David HARTMANN

David HARTMANN

David Hartmann, woonachtig in Brisbane, Australië, is acupuncturist en beoefenaar van Chinese geneeskunde sinds 1997. In 2009 behaalde hij een Masters of Acupuncture aan de Southern Cross University in Lismore, Australië.


David is een academicus aan het Endeavour College of Natural Health in Fortitude Valley, Australië, waar hij les geeft aan studenten Bachelor of Chinese Medicine.


David is daarnaast ook onderzoeker en schrijver en heeft een tekstboek geschreven met de titel Acupoint Dictionary 2e dat in 2009 werd uitgegeven door Elsevier Churchill Livingstone.


Onlangs is David door uitgeverij Singing Dragon gecontracteerd om een studieboek te schrijven met de titel The Principles and Practical Application of Acupuncture Point Combinations. De release voor dit boek is gepland voor september 2019.


David is spreker geweest op conferenties in de VS, Duitsland, Groot-Brittannië en Australië. Hij heeft ook zelfstandig seminars gegeven in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland. David heeft een schat aan kennis op het gebied van de Chinese geneeskunde en is voortdurend bezig met het onderzoeken en leren van nieuwe dingen. Hij heeft ook een speciale interesse in alles wat filosofisch is: Westers of Oosters, oud of modern. Hij is momenteel bezig met het schrijven van een historisch fictie-stuk met filosofie voorop en centraal in de verhaallijn.


David heeft een blogsite waar hij zijn onderzoeksresultaten neerzet, evenals enkele van zijn filosofische overpeinzingen. Hij heeft ook een website in productie.


Ten slotte heeft David ook een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek gedaan naar de Qi Qing (Seven Emotions) en de Wu Shen (Five Spirits) en ook daarover geeft hij heel graag lezingen.


© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl