Nicholas VAN BERGEN GARNER, PGDipAc MDAcC

Nicholas VAN BERGEN GARNER, PGDipAc MDAcC

Nicholas studeerde in 1994 af als acupuncturist aan het Scandinavian College of Acupuncture, behaalde het diploma fysiotherapie in 2000 en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de praktijk en als docent.


Hij is de oprichter en dagelijks leider van de Medital Klinic Danmark en de København og Aarhus Akupunkturskole en heeft een Master of Science degree verkregen van het Northern College of Acupuncture in York, Engeland en van de Middlesex University in Londen, Engeland voor zijn onderzoek naar gezichtsuitdrukkingen en emotionele aandoeningen, m.n. angst, als onderdeel van het verkrijgen van het Master of Science of Oriental Medicine diploma.


Dankzij zijn werk als fysiotherapeut, zachte weefsel behandelingen en het gebruik van ademhalingstechnieken is hij zich bewust geworden van het effect van emoties op het fysieke lichaam. Door de vele jaren klinische praktijk en het werken met verschillende naaldtechnieken in klinische case study trials heeft hij zich verdiept in het transformeren van diepe emoties en interne oorzaken van ziekte. Nicholas combineerde westerse en oosterse medische paradigma’s en naaldtechnieken, en is gespecialiseerd in constitutionele gezichtsacupunctuur door diverse trainingen in de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland en Vietnam. Eens per jaar reist hij naar Vietnam om met Vietnamese artsen te werken die een gemeenschappelijke visie delen over de innerlijk schoonheid die weerspiegelt in het exterieure, en die ervan overtuigd zijn dat acupunctuur symbolisch is voor het planten van een lotusbloemzaad in iedere patiënt en het te helpen groeien en bloeien.


Nicholas introduceert nieuwe combinaties van TCM, 5-fase acupunctuur en gezichtsspier gelaatkunde en uitdrukkingen in relatie tot emotionele aandoeningen.


© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl