Felicity MOIR

Felicity MOIR

Na het begin van haar carrière in het medisch onderzoek aan het Guy's Hospital, begaf Felicity Moir zich op het terrein van Chinese geneeskunde (TCM) toen ze daar de filosofische basis van de geneeskunde ontdekte tegelijk met de ontwikkeling van haar persoonlijk inzicht in de ecologie en de resonantie van het menselijk lichaam/geest/ziel met de omliggende wereld. Ze doet praktijk sinds 1980 na verdere opleidingen in de acupunctuur in Nanjing, China in 1982 en 1987 en in de Chinese kruidengeneeskunde in 1986.


Haar overstap naar het onderwijs begon in 1983 met de oprichting van de London School of Acupuncture and Traditional Chinese Medicine. Sinds 1995 is Felicity voornamelijk betrokken bij de ontwikkeling van een professionele opleiding in een universitaire context als een manier van ondersteuning van de professionalisering van geneeskunde. Ze was betrokken bij de totstandkoming van de opleiding als een Bachelor of Science (Honors degree) TCM Acupunctuur en verplaatste het naar de Universiteit van Westminster in 1997. Vervolgens heeft ze een Diploma in Qigong Tuina en een Master of Science in Chinese Herbal Medicine (CHM) tot stand helpen brengen. Door Felicity's interesse in het onderwijs is ze betrokken geraakt bij de Britse Acupunctuur Raad voor Accreditatie als een bezoekend panellid bij accreditaties; met een stoel van reviews en validaties aan de Universiteit van Westminster; als externe examinator in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland; en als redacteur voor de afdeling onderwijs van de Thieme Almanak van de Chinese Geneeskunde. Felicity zat in de stuurgroep die de Standaard voor de Acupunctuurpraktijk heeft ontwikkeld voor de beroepsorganisatie, de British Acupuncture Council.


Felicity geeft les op alle niveaus van de acupunctuur opleiding en op een aantal modules van de Master of Science. Ze is ook een klinisch docent aan de universitaire polikliniek. Deze keuze is volgens Felicity gebaseerd op het concept dat leren het best kan worden gedaan in een professionele omgeving. Laatste jaar studenten krijgen onder supervisie steeds meer verantwoordelijkheid voor patiënten met behulp van een reflectief model ter ondersteuning van hun professionele ontwikkeling. Voor haar Master of Science proefschrift heeft ze dit proces in beeld gebracht door het onderzoeken van haar eigen klinische manier van lesgeven waarbij ze een reflectieve methode gebruikte om haar persoonlijke kennis van het onderwijs aan volwassen studenten te belichten.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl