeling

Het eerste gedeelte van iedere dag zal via een vooraf opgenomen webinar plaatsvinden. Dit vanwege het tijdsverschil van 7 uur met de Verenigde Staten. Op de laatste 1,5 uur van iedere cursusdag zal CT Holman via een internetverbinding live lesgeven en vragen beantwoorden.

Boeken van CT Holman

In juli 2020 verscheen bij uitgeverij Singing Dragon van CT Holman het boek "Shamanism in Chinese Medicine" - Applying Ancient Wisdom to Health and Healing, met een voorwoord van Master Zhongxian Wu; ISBN print: 9781787751378; ISBN eBook: 9781787751385.Boek "The Treatment of Emotional Trauma with Chinese Medicine"

In 2017 verscheen het boek "The Treatment of Emotional Trauma with Chinese Medicine" - Integrated Diagnostic and Treatment Strategies, uitgegeven door Singing Dragon, met een voorwoord van Lillian Bridges; ISBN print: 9781848193185; ISBN eBook: 9780857012715.

Locatie

Online webinar

Taal
Engels
Prijs
€ 314

Dankzij Singing Dragon krijgen deelnemers een kortingscode van 25% voor het boek "Shamanism and Chinese medicine" die exclusief op de website van Singing Dragon te gebruiken is.

Deelnemers krijgen ook een gratis downloadcode aangeboden door CT Holman voor zijn cd "Chinese Medicine Drum Treatments". Omdat het webinar nogal wat drumwerk bevat, zal de cd uiterst nuttig voor u zijn.

Vereiste voorkennis

Basis TCM.

Doelgroep

Acupuncturisten, herbalisten, tuina therapeuten, shiatsu therapeuten, laatste jaar TCM, studenten acupunctuur, studenten herbalist, studenten tuina, studenten shiatsu.

Geaccrediteerd door

Accreditatie is goedgekeurd door NVA (code AT), NWP en Zhong (categorie 3, 14 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl