Over de docenten

Mazin AL-KHAFAJI

Mazin Al-Khafaji studeerde in 1987 af als ‘Doctor of Chinese Medicine’ aan het Shanghai College of Traditional Chinese Medicine en doet sindsdien praktijk in het Verenigd Koninkrijk. Hij is oprichter van het ‘Avicenna Centre for Chinese Medicine’, waar hij een full time praktijk heeft.

Peggy BOSCH

Peggy Bosch is psychologe (afgestudeerd aan Radboud Universiteit Nijmegen), acupuncturiste (opleiding aan de Shenzhou Open University te Amsterdam) en Heilpraktikerin (staatsexamen te Krefeld, Duitsland).

Axel DOES

Axel Does heeft zich op veelzijdige wijze verdiept in de TCM en is inmiddels jarenlang werkzaam als tuina-therapeut, acupuncturist, herbalist en bewegingstherapeut in Berlijn en docent tuina massage en wellness-tuina, tuina therapie en opleiding tot gediplomeerd tuina therapeut.

Joan DUVEEN

Joan Duveen heeft een opleiding gevolgd als fysiotherapeut. Hij werkte in zijn eigen kliniek, in een gezondheidscentrum, tot 1990. Gedurende deze tijd was hij ook docent anatomie, fysiologie en massage op een fysiologie-opleiding.

Peter FIREBRACE

Peter Firebrace verkreeg een Bachelor of Acupuncture aan de International College of Oriental Medicine, Engeland en voltooide bijkomende studies aan de European School of Acupuncture in Parijs en de Colleges of Traditional Chinese Medicine in Chengdu en Peking.

Lisa GARNER WRIGHT

Lisa Garner Wright is in 2012 afgestudeerd als acupuncturist en heeft een diploma Master Kinesioloog en Chiropractor voor paarden. Ze is opgeleid als facial reader en is gespecialiseerd in gezichtsacupunctuur.

Christoph GÖTTE

Christoph Götte (Heilpraktiker) begon zijn studie Acupunctuur en Chinese geneeskunde in 1993 met een 2-jarig trainingsprogramma in complementaire geneeskunde. In 2002 begon hij met de studie Contemporary Chinese Pulse Diagnosis (CCPD) en is sinds 2014 een gecertificeerd docent CCPD.

David HARTMANN

David Hartmann, woonachtig in Brisbane, Australië, is acupuncturist en beoefenaar van Chinese geneeskunde sinds 1997. In 2009 behaalde hij een Masters of Acupuncture aan de Southern Cross University in Lismore, Australië.

CT HOLMAN

CT Holman is een internationale spreker en heeft twee studieboeken geschreven: Treating Emotional Trauma with Chinese Medicine en Shamanism in Chinese Medicine. Hij is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Chinese geneeskunde en heeft een drukke praktijk in Salem, Oregon.

Sybill HUESSEN M.S. TCM

Sybill Huessen heeft een graad in zowel Chinese Geneeskunde als Ergotherapie. In 1996 behaalde zij een Master of Science in Traditional Chinese Medicine aan de “Academy of Chinese Culture and Health Sciences” in Oakland, Californië.

Larry IBARRA FREDES

Larry Ibarra Fredes begon op 13-jarige leeftijd met het bestuderen van traditionele Chinese geneeskunde als privéstudent in Chili, waar hij werd geboren. Later studeerde hij aan verschillende Chileense, Chinese (Guangzhou, Beijing en Hunan) en Europese instituten.

Jan Willem ILBRINK

Jan Willem Ilbrink is sinds zijn opleiding Klassieke Acupunctuur (2006) werkzaam als TCM-therapeut en heeft vele vervolgopleidingen en nascholingen gedaan. Hij heeft onlangs zelf de cursus "Kinesiologie en acupunctuur van de emotie" ontwikkeld.

Li JIE

Dr. Li Jie (NL, PhD) voltooide zijn master training aan de Bei Jing Medical University China in 1989. In 1997 behaalde hij zijn PhD en post doc studie in fysiologie aan de Universiteit van Nijmegen.

Barbara KIRSCHBAUM

Barbara Kirschbaum, B.Ac, lid van de British Acupuncture Council en de Britse FMRCHM, volgde haar opleiding aan de International College of Oriental Medicine ICOM te East Grinstead en heeft al 27 jaar een praktijk.

Yair MAIMON

Dr. Maimon is een internationaal bekende figuur op het gebied van Integratieve en Chinese Geneeskunde met meer dan 25 jaar klinische, academische en onderzoekservaring in de Verenigde Staten, Europa en Israël.

Robin Saraswati MARKUS

Dr. Robin Saraswati Markus has been teaching Chinese medicine for over 15 years. She has most recently launched Nourishing Life, a fertility and longevity institute based on the principles of Yang Sheng: The Ancient Chinese Science of Longevity.

Henry McCANN

Henry McCann, DAOM, LAc practices classical Chinese medicine in his private practice in Madison, NJ (USA). He initially studied Chinese medicine at the New England School of Acupuncture and then completed his doctoral degree at the Oregon College of Oriental Medicine.

Felicity MOIR

Felicity Moir begaf zich op het terrein van Chinese geneeskunde (TCM) toen ze daar de filosofische basis van de geneeskunde ontdekte tegelijk met de ontwikkeling van haar persoonlijk inzicht in de ecologie en de resonantie van het menselijk lichaam/geest/ziel met de omliggende wereld.

Elisabeth ROCHAT DE LA VALLÉE

Elisabeth Rochat de la Vallée is geboren in Parijs in 1949. Ze behaalde er Master Degrees in klassieken, literatuur en in filosofie en een Diplôme d’études approfondies in Chinees. In 1970 studeert ze Chinese taal, in samenwerking met pater Claude Larre.

Ken ROSE

Na het behalen van zijn Bachelor of Fine Arts aan het California Institute of the Arts in 1972 volgde hij tussen 1992 en 1998 de Apprenticeship training in Taijiquan, Chinese medicine and Daoist Yang Sheng aan de Shengdu University of TCM in China.

Jeremy ROSS

Jeremy Ross is opgeleid in plantkunde, wetenschappelijk onderwijs, acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde en westerse fytotherapie. Hij is auteur van het boek Combining Western Herbs and Chinese Medicine, dat wereldwijd door steeds meer behandelaren wordt gebruikt.

Elisa ROSSI

MD, Acupuncturist, 4-year Ph.D. in Clinical Psychology, Licensed Psychotherapist (Jungian), B.A. in Philosophy.

After a 3-year Course in Acupuncture at “So-Wen” in Milan, Elisa attended the 3-months Training Course of Traditional Chinese Medicine in Beijing in 1983.

Nir SALOMON

Nadat hij een gekwalificeerde TCM-therapeut was geworden aan het Broshim College of TCM in Tel Aviv, Israël, specialiseerde Nir Salomon zich meteen in gastro-intestinale aandoeningen.

Yan SCHROËN

Yan Schroën (1964) volgde opleidingen in Natuurgeneeskunde, Acupunctuur en Biochemie in Nederland en studeerde Taoïstische Filosofie en Traditionele Chinese Geneeskunde in de Volksrepubliek China. Is sinds 1991 werkzaam in verschillende praktijken en klinieken in Nederland en China.

Tuvia SCOTT

Tuvia Scott is van jongs af aan betrokken bij vechtsporten, tai ji en Qi Gong en begon een studie Chinese geneeskunde in Israël. Daarna volgde hij studies op het gebied van de 5 Elementen, Taoïstische Healing en abdominale acupunctuur in China, de VS en Europa.

Gali STOFFMAN

Gali Stoffman, MD, studeerde in 1997 af aan de Universitaire School voor Geneeskunde van Tel Aviv. Ze studeerde vervolgens Traditionele Chinese Geneeskunde, evenals Theorie van Stammen en Takken en specialiseerde zich in Kindergeneeskunde.

Scott TOWER

Scott Tower is afgestudeerd aan de Yale University en het San Francisco College of Acupuncture and Oriental Medicine. Zijn opleiding bracht hem in China, Taiwan en Groot-Brittannië. Sinds 1988 is hij practiserend acupuncturist en Chinees kruidengeneeskundige.

Nicholas VAN BERGEN GARNER, PGDipAc MDAcC

Nicholas studeerde in 1994 af als acupuncturist aan het Scandinavian College of Acupuncture, behaalde het diploma fysiotherapie in 2000 en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de praktijk en als docent.

Herman VAN WIETMARSCHEN

Van Wietmarschen (TNO-wetenschapper; stafmedewerker Sino Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine) heeft biologisch bewijs gevonden voor twee subtypes van reumatoïde artritis op basis van Chinese diagnostiek.

Huub VERLINDEN

Huub Verlinden is fysiotherapeut, manueel therapeut, acupuncturist, toegepast kinesioloog en Marcos-therapeut. Van 1974 tot 1989 werkte hij in een eigen praktijk voor fysiotherapie.  In die tijd was hij tevens docent fysiotherapie (Heerlen) en docent manuele therapie (Utrecht).

Charles WAUTERS

Charles Wauters is een apotheker, die sinds 1982 binnen zijn reguliere apotheek is gestart met het verstrekken van kruidenbereidingen. In 2002 leidde dit tot een zelfstandige vestiging in Pijnacker.

Koko WEI

Koko Wei behaalde in 2003 aan Chengdu TCM Universiteit in China haar doctoraal geneeskunde met als hoofdvak Geïntegreerde westerse en traditionele Chinese Geneeskunde.

Avihai WOLCZAK

Na het beëindigen van zijn Chinese Medicine diploma in Tel Aviv, Israel (2000) heeft Avihai zich steeds verder verdiept in de Chinese geneeskunst. Op basis daarvan heeft hij de cursus "The Golden Gate" ontwikkeld.

Amos ZIV

After his first encounter with Traditional Chinese Medicine at the age of 18, during Tai Chi classes as a Biology student, Amos ZIv has been striving to integrate western scientific knowledge with classical Chinese energetical paradigms.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl