Koko WEI

Koko WEI

Koko Wei behaalde in 2003 aan Chengdu TCM Universiteit in China haar doctoraal geneeskunde met als hoofdvak Geïntegreerde westerse en traditionele Chinese Geneeskunde. Na een jaar coschappen op de diabetes afdeling van een academisch ziekenhuis is zij zich gaan verdiepen in aandoeningen die ontstaan ten gevolge van de westerse voeding en leefwijze en hoe deze zijn te voorkomen. Hiertoe maakt zij gebruik van een combinatie van Chinese medische filosofie, westerse voedingsleer en systeembiologische onderzoekstechnieken. 

In 2005 kwam zij terecht aan de Universiteit van Wageningen, waar ze in 2007 een Master Degree of Science behaalde in Menselijke voeding en gezondheid.


Momenteel werkt zij bij TNO in Leiden aan een onderzoeksproject ‘Systeembiologische ontwikkeling van nieuwe diagnostische markers in stofwisselingsprocessen voor afscheiding van Diabetes type 2’.

Ze is lid van het Chinees-Nederlands Centrum voor preventieve en persoonlijke geneeskunde, die zich met name richt op het leveren van wetenschappelijk bewijs voor TCM-diagnostiek en interventie.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl