Yair MAIMON

Yair MAIMON

Dr. Maimon is een internationaal bekende figuur op het gebied van Integratieve en Chinese Geneeskunde met meer dan 25 jaar klinische, academische en onderzoekservaring in de Verenigde Staten, Europa en Israël.

Dr. Maimon integreert complementaire en westerse geneeskunde op zijn eigen unieke manier. Hij combineert een grote achtergrond van TCM-stijlen met brede klinische en onderwijservaring. Zijn leer is duidelijk en inspirerend.

Hij leidt een integratief onderzoekscentrum in een van de grootste ziekenhuizen in Israël. Hij heeft een speciaal inzicht in de diagnostiek en behandeling van verschillende psychische, auto-immuunziekten en kanker, gebaseerd op een diep inzicht in de toepassing van de Chinese geneeskunde om lijden te verlichten en genezing te bevorderen. Hij heeft een aantal uitstekende research-artikelen met betrekking tot acupunctuur en kruidengeneeskunde gepubliceerd.

Hij had het voorrecht persoonlijk te kunnen studeren met een aantal topdocenten over de hele wereld en studeerde af aan scholen in Engeland, Nederland, de VS en China. Dr. Maimon beoefent en is getraind in verschillende methoden van de Chinese geneeskunde, zoals: "5 Elementen", TCM, stammen en takken, Japanse acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde, en studies van oude teksten. Hieronder vallen ook postdoctorale specialisaties in kindergeneeskunde, gynaecologie en oncologie.


Momenteel is Dr. Maimon hoofd van het "Tal center" - integratieve kankeronderzoek centrum, Instituut voor Oncologie - Sheba ziekenhuis; hoofd van het Israëlisch centrum voor onderzoek in de complementaire geneeskunde (NPO); voorzitter van het Internationaal Congres van de Chinese Geneeskunde in Israël (ICCM); hoofd van de "Refuot" integratief medisch centrum.

In het verleden was hij decaan en mede-oprichter van het grootste TCM-college in Israël: "Medi-Cin"; directeur van een programma in de Chinese geneeskunde voor artsen bij de Bar Ilan Universiteit; docent Medische Psychologie aan de Universiteit van Tel Aviv; hoofd van de complementaire geneeskunde eenheid in het Tel Aviv ziekenhuis, waarbij het de gehele tijd betrokken is geweest bij het onderzoek en de behandeling van gehospitaliseerde en poliklinische patiënten.

Dr. Maimon's leer is geïnspireerd op een diep begrip van de Chinese geneeskunde en inzichten in de  invloeden van de Shen op lijden en genezing.Voor meer informatie (in Engels) over Dr. Yair Maimon's Activiteiten: klik hier.

Voor meer informatie (in Engels) over Dr. Yair Maimon's Research Publicaties: klik hier.


Zie ook:

The Academy of Integrative Medicine for TCM (AIM–TCM); Web: www.aimtcm.com

Voor Dr. Yair Maimons YouTube channel: klik here.

Voor Dr. Yair Maimons Facebook: klik here.


© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl