Tuvia SCOTT

Tuvia SCOTT

Tuvia Scott is van jongs af aan betrokken bij vechtsporten, tai ji en Qi Gong en begon een studie Chinese geneeskunde in Israël. Daarna volgde hij studies op het gebied van de 5 Elementen, Taoïstische Healing en abdominale acupunctuur in China, de VS en Europa. Sinds 1990 practiseert en onderwijst hij Chinese geneeskunde. Hij stichtte het Israëlische Center van Abdominal Acupuncture en geeft workshops in Israël en Europa.


Tuvia Scott was een van de eerste Chinese geneeskunde-beoefenaars die heeft bijgedragen aan de integratie van acupunctuur op de Pijn- en Revalidatie-afdelingen van Israëlische ziekenhuizen en is de afgelopen jaren betrokken bij diverse onderzoeken van abdominale acupunctuur en TCM.

Hij is officieel lid van de raad van bestuur van de Israëlische Association of Traditional Chinese Medicine en is momenteel directeur van de Chinese Geneeskunde-afdeling op de Campus Broshim School van Complementaire Geneeskunde van de Universiteit van Tel Aviv.


Van Tuvia Scott is een artikel gepubliceerd in Huang Ti nr 3, nazomer 2011, getiteld: 'De navel als centrale kern - Abdominaal acupunctuur volgens De Heilige Schildpad en de Ba Gua'.

Klik hier als u het artikel van Tuvia Scott wilt lezen.


Op YouTube zijn twee filmpjes geplaatst.

Klik hier voor een Tuvia Scott-filmpje over puntlocatie.

Klik hier voor een Tuvia Scott-filmpje over de behandeling van een patiënt.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl