Abdominal acupuncture

Abdominal acupuncture
Abdominal acupuncture
15-17 maart 2019
10:00 - 17:00 uur

Het toepassen van abdominale acupunctuur bij de behandeling van aandoeningen, het harmoniseren van de Zang Fu en het versterken van de Yuan Qi is gebaseerd op de theorieën van het Taoïsme, de Traditionele Chinese Geneeskunde, de Bagua en de 5 Elementen.


De techniek is gebaseerd op de regulatie van de navel (Ren-8 Shenque) als centraal punt. Het wordt beschouwd als het eerste systeem van regulatie, de basis van het meridiaansysteem en de verdeling van Qi en Bloed door het hele lichaam. Hierdoor ontstaat er macroscopische controle. De ontwikkeling van het navel regulatiesysteem is verdeeld in twee systemen: het eerste systeem is gelocaliseerd in de oppervlakkige laag van de huid en wordt het perifere systeem (bewegingsapparaat) genoemd. Het wordt vertegenwoordigd door de Heilige Schildpad, die uit het meridiaan systeem bestaat. Het tweede systeem ligt in een diepere laag van het abdomen en wordt het viscerale of Zang Fu systeem genoemd. Het wordt vertegenwoordigd door de BaGua.


Het doel van de behandeling is lichaam en geest aan te passen, harmoniseren en opnieuw in evenwicht te brengen. Door de acupunctuurbehandeling te richten op het gebied van de buik en de navel kunnen alle lichaamsdelen worden behandeld, aangezien de energiestromen van het gehele lichaam in dit gebied samenkomen.


Abdominale Meridiaan Systeem AMS

De navel is het centrale punt van het lichaam. Het hoofd is gelokaliseerd op de top bij Ren-12 en de wervelkolom eindigt bij Ren-3. De bovenste ledematen beginnen bilateraal bij ST-24, wat overeenkomt met de schouders. De onderste ledematen beginnen bilateraal bij ST-26, wat overeenkomt met de heupen. Door middel van het stimuleren van specifieke acupunctuurpunten op de buik kunnen probleemgebieden worden bereikt, wat veelal tot onmiddellijke verlichting van de klachten van de patiënt leidt.


Verstevigen van Yuan Qi

Volgens de BaGua en de lokalisatie van de punten in het abdominale gebied, corresponderen Ren-12 en Ren-10 met het Vuur element, waarmee Nahemelse Qi, de Milt en de Maag kunnen worden getonifieerd. Ren-6 en Ren-4 corresponderen met het Water element, waarmee Voorhemelse Qi en de Nieren kunnen worden getonifieerd. Door het gebruik van deze basale puntencombinatie kunnen moeilijke en gecompliceerde gezondheidsproblemen goed worden behandeld.


Naaldtechniek

Het naaldgebruik is oppervlakkig en er is geen "de qi", waardoor de behandeling pijnloos is en door de meeste patiënten goed wordt verdragen.


Abdominale acupunctuur wordt steeds populairder in China en in het Westen door zijn efficiëntie bij de behandeling van chronische, langdurige aandoeningen zoals problemen van het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, duizeligheid, slapeloosheid, chronisch vermoeidheidssyndroom, spijsverteringsaandoeningen, enz.


Dag 1 en 2 bestaan uit theorie, dag 3 uit praktijk en een patiëntendemonstratie.


Opmerkingen

Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van een Tsunmeter.

 Ter info: Tuvia geeft tijdens de les een Tsunmeter in bruikleen, na afloop dient u deze weer in te leveren.

►Via de websites zoals www.acuprime.com of www.docsave.eu kunt u ook zelf een Tsunmeter aanschaffen. 

Advies is om dat na de les te doen.

►Bij de abdominal acupuncture wordt gebruik gemaakt van '0.22 X 40 needles with guide tube'. Gelieve deze naalden zelf mee te nemen naar de cursus. U zou o.a. contact op kunnen nemen met Euroherbs -  www.euroherbs.nl

►Acupuncturisten hebben de abdominal acupuncture 3-daagse van Tuvia Scott als zeer goed, uiterst effectief en buitengewoon waardevol beoordeeld!


===


Van Tuvia Scott is een artikel gepubliceerd in Huang Ti nr 3, nazomer 2011, getiteld: 'De navel als centrale kern - Abdominaal acupunctuur volgens De Heilige Schildpad en de Ba Gua'.

Klik hier als u het artikel van Tuvia Scott wilt lezen.


Op YouTube zijn twee filmpjes geplaatst.

Klik hier voor een Tuvia Scott-filmpje over puntlocatie.

Klik hier voor een Tuvia Scott-filmpje over de behandeling van een patiënt.


Locatie
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Tel: +31 346 351755
Taal
Engels
Prijs
€ 555
incl. koffie/thee/water/lunch
Indien u in 2 of 3 termijnen wilt betalen neemt u dan contact met ons op.
Vereiste voorkennis

Basis TCM.

Doelgroep

Acupuncturisten, laatste jaar studenten acupunctuur

Geaccrediteerd door

Accreditatie is verkregen bij NVA (code A), NWP (3 punten/dag) en Zhong (categorie 1, 18 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

© International Lectures | PO Box 1814 | NL-3800 BV Amersfoort | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl