Master the Point Combinations: Point Combinations for the Pin Yin Names, Eight Extraordinary Vessels and associated concepts

Master the Point Combinations: Point Combinations for the Pin Yin Names, Eight Extraordinary Vessels and associated concepts
Master the Point Combinations: Point Combinations for the Pin Yin Names, Eight Extraordinary Vessels and associated concepts
18-20 september 2020
12:30-18 uur (dag 1) | 10-17 uur (dag 2 en 3)

geannuleerd

Master the Point Combinations serie

Na bijna twee jaar bezig te zijn geweest met het plannen, onderzoeken en vervolgens schrijven van het boek The Principles and Practical Application of Acupuncture Point Combinations (is in september 2019 door Singing Dragon uitgegeven), ben ik nu in de gelegenheid om gedurende deze workshopserie, waar ik erg enthousiast over ben, een aantal thema’s van de Chinese geneeskunde en hun puntcombinaties aan u uit te leggen en met u te oefenen.


Acupunctuurpuntcombinaties kunnen vanuit een breed scala aan perspectieven/hoeken worden gebruikt, afhankelijk van de lichamelijke of geestelijke klacht die de patiënt aan u presenteert. Het kiezen van het juiste perspectief is daarom bij elke patiënt een uitdaging. De kans op de juiste keuze is het grootst als u leert te begrijpen waarom puntcombinaties verschillen in hun effect en effectiviteit.


Deze workshopserie is ontworpen om u een groter inzicht te geven in wat puntcombinaties tot zo’n geweldige therapeutische tool maakt. U zult dit leren begrijpen via theoretische uitleg en vele praktische toepassingen van tientallen verschillende puntcombinaties. Dit zal u helpen een betere therapeut te worden die niet zozeer zal vertrouwen op ‘trial and error’, maar eerder op uw diepe inzicht van hoe u op het juiste moment de juiste puntcombinatie moet kiezen en gebruiken.


Dit roept natuurlijk de vraag op: ‘Wat is de juiste puntcombinatie op het juiste moment?’ Het antwoord hangt af van de juiste diagnose. Tijdens deze workshops zult u ook steeds beter leren begrijpen hoe diagnose en mogelijke puntcombinaties hand in hand gaan.


Driedelige workshopserie

De workshopserie is opgedeeld in drie delen, allemaal op eenzelfde niveau. Deze serie is niet ontworpen zoals sommige anderen, waar ze een beginnend, midden en geavanceerd niveau hebben. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten profiteren van mijn werk, zodat tijdens elk deel van de workshopserie veel verschillende puntcombinaties zullen worden besproken, die allemaal van een gelijksoortig niveau zijn.


Hoe meer workshops u bijwoont, hoe beter u natuurlijk zult worden in het beheersen van de acupunctuurpuntcombinaties.

Elk van de drie delen van de serie heeft een eigen omschrijving die specifiek schetst wat er tijdens de drie dagen van de workshop wordt geleerd. In totaal zijn er 40 concepten voor acupunctuurpuntcombinaties die stuk voor stuk zijn getheoretiseerd en vervolgens praktisch uitgewerkt voor elk van de drie workshops. Vandaar dat ik van mening ben, dat hoe meer workshops u bijwoont, hoe beter u zult worden in het werken met acupunctuurpuntcombinaties. Oefening baart kunst, nietwaar?


Tot slot moeten we onszelf eraan blijven herinneren dat het uiteindelijk allemaal om Qi gaat. Hoe meer u naar de diagnostische Qi luistert, hoe meer u begrijpt van wat energetisch in beweging moet worden gebracht om de natuurlijke Qi van de patiënt te herstellen. En als u weet wat op welk niveau energetisch in beweging moet worden gebracht, kunt u de juiste puntcombinatie voor die patiënt op dat ene moment kiezen; hoe perfect is dat?


Hoe de workshop wordt gepresenteerd

De workshops omvatten zowel theorie als praktische leerstijlen, waaronder:


1. Theorie:

 • Elk van de drie dagen is opgedeeld in verschillende thema’s binnen de Chinese geneeskunde die allemaal ontworpen zijn om de deelnemers een beter begrip te geven van hoe men acupunctuurpuntcombinaties kan leren beheersen.
 • In geen enkel stadium is de inhoud van de workshop ontworpen om buiten het bereik van één van de aanwezigen te liggen, ongeacht hun niveau.
 • Casestudies zullen op verschillende punten in het theoriegedeelte worden geïntroduceerd. Deze zijn ontworpen om aanwezigen een 'real life' klinisch voorbeeld te geven van hoe de verschillende thema's werken.
 • Gedurende de drie dagen is er voldoende gelegenheid voor Vraag en Antwoord (Q en A).


2. Praktijk:

 • De docent zal enkele acupunctuurpuntcombinaties demonstreren.
 • Deelnemers krijgen volop gelegenheid om de demonstraties te observeren en deze acupunctuurpuntcombinaties praktisch toe te passen. Dit kan gedaan worden door op zichzelf, andere deelnemers en mogelijk de docent zelf te oefenen.


Weekend 3: Point Combinations for Pin Yin Names, Eight Extraordinary Vessels and associated concepts


Verwacht kennisniveau

Het is raadzaam om voldoende basiskennis te hebben voordat u de workshop komt bijwonen. Het is geen absolute vereiste, maar het zal het gemakkelijker maken om de workshop te volgen. Alle onderwerpen worden schriftelijk aangeleverd en zullen kort of gedetailleerd door mij vóór elke praktische toepassing worden besproken.


Ik verwacht dat u enigszins bekend bent met het volgende:

 • Locaties en naaldtechnieken voor de 161 punten waarvan ik u aanraad ze van tevoren te bestuderen. Deze punten worden u na uw inschrijving in een apart document toegestuurd.
 • Back Shu/Front Mu/Yuan Source punten.
 • Qi Jing Ba Mai (Eight Extraordinary Vessels).
 • Qi Qing (Seven Emotions).
 • Wu Shen (Five Spirits).
 • Wu Xing (Five Element) Archetypen.
 • Basis anatomische termen die betrekking hebben op het lokaliseren van acupunctuurpunten. Ook andere termen die worden gebruikt om acupunctuurpunten op te lokaliseren, zoals distaal en proximaal, lateraal en mediaal, anterieur en posterior, superieur en inferieur, palmair en dorsaal, radiaal en ulnair, enzovoort.
 • Een begrip op basisniveau van de proportionele metingen die worden gebruikt om acupunctuurpunten te lokaliseren. De afstand tussen de elleboogplooi en de polsplooi is bijvoorbeeld 12 cun.
 • Ben bereid om naalden op andere mensen te gebruiken en om door anderen te worden geprikt tijdens de workshop.


Cursusinhoud

Ik zal relevante documentatie geven voor de volgende acupunctuurpuntcombinaties en deze met u bespreken:

 • Pin Yin names.
 • Corresponding/Mirroring.
 • Left/Right.
 • Front/Back.
 • Whole Body.
 • Figure Eight.
 • Bright Foyer, Watchtower, Court, Fence and Shield.
 • Back Shu/Front Mu/Yuan Source points.
 • Host/Guest.
 • Kidney Spirit Gate.
 • Qi Jing Ba Mai (Eight Extraordinary Vessels).
 • Qi Qing (Seven Emotions).
 • Wu Shen (Five Spirits).
 • Wu Xing (Five Element) Archetypes.


Mocht het u niet in één keer helemaal duidelijk zijn wat tijdens de workshop wordt besproken: er zijn mogelijkheden genoeg om vragen te stellen. Ik zal u ook mijn e-mailadres geven zodat u in de toekomst contact met mij kunt opnemen, mocht dat nodig zijn.


Zelfs als u niet aan alle bovenstaande kennisverwachtingen kunt voldoen, dan nog bent u van harte welkom in de workshop, zolang u maar enige basiskennis hebt van Chinese geneeskunde en naaldtechnieken.


Het zal echter duidelijk zijn, dat u met een goede voorbereiding meer uit de workshop zult kunnen halen. Het is echt een geweldige workshopserie, al zeg ik het zelf, en ik weet zeker dat u veel nieuwe en interessante vaardigheden en ideeën zult leren die u bij uw toekomstige behandelingen zult kunnen gebruiken.


Dus meld u aan voor deze workshop die u gewoonweg móet bijwonen. U zult blij zijn dat u dat hebt gedaan, maar wat nog belangrijker is, uw patiënten zullen dat zeker ook zijn!


David Hartmann
OPMERKING: Mijn boek met de titel ‘The Principles and Practical Application of Acupuncture Point Combinations’ zal tijdens de workshops voor een gereduceerde prijs beschikbaar zijn.


Locatie
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Tel: +31 346 351755
Taal
Engels
Prijs
€ 579

incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3)Vereiste voorkennis

Basis TCM.

Doelgroep

Acupuncturisten, student acupunctuur, TCM-behandelaren die werken met acupunctuurpunten.

Geaccrediteerd door

Accreditatie zal worden aangevraagd bij NVA, NWP en Zhong.

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

geannuleerd
© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl