Elisabeth ROCHAT DE LA VALLÉE

Elisabeth ROCHAT DE LA VALLÉE

Elisabeth Rochat de la Vallée is geboren in Parijs in 1949.

Ze behaalde er Master Degrees in klassieken, literatuur en in filosofie en een Diplôme d’études approfondies in Chinees. In 1970 studeert ze Chinese taal, in samenwerking met pater Claude Larre. Van 1974-1975 verblijft ze in Taiwan waar ze Hedendaags Chinees studeert op het Hsin-chu Language Institute. Vanaf 1976 maakt ze, in samenwerking met pater Claude Larre en Dr. Jean Schatz, analyses van het Chinese Denken en van de klassieke medische teksten.


Elisabeth doceert sindsdien Chinees Denken aan het Ricci-Instituut in Parijs, waar ze secretaris-generaal wordt,  en de theoretische ondergrond van de Traditionele Chinese Geneeskunde aan het Ecole européenne d’Acupuncture.  Momenteel geeft ze les in Klassieke Chinese Filosofie (in het bijzonder het taoïsme), Klassiek Chinees en Traditionele Chinese Geneeskunde aan verschillende scholen en universiteiten in meer dan 14 landen.


Ze heeft talrijke boeken en artikelen geschreven, die onder meer zijn gepubliceerd in het Frans, Engels, Italiaans, en heeft zitting in vele vooraanstaande organisaties.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl