Peter FIREBRACE

Peter FIREBRACE

Peter Firebrace verkreeg een Bachelor of Acupuncture aan de International College of Oriental Medicine, Engeland en voltooide bijkomende studies aan de European School of Acupuncture in Parijs en de Colleges of Traditional Chinese Medicine in Chengdu en Peking. Hij was hoofd van de International College of Oriental Medicine van 1985 tot 1990 en doceerde op tal van locaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hij heeft ook vele artikelen geschreven in de Review of Oriental Medicine, en hij is mede-oprichter van het European Journal of Oriental Medicine en co-auteur van een A Guide to Acupuncture.


Zijn specialismen zijn de interactie tussen de Chinese filosofie en de Chinese geneeskunde, de invloed van Daoïsme en Confucianisme op het medische model, spirituele en emotionele aspecten in de Chinese geneeskunde, alchemie en Chinese geneeskunde, de tijdcycli van de Hemelse stammen en Aardse takken en de Yi Jing (64 patronen van verandering). Momenteel heeft Peter een acupunctuurpraktijk in Londen en geeft internationaal lezingen en cursussen.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl